Zdravím, rozhodl jsem se pro koupi E36 - sedanu, ale pořád nevím s jakým motorem mám vzít. Vím určitě, že to bude jeden z těchto - 316i 75kW, 318i, 325i, možná bych byl i pro 328i, ale to je opravdu už jen nouzovka. Máte s dotyčnými kousky zkušenost? Jaký by jste mi doporučili co se týče spolehlivosti? Zatím se mi zamlouvá nejvíce ta 316i 75kW jelikož má nejmenší spotřebu a na české silnice včetně jejich pravidel je více než dostačující. Ovšem si rád ještě poslechnu názory odborníků. Děkuji.
no myslim, že kdyby js koupil 316i tak by jsi tak do dvou měsíců litoval.Jinak myslim, že co se týče spotřeby tak 325i a 328i nebudou mít o mnoho víc než 316i
Ojojoj, oprava - místo 320i jsem chtěl napsat 318i, takže tak.
Jinak ta 318i se mi zamlouvá víc jak ta 316i, výkon o něco větší a rozdíl ve spotřebě skoro nepatrnej.
s 318i 85kw jsem nemel nikdy problem a vsude me to dovezlo... vykon me take stacil... takze podle me chybu neudelas... zalezi na jakej kus narazis... jako u kazdyho auta...
je tu toho síce mraky, ale jestli 4vál, tak jedině ISo a jestli 6vál...2,5 víš
Každý motor je v nečém výjimeční...i tá 1,6 jede když ji honíš, ale ve 120umře a u předjíždění mimo město se i Henky schová kamsi hlboko
Nevím co je na tom pravdy, ale několikrát jsem četl, že čím větší obsah tím lepší poměr, výkon spotřeba. Osobně mám při stejném tipu jízdy větší spotřebu na dvou litru, než u dva a půl, ale každý motor je jinak vylítaní
Tak pokud chceš jezdit na sotřebu isko nedporučuju jede pěkně když ho točíš ale celkem žere pokud chceš jet víc jak 80 A pokud to chceš na ježdění a ne propocit z jízdy tak 1.6 i 1.8 bohtě stačí pár známejch a kamarádů je má a jsou max spokojený ty bmw moory jsou všechny celkem spolehlivé . Žerou o něco míň jak 6 vál. A pojistka vyjde lěvněji. ALe pokud se chceš pořádně svézt tak jdině 325,328 nebo M
rozhodně 328i nebudeš toho nikdy litovat
spotřeba o trochu viší jak u 318i ale nižší než u 325i
a jede to fakt dobře
minimálně vem tu 323i protože je to taky už M52
z R4 jedině 318is ale to je většinou coupe nebo compact
Zalezi taky jakej si ridic ale minimalne 320i...nejlepsi pomer cena/vykon ma ted 325i, ikdyz 328i bude rychlejsi, porad plati ze je o dost drazsi (otazka je, jestli je i o tolik rychlejsi...).
Určitě bych koupil jak již tady zmiňovali ostatní, buď 323i nebo 328i, pokud by si chtěl hodně řešit spotřebu kup si 325TDS spotřeba je podle nohy ale já s ním jezdím do 10 max po městě mimo tak 5-7, na dálnici se ten motor cítí jako ryba ve vodě. Na svojí dobu to byl přeci nejlepší naftovej motor. Je to sice ropák, ale chová se stejně jako benzín
Píšete, že bez problémový motory jsou všechny, tak buď vezmu 318i - oproti 316i výkonnější se stejnou spotřebou a nebo 325i - tady je sice spotřeba o něco větší, ale pořád menší než jeho předchůdci (318iS, 320i, 323i) a 328i má hlavně narozdíl od 325i cca o 1,5 litru větší spotřebu po městě s minimálně lepším výkonem, takže vcelku zbytečnost. Naftu nechci. Takže buď 318i nebo 325i - uvidí se dle nebídek co se nakonec vezme.
hehe o 1,5 litru větší spotřeba ve městě...s minimálním rozdílem výkonu?:)))
no hele, prvně si řekni proč to auto chceš - jak se tady psalo s 316 nebo 318 budeš taky samozřejmě jezdit, ale každý, kdo si koupil tohle auto, tak stejně za chvíli zatouží po šestiválci... za mě určitě 328i nebo 323i
určitě ti doporučím kouknout ještě na topic od Hanze: FAQ - jak si vybrat svoje BMW
no a hlavně vybírej podle stavu auta a nejen podle motoru;)
323 motor je novější než 325i a taky žere míň a když už budeš brat tu 325i tak hledej hlavně motor s vanosem, bezvanos má tu spotřebu o 1-2 litrů větší
e36 328i
e36 325iA
e46 320d BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844