Zdarec pánové mam takovou prosbu o pomoc s tímto mazlem E36 m43 b18 rv1995 s autem sem přijel normálne domu a po 3 dnesch sem chtel nikam jet ale ejhle motor točo točí a nenaskočí zatím co sem vyzjistil tak jiskru nehází benzín nevstřikuje ( nejsou mokre svíčky ) jenže druhej problém je že nekomunikuje s Carsoftem takže už si nevím rady nemel nikdo stejny problém ??
Píše, že mu to nedává ani jiskru ani nejsou mokré svíčky, tudíž ŘJ vůbec nedá signál, teď záleží proč. Napadá mě problém s imobilizérem, ale ten mám pocit vůbec nepovolí aby se ani startér spustil, ovšem to si teď nejsem úplně jistej.
Ještě mě tak napadá, už několikrát jsem tu četl že auto nestartovalo po mytí, jízdě v lijáku atd... pomohlo vyndat ŘJ a vzít na 2 dny to tepla aby vyschla. Osobně s tím zkušenost nemám, ale možná by to za pokus stálo.
Jinak když jsem měl vadný snímač otáček na klice, auto taky jen točilo a nechytlo ale benzín tam normálka šel a jiskru to dávalo.
zalezi od immobolizeru, jeden typ netoci ano motor ani nic a druhy typ motor toci ale nenaskoci...zalezi aku verziu mas ale ten druhy sa daval len v zaciatkoch
inac mne tiez tocilo a nenaskocilo ked som dal na auto zle zlepene vstreky,,, tocilo tocilo ale nic sa nedialo
Tady se ohledně origo imobilizéru zas motá páté přes deváté.
Jestli je to opravdu rok výroby 95, tak imobilizér je rozdělen na dvě částí:
1. rozpoznání klíče -> povolí start a vyšle kód do jednotky motoru
2. pokud je správný kód poslaný do jednotky motoru, povolí se zapalování a vstřikování.
Kromě toho tohle taky může způsobovat být čidlo otáček klikové hřídele...
tak pánové rozebral sem pul auta a stale nic imobilizer v aute není byl udelanej spínač na čerpadlo přes neorigo DO centralu ale to sem přemostil a stále nic dneska sem vyndal čidlo na polohu motoru a čidlo na vačku akorat me zajíma když sem je promeřoval multimetrem tak cidlo na polohu klikovky mi nameřilo 0.52 omů odpor a čidlo na vačku nic tak nevím je to prostě prokleté řídíci jednotka je v suchu tu už sem zkoumal proste ubec netuším
Pošli mi do SZ posledních 7 znaků vinka, mrknu se, jestli to ten imobilizér fakt má. U E36 bych na něj ale spíš nevsázel, odchází málokdy (ale taky může, jako cokoliv).