Po nějakém čase se jsem se vrátil k myšlence pořídit si auto, které jsem vždycky chtěl. Rád bych se s Vámi poradil jak a kde tento vůz nejlépe sehnat. Moje představa je po FL, 5-ti dveř, manual. Lepší výbava, ale vzhledem k tomu, že půjde o ojeté auto, tak bude záležet na kusu a ceně. Uvažoval jsem původně i o trojkové řadě se stejným motorem, ale líbí se mi právě tohle malé auto.
Byl jsem nedávno jezdit v ČR ročník 2005, na tachometru nějakých 190tis, dovezeno z DE, takže celkem loterie. Trochu mě zarazilo, jak byl motor po stranách celý od oleje. Raději tedy budu vybírat delší dobu a spíše bych bral něco novějšího, tedy 2007, po FL vozy. Chtěl bych zkusit české dealery a jejich ojetiny, případně někoho solidního, kdo vozí z DE. Motor je prý velmi spolehlivý.
Co si myslíte o nájezdu, je ok brát vůz s nájezdem150tis (reálným) a více? Na co se při výběru zaměřit? Co může zlobit? Je to moje první BMW, takže jsem trochu neználek. Spojka je tuhá asi u všech těchto vozů, že? A co se týče servisu, je třeba počítat s vyššími náklady? V současné době mám koncernový VW vůz, servisuji v autoriz. servisu. Jinak ten motor je lahůdka