Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

LED podsvícení na auto (homologace)

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
ThePistaCZ

#1 Příspěvek od ThePistaCZ »

Ahojte měl dotaz...koupil jsem si LED diodový pásky (pod auto + do interieru ) a měl bych dotaz... správně by měli mít homologaci ale to pravdě podobně nemá...dalo by se to nějákým způsobem obejít či legalozovat aby to nebylo braný jako nelegální úprava na autě. Děkuji
shade741

#2 Příspěvek od shade741 »

Zákon hovoří jasně § 18 Světelná zařízení vozidel(K § 2 odst. 5, 6 a 7 zákona) [code:1]http://www.sagit.cz/pages/sbirkatxt.asp?cd=76&typ=r&zdroj=sb02341[/code:1]

Uvnitř to asi řešit nikdo extra nebude , ale ven bych to nedával, jako každýho vkus ale dle mě je to humus :roll:
ThePistaCZ

#3 Příspěvek od ThePistaCZ »

nj podle někoho humus ale někomu se to líbí ....ale jak říkáš je to každého vkus ....takže problémy určitě budou pokud to bude i pod autem...takže dát na vypínač a v běžném provozu raději nepoužívat....vevntiř ...no pro jistotu taky
VRsix
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od VRsix »

to frcelo pred trinacti lety, kdyz pubertaci videli rychle a zbesile :)
Maximech

#5 Příspěvek od Maximech »

Jsem před 13ti lety nic takového v ČR jezdit neviděl.
K nám to došlo tak 2 roky zpět a vyděšený jsou z toho pořád stejně ti kucí tuningácký, co maj na hlavách divadla.. :lol:
Jen to samo domo je dobrá blitka.
Hlavně levně.. Pak se různě houpou po čase neony pod autem, po dalším čase už to nesvítí a jen se to tam houpe a dnes tam trčí jen dráty.. :lol:

Jinak zákon mluví jasně. ;)

Co jsem si stačil všimnout, tak většina těchto vozidel jezdí spíš zběsile, než rychle.. :lol:
xmen201

#6 Příspěvek od xmen201 »

Cau ja to videl na par autech v praze pred deseti lety,vypadalo to luxusne........kdyz to nekdo umi udelat, tak to potom ma smysl.......skoda ze je to zakazane.......
xmen201

#7 Příspěvek od xmen201 »

Tohle je podle mne dost povedene:

http://www.youtube.com/watch?v=blEI-64G6ZM
Kani

#8 Příspěvek od Kani »

Vsechno je o osobnich preferencich kazdeho jednotliveho soudruha. Na auto si dej co chces dokud neohrozujes, neomezujes a mas svedomi na to s tim jezdit. Tot muj nazor a nikomu ho nenutim.

Jinak za me ... nebetycna pitchovina, ale kazdemu se libi neco jineho.

P.S.: O homologaci asi nema cenu cokoliv dodavat. Dneska potrebujes papir pomalu i na dychani
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Nejlepší jsou černý neony. Rozsvítíš to a pod autem je tma.
shade741

#10 Příspěvek od shade741 »

opravdu nechci být rýpavý, ale touhle fází si prostě někdo projít musí, hlavně aby to mělo zvuk- dám super rouru místo vejfuku(úplně nejlíp když je to 316i to pak potře i m3), do dveří nacpu jiný repra(jedno co hlavně ať to víc řve) a čím víc blikátek zvenku nebo zevnitř auta mám tím líp, pak tam dám ty největší kolesa co se tam vejdou a vedle dveří pár tuningovejch samolepek :lol: ale že chudák šestnáctovka pod kapotou mele z posledního a kvetou mi lemy je fuk, neříkám že je to tvůj případ... ale bývá to tak
Maximech

#11 Příspěvek od Maximech »

My tomu řikáme jarní diskoblikrs tucovky. Všechno kvete, ale hlavní je v zadu sud s reprákem, kterej vytřese z auta to poslední, co na něm drží.. Hlavně v mraze stažený wokna, aby bylo slyšet to úžasný "tuc tuc".. Ale kucí to maj zmáknutý. Nalejou si do hlavy fridex a jezděj, jak draci.
Pak celou noc nespí, protože mu blikaj oči a neslyší vlastního slova, protože mu v uších konstantně píská.. :D
Odpovědět