Zdravim,nevíte někdo co může být u TDS za problém když se mi seká plyn?Normalne jedu na 5stupen pustim plyn a auto si vyprasuje vesele dál a sem tam si i zrychluje,nekdy to dela když vyřadím a jedu na volnoběh a zatočím volantem doprava nebo doleva tak otáčky vystřelí na 5tis.. prosím o radu děkujiii
jen mi prijde divný proč při točení volantem to tak vylítne, pokud to vemu logicky tak namáháš servo- což namáhá motor a jendotka přidá trochu motoru na ten volnoběh, takže ještě projít sání, pročistit to hezky všecko atd takže to se ti nepotratí
právěže auto mam něco přes týden vyměnily jsme přepady protože byly uplně tvrdý,přetěsnilo se čerpadlo a vyměnil se řídící vstřik a sání všechno je čisté jak slovo boží..
Překontroluj snímač otáček, je dole pod startérem nasunutej v bloku. Viděl jsem TDSo s vadným snímačem a to hned po nastartování vyletělo na maximální otáčky.
Pánové omlouvám se ale byl jsem nucen si zařídit nový profil protože muj skvělí v nuk mi tady neco zmáčkl a už se numůžu přhhlásit takže mně asi smazal...Ale k tomu TDSu dneska jsem vypozoroval že ten plyn má asi nejaký mrtví bod protože pokud na nej slápnu a jedu např 90kkm/h tak si drží stejnou rychlost ale jakmile ho pustím začne zrychlovat....a pokud na něj zase dupnu a náhodně natrfím na ten mrtvej bod tak zase drží rychlost než ho zase pustím...tak to by měl být ten potenciometr ne?? Kamarádi mne prád straší el.hlavou čerpadla ale já doufám že snad neee... co vy na to??
Měl jsem na TDSu kdysi podobnou závadu, občas vyletěly otáčky do plných, jakobych držel plný plyn, vadný byl snímač polohy klikové hřídele, je zasunutý do bloku motoru, hledej z boku jakoby od řidiče pod startérem, jde tam kablík na to čidlo...
já se stále kloním k tomu snímači polohy plynového pedálu, avšak nemohu vyloučit i jiné možnosti jak píšou ostatní, na čerpadlo bych toto nevyděl vůbec
tak nakonec to bylo čidlo absky,proteže čidlo funguje pro abs i pro protiprokluz pokud se protiprokluz vypne jede to tak jak ma,jak je zaplý tak to samo jede a litaji tam ty otáčky jak blbý diagnostika prozradila jinak auto parada od te doby zadna investice až na ten muj malej Ťukanec