Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E-36ka 318i kotouce
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Bremba , Feroda , Zimmermanny,
Brembo s Textar deskama je jedna z nej kombinací
Feroda jsem kupoval na E30 iso k tomu TRW destičky a taky to brzdilo dobře.
Pak Zimmermann . Je teď z těch 3 asi největší kvalita jen je potřeba je dobře zajet . Někdo tu psal jaký na ně kupoval destičky a že je výborná kombinace ale už si nevzpomenu z čím to bylo . Snad doplní
Brembo s Textar deskama je jedna z nej kombinací
Feroda jsem kupoval na E30 iso k tomu TRW destičky a taky to brzdilo dobře.
Pak Zimmermann . Je teď z těch 3 asi největší kvalita jen je potřeba je dobře zajet . Někdo tu psal jaký na ně kupoval destičky a že je výborná kombinace ale už si nevzpomenu z čím to bylo . Snad doplní

-
fabledwarrior
- Člen Klubu
většina komponentu na brzdách E36 je od ATE....takže.....
Dávám je i na další značky , někdy tam nainstaluju Feroda....oboje bez problemu....
Na škodovky vycházej dobře od TRW, ale ty mi jednu s ferodáckejma deskama trochu pískali....myslím, že to je tím, že je oboje moc tvrdý...
SRS neznám....ale co je nechat ještě stočit, pokud máš možnost....??
Dávám je i na další značky , někdy tam nainstaluju Feroda....oboje bez problemu....
Na škodovky vycházej dobře od TRW, ale ty mi jednu s ferodáckejma deskama trochu pískali....myslím, že to je tím, že je oboje moc tvrdý...
SRS neznám....ale co je nechat ještě stočit, pokud máš možnost....??
-
mitch17-myslim si ze stoceni nepomuze,jak se jednou zvlnil,zvlni se zase,zre jme sit matros,na moje pomery,nejsem jezdec typu brzda plyn,ale kdyz potrebuju brzdit,tak chci brzdny ucinek.vesmes ke krizovatce dojizdim ze brzdim motorem,takze co vim na tuty ze jsem je nikdy nemohl prehrat a kdyz jsem je nainsatloval na vuz tak jsem je pomalinku zajizdel,zadne prudke brzdeni...kdo zna tuhle problematiku,tak vi o cem mluvim,kazdy novy dil na voze by mel dostat cas na to aby se zajel od pneumatik pocinaje motorem konce.No vis ja mel zato ze je SBS dobra znacka protoze se hodne pouziva i u motorek a odtud ji taky znam a nikdy jsem s ni nemel problemy,ale zase,co je dobre u motorek,nemusi byt dobre u auta ze...Mam s tim odjezdene asi neco pres 10tis km a jinak vlastnosti dobre nespini kolo a ani nepiskaji...
hele víš jak to je, ono ani tak nejde o to, že by byly třeba zkroucený, mrkni na ně, zda na brzdné ploše kotouče někně neuvidíš otisk destičky, pokud ano, tak to dělá to vybrování.. potom pomůže pouhé stočení..a budeš jezdit dál a bez problémů..
já koupil nové bremba, říkám si, super značka, cena celkem dobrá, a po cca 5ti tis km mi začaly potvory vybrovat, tak jsem si říkal že to snad není možné aby nové kotouče se tak rychle zvlnily ikdyž na ně nejsem prase.. ale pak jsem zjistil že v jednom místě jsme na nich měl napeklý otisk destičky. nevím co to způsobí, ale pak to dělá brajgl, nehcal jsem kotouče jen líznout, začistit a doted brzdím krásně najeto 20tis km...
já koupil nové bremba, říkám si, super značka, cena celkem dobrá, a po cca 5ti tis km mi začaly potvory vybrovat, tak jsem si říkal že to snad není možné aby nové kotouče se tak rychle zvlnily ikdyž na ně nejsem prase.. ale pak jsem zjistil že v jednom místě jsme na nich měl napeklý otisk destičky. nevím co to způsobí, ale pak to dělá brajgl, nehcal jsem kotouče jen líznout, začistit a doted brzdím krásně najeto 20tis km...
Když jsem psal..jestli máš možnost..? Myslel sem tím, jestli třeba tvuj soused nemá doma soustruh..pak je to hned a dá se zase jezdit....
O připečení slýším prvně....Spíš beru, že tam zustane otisk , když auto stojí a začne to rezavět...
Jinak nechci strašit, ale přidám sem jednu zkušenost, nebo spíš extrem.: měl jsem u sebe jednoho korejce se stejným problemem....Jeden kotouč byl jinak silný v ruzných místech po obvodu... Když jsem to dával do kupy, tak jsem nato přišel. Někdo mu strhnul jeden závit na vodícím čepu plovoucího třmenu... Dostalo to vakl a problem byl na světě....Po vyměně třmenu dodnes v pohodě... tak omrkni i tuhle blbinu...
O připečení slýším prvně....Spíš beru, že tam zustane otisk , když auto stojí a začne to rezavět...
Jinak nechci strašit, ale přidám sem jednu zkušenost, nebo spíš extrem.: měl jsem u sebe jednoho korejce se stejným problemem....Jeden kotouč byl jinak silný v ruzných místech po obvodu... Když jsem to dával do kupy, tak jsem nato přišel. Někdo mu strhnul jeden závit na vodícím čepu plovoucího třmenu... Dostalo to vakl a problem byl na světě....Po vyměně třmenu dodnes v pohodě... tak omrkni i tuhle blbinu...
- paveld
- Kontaktovat uživatele:
Tady je článek o zajetí brzd, píšou tam i o tom otisku destičky co to znamená:
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&t=111273
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&t=111273
-
soustruh doma mam,to neni problem to lehce liznout,ale ja tvrdim,ze otiskly se jednou a otisknou se vickrat,takze to resim reklamacnim radem,brzdy by nemely mit tyhle vedlejsi ucinky.ja rikam-jako mechos je mas sparavne nainstalovat na vuz a jako ridic je mas nechat nejakou dobu zajet a musi bezzavadne fungovat,jestli tomu tak neni,je nekde problem.Objednal jsem Bremba,tak snad uz bude klid.