Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Profi-Chiptuning

upravené vozy :)
Odpovědět
Zpráva
Autor
elCHe

#1 Příspěvek od elCHe »

Zdarec sem tu novej ale forum sleduju někdy je to docela zajímavý počtení :) chtěl sem se zeptat jestli někdo nemá zkušenost s touto firmou Profi-Chiptuning v Brně docela mě zlobí PDF sem si řek že si ho nechám odstranit pro klid ..popř doporučení .. Díky :wink:
Corleone2309

#2 Příspěvek od Corleone2309 »

Ahoj pokud ti můžu poradit tak nejprve zajeď za nějakým fandou a servisbojem (v Olomouci např JaraX) aby ti zhodnotil co vlastně je nebo není špatně. Bude tě to stát cca litr v případě že bude vyvolávat nuceně regeneraci a ušetříš cca 7 tisíc a navíc bude fungovat auto tak jak má. Odstranění je uplně to poslední řešení. Navíc dá se koupit jetý DPF se zarukou a s odkupem tvého stávajícího. Tak prvně pozjišťuj co tomu je skutečně což ti žádnej ladič zjišťovat nebude. Ten řekne vyřezat a přehrát soft. (má vyděláno a ty poděláno :D)
elCHe

#3 Příspěvek od elCHe »

:biggrin: jj byl ucpanej a už sem off a sem z to rád :banan: auto ožilo atd.. věřím že je tu dost odpůrcu k tomuto řešení jednalo se mi jen tip na nějakou kvalitní firmu která by mi to udělala.. :Kapela:
_milan_

#4 Příspěvek od _milan_ »

nevím no , na odstranění DPF není co dělat kvalitně či nekvalitně , kvalitně ti to vykuchá každej mechanik , nebo někdo " kdo umí říznout s flexou a svařovat " , ano kvalitu bych vyžadoval u sváru a někoho normálního kdo to bude dělat ale technologickej postup není nějak náročnej či složitej a už vůbec ne drahá záležitost.. takže dpf kuchnout doma , a akorád nechat za pár šušňů vypnout regeneraci ( snížit ) , ale taky už jsem slyšel že to není třeba.. a je uplně jasný že po odstranění zacpanýho dpf jede auto líp , ale je to uplně stejné jakokdyby jsi použil dpf uplně novej , takže žádná raketa se z toho určitě nestala ;) :D
bmw_pepa

#5 Příspěvek od bmw_pepa »

Je sice krásný z auta vykuchat DPF, ale má to i své stinné stránky. Už se stalo dost lidem v zahraničí, tím mám na mysli třeba Německo nebo Rakousko, že jsou zastaveni policií nebo BAG a posláni na kontrolu emisí, kde se samozřejmě zjistí nefunkčnost nebo chybějící DPF. Pak následuje tučná pokuta a následný zákaz v pokračování jízdy-odtah na hranice. Ten to jev je stále častější. V AAA si před výkupem taky zjišťují funkčnost a přítomnost DPF. Pokud nefunguje nebo na autě není, tak auto buď nechtějí nebo se výrazně sníží výkupní cena. Můj kamarád s tím má nedávnou zkušenost. Raději DPF vyměnil za funkční než mít někde nějaké problémy. A myslím že s tím v brzké budoucnosti budou problémy i u nás v ČR.
_milan_

#6 Příspěvek od _milan_ »

tak jistě.. nevim jak ostatní , ale jak budou za to jebat i v čr tak koupím benzina nebo koupím novej dpf pokud ho zrovna v autě nebudu mít ;)
bibikuba

#7 Příspěvek od bibikuba »

jj,už se o tom mluví,nevím co je na tom pravdy,DPF naštěstí nemám :P :P ale už jsou pokyny ke kontrole,pokud je DPF funkční a namontovaný nejsou v koncovce výfuku saze.V opačném případě dle zjištění můžou poslat na emise..Myslím,pokud ještě není,je otázka času,kdy někdo vymyslí přenosný přístroj,který to změří..Nevím jestli je DPF uveden v malém techničáku,nebo podle čeho to zjistí ale jestli má někdo funkční,necht zjistí,jestli jsou v koncové rouře výfuku saze nebo nee :D
_milan_

#8 Příspěvek od _milan_ »

tak to je logický s těma sazema v koncovkách :wink: , každopádně jsem zvědavej na spoustu lidí co si pujčují nebo "shrabou" 2kila na naftovou 3er nebo 5er co pak budou dělat :D :D brečí nad každou investicí a nadavaji že bmw nic nevydrží ;) ...
krtecek39

#9 Příspěvek od krtecek39 »

S vykucháním DPF nebývá problém, ale občas se pak z toho může zbláznit jednotka. Dělal jsem odstranění u http://www.profi-chiptuning.cz/ na Renault Laguna 2011 a byl to celkem boj, pak jsme tam dali jakýsi zařízení který ty chyby neustále z jednotky mazalo. Pak to jezdilo ok, ale celkem se zvedla kouřivost autaa při prodeji auta to ani na vykupu v AAA nepoznali, že tam filtr není. Dnes už je to jinde, za ty prachy ho nechat rovnou vyměnit a je po starostech http://www.vymena-fap-dpf.cz/
Odpovědět