Čau kluci měnil sem silentbloky na předních ramenách ( strongflex ) a od té doby mi hodně třepe volant od 80-130 od těch 130ti se to trochu uklidní, čepy řízení jsou ok, pneu taky , na geometrii jsem byl ta by měla byt taky v pořádku, disky jedou krásně rovně a vyvážené taky na stopro. Napadají mě už jenom čepy v ramenách je tam docela vůle , ale dnes mi řekli v servise že je to v gumě že tam vůle bude pořád. Tak nevím .. může mi někdo poradit ? díky
Silentbloky jsem měnil, protože auto na těch 18tkách docela plavalo , ale volant se nehnul. To až po té výměně ... a na dovozové technické mi řekli že je vše v pořádku jen ty silenbloky ramen jsou volnější tak mě nenapadlo měnit spodní čepy
Tak to musel bejt nalisovanej asi křivě, tak sežeň někoho kdo má lis ale každopádně hydraulickej já to dělal hydraulickym a měl 100tun lisovací tlak a taky to nešlo jak po másle nalisovat a vylisovat ale šlo to
Jen naivní kámoš co to viděl prvně si myslel že to vytlačí a natlačí pákovym lisem
rozhodně vyměň čepy, ven to svépomocí dostaneš( z těhlice a nápravnice) zanes rameno místnímu mechošovi a za dvě kila to máš přelisovaný a bez nervů a vymejšlení homo domo kravin, mě teda jedno rameno drželo na čepu v těhlici tak, že jsem si musel pučit přípravek, ale pud to nemas tuplem zahnilý tak to pujde, je to tam totiž na kuželech. Pokud tam máš jiná než origo ramena, můžeš čekat překvapení jako já, v rameni mi čep kloktal- tj nenalisuješ jelikož rameno mělo větší průměr díry....
Tak jsem natočil jak se ten čep hýbe , v servise mi řekl mechoš, že je to v pořádku , ale rozhodně se mě to v pořádku nezdá ) https://www.youtube.com/watch?v=3ErHNG45J1E takže bych řekl že je jasno kde je problém. Myslím že jsou ještě původní
no hezký, tam by se co vim rozhodně hejbat neměl, šupni tam meyle, nejlépe HD, vyměn rovnou vnitřní i vnější čepy ať máš klid je to pár peněz, co jsem dával já tak sou už bez toho pazmetku dole http://shade741.rajce.idnes.cz/201205A0 ... 012267.jpg
nač tam ta blbost jakoby zespoda čepu je nevím, ale že by to v tom takhle mělo hrát si opravdu nemyslím když už v tom budeš mrkni pořádně na čepy řízení a stabilizátorový tyčky, není to tak drahý a raději to udělat najednou
Chvělo se ti to stále nebo také občas byl klid? Mám to samé a nemůžu přijít na to čím to je. Měnil jsem komplet vše na předku i s hřebenem a prostě kolem 80ti do těch 120ti se chvěje. Někdy se stane, že do volantu nic nejde. Dával jsem i znovu jiný řízení, je to lepší, ale vybrace tam jsou stále.
Byl jsem i na vibračních deskách, kde to neukázalo žádnou vůli. Jinak vše mám od Febi. Na kolik tě vyšly ty tvoje čepy? A dával jsi jen ty spodní?
Brody píše:Chvělo se ti to stále nebo také občas byl klid? Mám to samé a nemůžu přijít na to čím to je. Měnil jsem komplet vše na předku i s hřebenem a prostě kolem 80ti do těch 120ti se chvěje. Někdy se stane, že do volantu nic nejde. Dával jsem i znovu jiný řízení, je to lepší, ale vybrace tam jsou stále. Byl jsem i na vibračních deskách, kde to neukázalo žádnou vůli. Jinak vše mám od Febi. Na kolik tě vyšly ty tvoje čepy? A dával jsi jen ty spodní?
Dělalo to stále od rychlosti 80 do 130ti pak to sláblo . Ale začalo mi to dělat až sem tam dal polyuretany na přední ramena. Za ty čepy jsem dal 260,- za kus , kámoš co dělá v autodílech mi udělal cenu.
Napadlo mě ..nemáš třeba klepnutý disk ? Taky sem bojoval s vibracemi na jedné z předchozích E36 co jsem měl a nakonec sem si všiml na vyvažovačce , že disk mírně poskakuje ..fakt docela málo , ale bylo to tím týpek ho srovnal za 5kilo a byl klid a taky top právě dělalo jen někdy.
To ne. Kola jsou ok, navíc to dělá na dalších dvou sadách, takže kola jsem vyloučil Nicméně už na to nemám nervy a neřešim. Jezdim. Buď se to zlepší nebo zhorší. Do té míry, že to třeba na vibračních deskách bude vyditelný