Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

NEJDE VYPNUT TEMPOMANT stale pridava 36 combi...POMOC pls

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
mephisto100

#1 Příspěvek od mephisto100 »

cauto borci, poradte mi rposim Vás ja uz z toho zacínam sediviet
Mam e36 11/96 318i combi a je tam aj tempomat

Problem: ked idem v aute nad 50 km/h sam sa mi zapne tempomat a pridava si. nejde vypnut ani packami musim jednoducho poradit na nizsie stupne aby som sa dostal pod 50km/h aby sa vypol, inak ked vyhodim rychlost tak toci do 7 000 a ked rychlost mam tam pridava.
skusal som aj kombinacie mackania pacok no nepomohlo, napokon so sa ho rozhodol vypnut z elektriky no ani to nepomohlo, tak ma to nasralo tak ze som otkritkoval sanie a vyhodil to plynove lanko tempomatu no ani tak to neprestalo, neviem ci mam auto s umelou inteligenciou ale skor s umelou demenciou a uz ani sam neveim co mam srpavit. pytal som sa aj mechanikov no ty su z toho tiez puf ked to je vsetko odpojene a tak ci tak to robi rovnako. Vraj je tam este k tomu tempomatu niekde samostatna riadiac jednotka, moze to robit tá? mate s tym niekdo skusenosti?stalo sa vám to uz niekomu? poradte mi prosím a ked uz nic tak aspon kde najdem tu riadiac jednotku tempomatu nech skusim vypnut este tú. moc vám dakujem a dufam ze mi tu niekdo poradí bo uz mám zodraté kotúce aj platnicky lebo sa na tom neda vozit bez neustaleho brzdenia 8-D
mephisto100

#2 Příspěvek od mephisto100 »

odpojil som lanka a aj elektiku pri motore k tomu tempomatu no nic nepomaha
jarin36

#3 Příspěvek od jarin36 »

Snad kdyz odpojis lanko, ktere vede od tempomatu na klapku, tak uz tempomat nemuze ovlivnit jizdu ani otacky,ne?
roman320

#4 Příspěvek od roman320 »

Neseka se ti spis plynovej pedal? kdyz odpojis lanko od servomotorku tak ten tempomat nemuze pridat ani nahodou..
icecold
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od icecold »

nemáš třeba nějak seklou škrticí klapku? nebo potom už jen ten pedal, protože tempomat ti nemůže přidávát když máš odpojený lanko od servomotoru do klapky
e36 328i
e36 325iA
e46 320d

BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
Jamall

#6 Příspěvek od Jamall »

tož tohle tempomat nemůže bít ani omylem, jestli jsi odpojil řj tempomatu, tak nemá co udávat informace servu, servo nemá za co tahat

osobně bych to viděl na nějakou motorovou elektroniku...lambda
Lucifer

#7 Příspěvek od Lucifer »

Stalo se mi na jinym autě, že to dělalo když byl totálně zacpanej vzduchovej filtr auto furt sytilo a jelo jak popisuješ. Na neutrál okamžitě do červenejch a když si zařadil tak jelo aj bez plynu. Jel jsem na diagnostiku tam mi řekli, že něco se vzduchem, vyčistil jsem filtr a přestalo to :D
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#8 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Jamall píše:tož tohle tempomat nemůže bít ani omylem, jestli jsi odpojil řj tempomatu, tak nemá co udávat informace servu, servo nemá za co tahat

osobně bych to viděl na nějakou motorovou elektroniku...lambda
Tak jestli jsem si dotaz přečetl dobře (jen jsem ho proletěl) ŘJ "tempometu" neodpojil pač ji zatím hledá.

Je v té elektrárně za kastlíkem spolujezdce, jako je EWS a pod.
Tomu teda říkám auto s umělou demencí a tempozmatem.. :)
Jamall

#9 Příspěvek od Jamall »

tak to sorry...sem to nějak pobral jinak. V tomhle případě, to je asi jedena z mála závad, kde by diagnostika mohla opravdu něco prozradit
honzabiker1

#10 Příspěvek od honzabiker1 »

Pokud je odpojene lanko, ktere vede od serva tempomatu ke skrtici klapce, tak to urcite tempomat nedela.. Na tom, jestli je pripojena, nebo odpojena RJ tempomatu uz pak nezalezi..
Lucifer

#11 Příspěvek od Lucifer »

Jedině u TDS je tempomat přes řídící jednotku, protože TDS má elektronický čerpadlo a nemá klapku tak ani nepotřebuje lanko.

A jestli ti diagnostika vyplivne něco se vzduchem tak to samý vyjelo i mě a byl to ten filtr.
mephisto100

#12 Příspěvek od mephisto100 »

filter vzduchu som kukal ten je vcelku este ok, tak teda myslite ze nemusim vyhadzovat to RJ tempomatu? skusim to pichnut na pc a vymenit lambda sondu pripadne celu vahu vzduchu no a uvidim. dikes
p.S- ak by vas este nieco napadlo dajte vediet, ked to ceknem hodim sem co pise pc.
Odpovědět