Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E91 318D touring - servis?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
luti

#1 Příspěvek od luti »

Přátelé a kamarádi!

Jsem tu nový a v autech se obecně vůbec nevyznám. Buďte proto ke mě prosím shovívaví. Děkuju :)

V únoru jsem si v Německu (autohaus Waldmuller Roth) koupil E91 318D touring, vyroben 2010, 32.400 km. Pan majitel mi při koupi řekl, že od teď na autě nemám po dobu jednoho roku vůbec nic dělat, žádný servis - nic.

Po každé, když nastartuju, rozsvítí se v informačním panelu údaj "08/2013 - 16.000 km" (nejdříve tam bylo 20.000 a klesá to s tím, kolik najedu).

Co to pro mě přesně znamená? Musím tedy v srpnu do servisu? Dá se nějak zjistit, kvůli čemu tam teda pojedu? Měl bych jet do autorizovaného?

Prosím, poraďte lamičce. Díky moc a mějte se!

luti
FiliposII
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od FiliposII »

Je to údaj blížícího se servisu, měla by tam být ještě ikonka, která řekne co to přesně je, případně CBS zkontrolovat před idrive menu (pokud je v autě).

Některé položky tzv. CBS (myslim, že to je Conditional Base Service) maji datum i počet KM. Je to například olej. Vždy po výměně se musí interval resetovat. údaje lze jednoduše resetovat i bez diagnostiky (kromě brzdového obložení), někde na foru je navod, stačí hledat.
mike-ee
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od mike-ee »

Předpokládám, že první výměna oleje a servis byl někdy kolem 20 tis km, což mohlo být třeba právě v srpnu. Od toho data běží další interval pro servis a to buď jeden rok (do srpna) nebo 30 tis km. To jsou doporučené hodnoty výrobcem, které je vhodné dodržovat ;-)
Odpovědět