Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Pneu na zimu
http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2012_winterreifen_Test_205_55_R16.aspx
podobny test jsem loni nekde nasel, byl dokonce v cestine, a koupil jsem ty Continentalky (akorat to byly TS800 nebo 830), musim rict, ze spokojenost
kdyz jedu domu, tak me ceka celkem prudky kopec, do ktereho se neda rozjet, s temahle gumama jsem ho pokazde vyjel bez vetsich problemu
ale je fakt, ze jsem na BMW jeste jine zimaky nemel, jen tim chci rict, ze jsem spokojeny a tak nejak me vnitrne uklidnuje, ze vyhraly i v tom testu
tady jeste nejaky dalsi testik http://www.autembezpecne.cz/cz/s40/Testy/c1473-Testy-pneumatik/n2434-Velky-srovnavaci-test-zimnich-pneumatik-ADAC-2011-barumky-maji-lehke-problemy-na
podobny test jsem loni nekde nasel, byl dokonce v cestine, a koupil jsem ty Continentalky (akorat to byly TS800 nebo 830), musim rict, ze spokojenost

tady jeste nejaky dalsi testik http://www.autembezpecne.cz/cz/s40/Testy/c1473-Testy-pneumatik/n2434-Velky-srovnavaci-test-zimnich-pneumatik-ADAC-2011-barumky-maji-lehke-problemy-na
na tý e46 mám rozměr 195/65/15, semperit speed grip, loni nové, hele za mě je to výborná guma, sníh zabíraj pěkně, nikterak extremně to neklouže, voda bez problémů, sucho taktéž, jsou pěkně tiché, snad jediné co říkám je že v břečce trošičku plavou, ale to může být také tím že ta e46tka má standartní podvozek, kdežto na e36tce mám sport podvozek, jinak nastavené řízení atd, na e46tce mi furt jebe abs, ale to je rozdílným nastavením oproti e36, ta je taková víc zaměřená na schopnosti řidiče, kdežto v té e46tce už do toho to abs kecá aniž by bylo potřeba, takže třeba ten rozdíl je způsoben rozdílem mezi těmi auty, né rozdílem pneu
na e36tce mám rozměr 20/55/16, continental ts830, to je výborná guma, sucho, voda, sajrajt, vše bez problémů, ale je zase fakt že jsem je nikdy nezkoušel v extrémních zimních podmínkách, páč s e36tkou v zimě jezdím sporadicky, takže tam mám zimáky jen tak pro sichr
ale vzhledem k tomu, že ten semperit je o několik desítek procent levnější, někdy skoro i o půlku jak ty contíky, tak bych s klidným svědomím koupil ty semperity na jakékoliv auto
na e36tce mám rozměr 20/55/16, continental ts830, to je výborná guma, sucho, voda, sajrajt, vše bez problémů, ale je zase fakt že jsem je nikdy nezkoušel v extrémních zimních podmínkách, páč s e36tkou v zimě jezdím sporadicky, takže tam mám zimáky jen tak pro sichr
ale vzhledem k tomu, že ten semperit je o několik desítek procent levnější, někdy skoro i o půlku jak ty contíky, tak bych s klidným svědomím koupil ty semperity na jakékoliv auto
-
Měl jsem Semperity speed grip 1 a byla to dobrá guma. Jen si pak dávejte pozor na stáří gumy. Měl jsem je od nova a jelikož v zimě málo jezdím, tak vzorek super, ale vlastnosti se po 4 letech hodně změnily. Už to tak nedrží na sněhu a pod. Vlastně se potvrdilo, že zimáky jsou po 4 letech v háji, i když mají vzorek.
-
- Kontaktovat uživatele:
TM píše:Bufik36 píše:Asi naskočím do speed gripu 2 r15 195/65
Hele akorát bacha na to, že E36 často nemá rozměr 195/65 zapsanej v TP, já (a myslim, že je to standard) mám 185/65 a pak 205/60... Samozřejmě pokud na to kašleš, tak pak je to fuk no...
Přesně tak. Na 320i jsem měl 185/65 a teď na 328i 205/60 a na zimákách co jsem měl k auto mám 195/55 R15 ( myslím že nejlevnější rozměr co se vyrábí

já mám na e36 328i kupé v tp 195/65/15, 205/60/15, 225/50/16, 225/45/17, 245/45/17
předminulou zimu jsem měl ještě zimáky 185/65/15 a jel jsem na stk a tam mi borec zpucoval že nemám kola co maj bejt, ikdyž třeba na štítku u dveří mám i ty 185/65/15, ale to ho moc nezajímalo, prej že štítek si tam můžu nalepit jakej chci, že důležitý je tp... ale nakonec jsem ho ukecal, od lonska mám ty 205/55/16, tak jsem zvědavej jestli budu mít zase problémy když to v tp nemám
doufám, že ne
předminulou zimu jsem měl ještě zimáky 185/65/15 a jel jsem na stk a tam mi borec zpucoval že nemám kola co maj bejt, ikdyž třeba na štítku u dveří mám i ty 185/65/15, ale to ho moc nezajímalo, prej že štítek si tam můžu nalepit jakej chci, že důležitý je tp... ale nakonec jsem ho ukecal, od lonska mám ty 205/55/16, tak jsem zvědavej jestli budu mít zase problémy když to v tp nemám

gs500e píše:já mám na e36 328i kupé v tp 195/65/15, 205/60/15, 225/50/16, 225/45/17, 245/45/17
To je zajímavý no, že někdo tam má 195... ještě mě napadlo, že třeba je to jinak pro sedan/kupé/compact... ale spíš podle toho štítku bych řek, že se někomu podařilo do TP nějakým způsobem zapsat něco jinýho, než co je ofiko schválený

já mám u kol zapsaných v TP pro změnu nějakou blbost, mám pocit, že v jednom rozměru mám evidentně blbě průměr, místo 16 tam je 15, přestože zbytek rozměrů jednoznačně ukazuje na to, že to má být pro 16... asi překlep, ale už to vidím, jak mě uháněj, kdybych tam náhodou měl zrovna tyhle kola

Beaver píše:TP je celkove zajimava zalezitost, ja tam mam u jednoho auta zapsano ze muzu pouzivat pneumatiky Bridgestone, Pirelli a Michelin. Zbytek teda asi nesmim...
jj tohle už jsem taky někde viděl (sakra, doufám že ne ve svym!

Beaver píše:TP je celkove zajimava zalezitost, ja tam mam u jednoho auta zapsano ze muzu pouzivat pneumatiky Bridgestone, Pirelli a Michelin. Zbytek teda asi nesmim...
no takhle podobně to tam mám taky

je to prostě na pytel...
Taky začínám řešit nové zimáky Tohle téma mě nakonec dovedlo k tomuhle článku
http://www.conti-online.com/generator/www/cz/cz/continental/automobil/temata/news/hidden/pr_2012_10_15_ts850_speedgrip2_cz.html
Tak začínám o těch semperitech silně uvažovat
http://www.conti-online.com/generator/www/cz/cz/continental/automobil/temata/news/hidden/pr_2012_10_15_ts850_speedgrip2_cz.html
Tak začínám o těch semperitech silně uvažovat