Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Zapojení repra ve dveřích E36

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
machane

#1 Příspěvek od machane »

Zdravím dnes jsem zjistil že mi nehraje středák ve dveřích! Chtěl jsem se zeptat jestli nevíte jakým způsobem jsou natažené dráty, abych to mohl proměřit! Napadlo mě jestli to není nějak propojené přes ty plastové propojovače v pojistkové skřínce u motoru. Nebot mi nejde do hlavy že z radia jdou 2 kabely ( modro červený a modro černý) a jsou na to připojené 3 repra. K pepru u noh vede modro černý ke středáku ve dveřích taky modro černý a k výskači modro červený všechny doplněné modro hnědým(asi kostra)
Díky moc Machane
machane

#2 Příspěvek od machane »

jo jen pro info jsem absolutní elektroblb, tak omluvte mé případné neprofesionální názvosloví :-D
Lucifer

#3 Příspěvek od Lucifer »

Napiš co máš za hudbu v autě jaký rádio tam máš a jestli nemáš externí zesilovač v tom kufru
Jamall

#4 Příspěvek od Jamall »

Ahoj co máš za systém? Podívam se do schématu. Zkoušel jsi zapojit jiný reprák?
machane

#5 Příspěvek od machane »

Ahoy řekl bych že to je origo systém co se dával do touringu nebot jsou tam nokie repráky viz: http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/T ... fi_system/
reprák jsem jiný nezkoušel ale kolega ho zkoušel měřákem a říkal že je dobrý.
Chlapi díky moc za rady
Lucifer

#6 Příspěvek od Lucifer »

A máš v kufru ten zesilovač ? Jaký tam ještě máš rádio ? Origo nebo nějaký jiný ? :wink:
machane

#7 Příspěvek od machane »

jo radio je origo bmw bussines cd rds. v kufru nějaká krabička je ale spíš bych řek že je to zesák na anténu. Jak to poznám?
Lucifer

#8 Příspěvek od Lucifer »

Tohle by si měl najít pod kobercem na levý straně kufru jako je to v tom ETK jak si poslal odkaz
Obrázek

Takhle by měl vypadat ten anténní zesilovač

Obrázek
machane

#9 Příspěvek od machane »

jo tak to tam není, takže to asi není origo zapojení že?
Lucifer

#10 Příspěvek od Lucifer »

Tak je to zapojený napřímo z rádia, jestli teda to CD má zesilovač v sobě tím si opravdu nejsem jistej, ale z rádia musí bejt dost kabelů šel bych po vodičích. A zkusil bych ten jinej reprák.
machane

#11 Příspěvek od machane »

ok díky moc lucifere zítra vyzkouším druhý reprák dej bože at je to jen v tom :-D
machane

#12 Příspěvek od machane »

ono vodiče bych právě řek že vedou do té pojistkové skřínky a pak zpět skrz palubku do dveří. Přece jen se mi moc nechce rozebírat palubku nechci to celé polámat :-D
Lucifer

#13 Příspěvek od Lucifer »

No "dráty" z rádia který už mají zesílenej signál a jdou na repra nemůžou vést někam jinam než na repro :lol: to je nějaký hodně divný, jedinný co z těch drátů může vést do pojistkovky jsou silový vstupy do rádia napájení +12V

Jinak nemáš vůůbec za co :wink:

Navíc ty dráty do repráků jsou v kabelových svazcích proto to možná vypadá že vedou jinam, ale pokud už je tam zesílenej signál tak to opravdu může jít jen na repro napřímo
machane

#14 Příspěvek od machane »

A je možné že zesílené nejsou? Jo a když jsem sundal tapec dveří mám tam nějakou přípravu ale nevím na co (konektor se dvěna dráty)
Lucifer

#15 Příspěvek od Lucifer »

No kdyby byly nezesílené tak bys musel někde mít zahrabanej ten zesilovač jak jsem posílal, že by měl bejt v kufru. Jinak nezesílenej signál by ti nepohl s reprem :wink:
machane

#16 Příspěvek od machane »

Jasně musím to zítra celé prolézt je pravda že pokud tam mám 10x repro tak tam někde ta potvůrka asi bude :-D
Musíš si myslet že jsem úpllný blbec, ale nejsem, jsem hasič :-D
Lucifer

#17 Příspěvek od Lucifer »

No není důvod proč bych si myslel, že jsi blbec :wink:

K hudbě a elekrice v autě jsem měl vždy blízko.

A jsem rád, že mohu někomu pomoct, je spousta lidí co nerozumí elektrice, ale já zase nerozumím věcem od hasičů :lol:

Ale zesilovač tam nutně být nemusí, pokud je rádio schopný vydat ze sebe poctivejch 50W na jednu stranu např přední pravou tak je možný, že basovej repro ve sloupku je 20W středovej bude 15W a výškovej bude 5W celkem to hodí 40W což ještě rádio s přehledem ukrmí, repra pak musej bejt zapojený za sebou, nejdřív půjde vodič na basovej, pak půjde na středovej a pak na vejškovej na kterym bude kondenzátor, kterej funguje při menších výkonech jako výhybka, ten odřízne dolní pásmo a nechá jen od určitý hranice nahorů :) Ale pokud by to bylo řazený za sebou musel by bejt minimální odpor repra aby to nezkrouhlo zesilovači ten výkon.
machane

#18 Příspěvek od machane »

Jo a nenapadá tě co by mohl být ten konektor vyvedený do tapecírungu? Je ve stejném svazku jako repro a má takový zakulacený tvar. Zrcátko mi jede tak nevím k čemu by to mohlo být.
Lucifer

#19 Příspěvek od Lucifer »

Heleď vůbec netuším, ještě jsem tapec shozenej neměl tak ani pořádně nevím jak to pod ním vypadá natož nějakej konektor, teď se to tu taky řeší tak zkus podívat, jestli to není stejnej konektor :wink:
CZAirwolf

#20 Příspěvek od CZAirwolf »

machane píše:Jo a nenapadá tě co by mohl být ten konektor vyvedený do tapecírungu? Je ve stejném svazku jako repro a má takový zakulacený tvar

Foto.
Odpovědět