Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E-36ka 318i kotouce

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Lukino12

#1 Příspěvek od Lukino12 »

zdravim,jakou znacku prednich kotoucu,aby to nebylo blato,mam tam ted asi rok SBS a uz jsou zvlnene.Doporucte spica znacku...Diky moc,nevim presne co je v brzdach u tohodle tezkeho vozu kvalita,kdyz jsem slysel ze i Brembo je dnes uz beeecko,cemuz se mi moc nechce verit.
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#2 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Většinou se bere ATE nebo Zimmerman.
Lukino12

#3 Příspěvek od Lukino12 »

co se tady hrabu ve forech tak tu kluci hodne pisou brembo,textar a meyle...tak nevim... :roll:
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Když ono je tohle těžký, to je 100 lidí a 100 názorů=/
PavelJandak
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od PavelJandak »

letos jsem dával brembo max a zatím bez problému
Johnys

#6 Příspěvek od Johnys »

Já jsem auto kupoval s ATE a byly zvlněný, pak jsem dával nový ATE a už jsou taky nic moc, ale najel jsem na nich už cca 50tis km. Takže už mají asi i po životnosti. Příště zkusím Zimmermany.
johnyfly1

#7 Příspěvek od johnyfly1 »

ja mam vetrane ATE a su v pohode, akurat ze piskali ale to piskaju ATE platnicky lebo by piskaju aj na inych kotucoch....mam aj nevetrane kotuce FERODO a mnohi hovoria ze to je blato a znacka naprd ale ja som s nimi spokojny zatial ziadne zvlnenie nic a to som im uz dal paradne zabrat :D
Lucifer

#8 Příspěvek od Lucifer »

Já mám na svym R6 větraný meyle najeto asi 20tis a vůbec si nestěžuju jsou na tom i desky od meyle, sice to není na nějaký brutální brždění, ale mě to dostačuje a to občas potřebuju brzdit ze 150+ na 50 a neměl jsem problém jen to chce kotouče dobře zahořet :!:
stenlie
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od stenlie »

Bremba , Feroda , Zimmermanny,

Brembo s Textar deskama je jedna z nej kombinací

Feroda jsem kupoval na E30 iso k tomu TRW destičky a taky to brzdilo dobře.

Pak Zimmermann . Je teď z těch 3 asi největší kvalita jen je potřeba je dobře zajet . Někdo tu psal jaký na ně kupoval destičky a že je výborná kombinace ale už si nevzpomenu z čím to bylo . Snad doplní :-)
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#10 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

No hlavně někdo říkal, že desky TRW jsou jedny z nejlepších, ale já snima teda moc spokojen nejsem.. jaký snima máte zkušenosti vy?
mitch17

#11 Příspěvek od mitch17 »

většina komponentu na brzdách E36 je od ATE....takže.....
Dávám je i na další značky , někdy tam nainstaluju Feroda....oboje bez problemu....
Na škodovky vycházej dobře od TRW, ale ty mi jednu s ferodáckejma deskama trochu pískali....myslím, že to je tím, že je oboje moc tvrdý...

SRS neznám....ale co je nechat ještě stočit, pokud máš možnost....??
Lukino12

#12 Příspěvek od Lukino12 »

mitch17-myslim si ze stoceni nepomuze,jak se jednou zvlnil,zvlni se zase,zre jme sit matros,na moje pomery,nejsem jezdec typu brzda plyn,ale kdyz potrebuju brzdit,tak chci brzdny ucinek.vesmes ke krizovatce dojizdim ze brzdim motorem,takze co vim na tuty ze jsem je nikdy nemohl prehrat a kdyz jsem je nainsatloval na vuz tak jsem je pomalinku zajizdel,zadne prudke brzdeni...kdo zna tuhle problematiku,tak vi o cem mluvim,kazdy novy dil na voze by mel dostat cas na to aby se zajel od pneumatik pocinaje motorem konce.No vis ja mel zato ze je SBS dobra znacka protoze se hodne pouziva i u motorek a odtud ji taky znam a nikdy jsem s ni nemel problemy,ale zase,co je dobre u motorek,nemusi byt dobre u auta ze...Mam s tim odjezdene asi neco pres 10tis km a jinak vlastnosti dobre nespini kolo a ani nepiskaji...
gs500e

#13 Příspěvek od gs500e »

hele víš jak to je, ono ani tak nejde o to, že by byly třeba zkroucený, mrkni na ně, zda na brzdné ploše kotouče někně neuvidíš otisk destičky, pokud ano, tak to dělá to vybrování.. potom pomůže pouhé stočení..a budeš jezdit dál a bez problémů..
já koupil nové bremba, říkám si, super značka, cena celkem dobrá, a po cca 5ti tis km mi začaly potvory vybrovat, tak jsem si říkal že to snad není možné aby nové kotouče se tak rychle zvlnily ikdyž na ně nejsem prase.. ale pak jsem zjistil že v jednom místě jsme na nich měl napeklý otisk destičky. nevím co to způsobí, ale pak to dělá brajgl, nehcal jsem kotouče jen líznout, začistit a doted brzdím krásně najeto 20tis km...
Lukino12

#14 Příspěvek od Lukino12 »

ale obtisk desky by se mel zase zhoblovat pri jizde ne...?
gs500e

#15 Příspěvek od gs500e »

to jsem si myslel také, zkoušel jsem to obrzdit, ale nic, bylo mi pak řečeno že se tam připeče nějaká část destičky a pak to dělá "boule" na kotouči a proto pak vybrují...
mitch17

#16 Příspěvek od mitch17 »

Když jsem psal..jestli máš možnost..? Myslel sem tím, jestli třeba tvuj soused nemá doma soustruh..pak je to hned a dá se zase jezdit....

O připečení slýším prvně....Spíš beru, že tam zustane otisk , když auto stojí a začne to rezavět...

Jinak nechci strašit, ale přidám sem jednu zkušenost, nebo spíš extrem.: měl jsem u sebe jednoho korejce se stejným problemem....Jeden kotouč byl jinak silný v ruzných místech po obvodu... Když jsem to dával do kupy, tak jsem nato přišel. Někdo mu strhnul jeden závit na vodícím čepu plovoucího třmenu... Dostalo to vakl a problem byl na světě....Po vyměně třmenu dodnes v pohodě... tak omrkni i tuhle blbinu...
paveld
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od paveld »

Tady je článek o zajetí brzd, píšou tam i o tom otisku destičky co to znamená:
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&t=111273
Lukino12

#18 Příspěvek od Lukino12 »

soustruh doma mam,to neni problem to lehce liznout,ale ja tvrdim,ze otiskly se jednou a otisknou se vickrat,takze to resim reklamacnim radem,brzdy by nemely mit tyhle vedlejsi ucinky.ja rikam-jako mechos je mas sparavne nainstalovat na vuz a jako ridic je mas nechat nejakou dobu zajet a musi bezzavadne fungovat,jestli tomu tak neni,je nekde problem.Objednal jsem Bremba,tak snad uz bude klid.
mitch17

#19 Příspěvek od mitch17 »

a cos tam měl za desky..?? taky SRS..?? nebo s čím si to spároval...?? měnil si to zároven nebo jednotlivě..?? j
Lukino12

#20 Příspěvek od Lukino12 »

ano,SBS desky i kotouce...
Odpovědět