Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Široké kola a policie

upravené vozy :)
Odpovědět
Zpráva
Autor
SvitaE36

#1 Příspěvek od SvitaE36 »

Ahoj,má někdo zkušenost jak se PČR tváří na kola například na E36 8,5j předek a 10j zadek? :lol:

Vím že jsem někde četl že nesmí behoun pneu přesahovat karosérii,to splňuji.

Ale disky 10jx17 mi na E36 asi nikdo nezapíše..tak se raději ptám na následky při případné zastávce policií :)

Dík za každou odpověď.
Reefy

#2 Příspěvek od Reefy »

Ahoj, ještě jsem nepotkal nikdy žádného policajta, co by na to čučel. Co bych viděl jako větší problém, je to, že když bude účastník nehody, máš malér...
SvitaE36

#3 Příspěvek od SvitaE36 »

Ahoj,díky za odpověď,všichni mě pořád straší že až mě zastaví tak mi odeberou malý TP :)

Auto mám jako víkendovku.Tak doufám že nepotkam nějaký z**dy :D
Reefy

#4 Příspěvek od Reefy »

Hele, podle mě ne .. pokud na tom nebudeš mít kola od traktoru, tak si myslim že ne. Já mam třeba na autě matteblue folii a v tp mam černá metalíza.. zatim nic. :-) :D
SvitaE36

#5 Příspěvek od SvitaE36 »

Tak snad to bude OK :)

Před týdnem jsem dostal 100,- za neoprávněný zásah do výfukoveho potrubí,dokonce příslušnik PČR nebyl líný kouknout pod auto jestli mám katalizatory :D
Reefy

#6 Příspěvek od Reefy »

Fíha.. si tam dával rezonátor, nebo cos na tom prováděl? :D
SvitaE36

#7 Příspěvek od SvitaE36 »

Nene,mám tam akorát Remus koncák,střed s katama a svody zatím origo :)

Stalo se mi poprvé že mi dali flastr za výfuk..neřeknu kdyby to nějak přehnaně řvalo.
vita11 Moderátor
Moderátor

#8 Příspěvek od vita11 Moderátor »

Malý TP ti policajt sebrat nemůže, ale může tě poslat na technickou. Pokud ty kola ale na autě nevypadají nějak nepatřičně, tak nevidím důvod proč by to dělal.

Problém by byl, jak píše Reefy, pokud bys měl na autě pneu, které nemáš zapsané v TP a nastala by pojistná událost (ještě jsem neviděl likvidátora, který by řešil rozměr disků ... je to přece jenom většinou líný člověk a chce si ulehčit práci ... a ve formuláři na to nemá kolonku). Potom by ti pojišťovna nedala ani korunu - v případě že bys byl "oběť" nehody - nebo by ti dala zaplatit všechny škody vzniklé při nehodě - v případě že nehodu způsobíš. Pojišťovny hledají každou záminku aby nemuseli nic platit....
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
Danny Moderátor
Moderátor

#9 Příspěvek od Danny Moderátor »

Remus je snad typový výfuk s homologací, nebo tam máš navařené něco jiného?
Vesa88

#10 Příspěvek od Vesa88 »

Heh jsem zvedavy co reknou me na kus roury :D Jinak to cumim ze si i lehl pod auto :) To musis mit desne hlucny :)
odapoz

#11 Příspěvek od odapoz »

na STK tě sice poslat může, ale nesmí být dál jak 4km! když pojištovna při nehodě zjistí že jsi měl jiné pneu než v TP tak to ještě nic neznamená, musí na základě znaleckého posudku dokázat, že na nehodu měly vliv.
blackjack

#12 Příspěvek od blackjack »

přesně jak píše odapoz, znaleckým posudkem ti určí jak moc velkou mírou za to ten rozměr pneu mohl a podle toho ti zkrátí plnění, ale určitě bych neřekl že nedostaneš ani korunu...

Ono ruku na srdce, kolik znáte případů že by na tohle někdo doplatil. To by musel být likvidátor extra kokot a nebo by museli kola evidentně koukat z auta aby to někdo řešil. Takže pokud narve někdo 10J disky s ET10 na 36ku, pak mu to tam asi likvidátor přidá k dobru, protože si toho určitě všimne.

Já byl viník "dopravní nehody", moje pojišťovna plnila něco pod 100 tisíc a nikdo z pojišťovny moje auto ani fyzicky neviděl... Kola jsem měl taky v jiném rozměru než mám v TP. Tak asi tak.
Obrázek
Mirda328_1

#13 Příspěvek od Mirda328_1 »

kdyz ti kola nelezou z lemu,nemas to posazeny na zemi a bordelem z vyfuku nenicis ostatnim zivot , tak je to kazdemu sumak, staci se chovat normalne a mas klid,,,,, jezdit bez debilnich tuningovejch svetel kridel a podobne, osobne nevim na co ti bude 10 palcu je to do oci bijici, treba moje e36 ma ve velkem tp vyjimku na Mkola 7.5 a 8.5" jezdim s origo rozmerama M a na tom to auto funguje nejlip, naopak se to bengam moc libi, obcas dodaj ze je to pekny auto ze uz jich moc v originalu nejezdi..
Odpovědět