Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Můj nový miláček !BMW E39 M5!

Zde povídání pouze o ///M powerech :-)
Zpráva
Autor
KUBAJSS

#1 Příspěvek od KUBAJSS »

Neni nic víc, než mít doma M5 ! :) Už se těším...
Přílohy
10250740_637137303002043_634866298_n.jpg
10250740_637137303002043_634866298_n.jpg (134.78 KiB) Zobrazeno 5179 x
m5.jpg
m5.jpg (76.54 KiB) Zobrazeno 5179 x
ARMAN

#2 Příspěvek od ARMAN »

tak jak? po 2,5 měsicich spokojenost?
The_big_deal
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od The_big_deal »

Je na bazosi na prodej :)
ARMAN

#4 Příspěvek od ARMAN »

nechapu co se v čechach děje s lidma co si koupi Mko, během chvile je zpět na prodej, to je tak zarazi spotřeba a povinny??? :lol: Obrázek na zahraničnich forumech je kupujou na leta letouci a topiky jsou plne info kde si vyměnili jaky šroubek a milion fotek k tomu
pindak1

#5 Příspěvek od pindak1 »

Jestli se při koupi vyždímal ze všech peněz co měl a nenechal si rezervu pro případné výdaje za opravy tak se není čemu divit. Možná taky počítal s tím že ho bude mít na každodení jezdění a nakonec zjistil že tankuje mnohem častěji než si může dovolit. :?
Sweden

#6 Příspěvek od Sweden »

Hodte sem odkaz,nemuzu ji tam nikde najit.Dik :!:
E53 4.8is Individual + e70 4.8i M paket
ARMAN

#7 Příspěvek od ARMAN »

caknakis

#8 Příspěvek od caknakis »

hmmm...pecka, mračítka..., 6000k v mlhách...led marker v kroužkách....

člověk je prostě zázrak, já to říkám pořád.

Nicméně každý si samozřejmě může na své auto dát, co je jemu blízké. žijeme ve svobodné zemi.
Velvetek
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Velvetek »

caknakis píše:hmmm...pecka, mračítka..., 6000k v mlhách...led marker v kroužkách....
Tak to se dá ještě lehce napravit, jsou na světě i horší věci :wink:
Meda

#10 Příspěvek od Meda »

Konkretne tuhle M5 kupoval z bazaru z Prahy clen 7er fora, ktery ji po par mesicich prodal dal nynejsimu majitely a ten uz ji zase pousti dal, takze za pul roku 2x na prodej, ale je to celkem bezna praxe u tech M5, dost je sleduju, protoze uz mam treti od roku 2010 co jsem koupil prvni a vicemene jsou na prodej porad dokola ty same kusy, radove po par mesicich se objevi v inzerci kde visi treba rok, pak na 2 mesice zmizi a jsou opet na prodej :)

Podle me je to jasny, z poslednich penez se koupi M5, pak neni na servis, natoz se v tom vozit, nebo se koupi s vidinou vikendoveho drandeni na ktere pak neni cas a auto vice stoji, nez jezdi..
Filozof

#11 Příspěvek od Filozof »

hodně lidí neví že cca 10-15k měsíčně na M5 pro víkendové ježdění je minimální základ. Myslím si že když někdo koupí za poslední prachy auto a má měnit olej a pneumatiky a plnou nádrž tak najednou je 15tis pryč plus nějaké blbosti a dalších xx tisíc a zjistí že to není jako servisovat starou např e36 325i.

Lidi žijí v jiných číslech než je realita. :)
ARMAN

#12 Příspěvek od ARMAN »

co bys dělal s 10-15 tisecama měsičně s vikendovym ježděnim? co jsou to za informace? 8O :lol:
Meda

#13 Příspěvek od Meda »

Je fakt, ze se to neda brat jako pravidelne mesicni vydaje na zivot s eMkem, ale za tech par let muzu rict, ze je to stejne jako u jinych aut jen s jinou cenovkou (taky jak kdy) a pul roku do ni nedas ani korunu a pak za mesic treba pade, pak te necha mesic vydechnout a sup dalsi dvacka :)

Ale bude to hodne o pristupu, ne kazdy majitel eMka hned bezi do servisu kdyz slysi nekde neco klepnout a to ti pak lidi reknou, ze do ni za rok nevrazily ani korunu a jaky je to levny povoz :)
Filozof

#14 Příspěvek od Filozof »

když mám Mko jdu se svézt spotřeba 30/100km je normální při sportovní jízdě. 2-3tisíce propálit v nádrži je otázka dvou-tří hodin zábavy ? Nové pneumatiky a hned je to 8mička v tahu.

Koupím auto a nějakej servis je potřeba. Když spočítám že ročně dám kilo do auta počítám servis a benzín tak mi vyjde min 10-15tis měsíčně.

Kdybych jezdil denně tak propálím i s 525i benzínem jen 10tis měsíčně bez servisu.Taky jsem si pak dal LPG a hned to bylo za 4-5tis když jsem jezdil každej den vč víkendu.

Možná jde žít s M5 i za 5-6k měsíčně ale to bude hodně stát v garáži a servisovat to nejdůležitější a bát se že se něco dražšího nevyser.e. :D
Jen pneumatiky mizí 3x rychleji jak u běžných motorizací.

Stačí jednoduché počty.
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Pazdi »

někdy mě to tvé filozofování přinejmenším překvapuje :roll:

30l/100km tak to by mě docela zajímalo

propálit 3000,- za projížďku to je bratru 75 litru benzinu (při 40kč/litr), takže řekněme 250km? to mi chceš říct, že celých těch 250km pojede člověk, co má mko jako debil, aby mohl mít takovou spotřebu?

nedělejme z těch aut takové bestie, co žerou i trávu okolo cesty a z majitelů M magory a milionáře, co jezdí stále pilu, aby měli spotřebu 30/100...

ehm http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... ower_s=294

dobře to napsal Meda - je to stejné jako všude jinde - všechno může být fajn a servisuješ jen klasický věci a taky v tom může zmizet nesmysl...je pravda, že servis je někde jinde...obecně si ale myslím, že e39 m5 u nás není ani tak o tom, že by lidi neměli na "pravidelný servis", jako spíše o tom, že ty auta se dají koupit za relativně dostupný peníze a podle "okolí" mi příjde, že si je kupuje už kdejaký mladý trouba, který přinejlepším zrovna došetřil...nebo si vzal úvěr a najednou zjišťuje, že nemá ani na to, aby udělal novou spojku...a proto se raději rozhodne vzdát to, auto jde do světa on si kupuje něco "normálního", kde si myslí, že do toho bude jen lít benzín a auto bude cajk

nakonec si dovolím citovat Hanze - sice to vzniklo k M3 "...je to auto se kterým můžete poslat manželku pro děcka do školky, nakoupit plný kufr nesmyslů a večer jet na okruh nebo na jednání na druhým konci republiky bez vyklepaných plomb a časové ztráty. To vše při výkonech supersportu a nákladech ostrého hatchbacku..." :lol:
Meda

#16 Příspěvek od Meda »

Tak ja ti nevim covece, jezdim E39 M5tkama uz skoro pet let, mam ctvrtou, do kazde jsem nacpal spoustu penez a pak vymenil za dalsi kde se vse opakovalo, najeto s nima tak 250t km, ale ani jedna z tech veci co konkretne popisujes me nepotkala :)

Asi to bude ale taky tim, ze tvuj popis se spis hodi na devatenactiletyho kluka, ale hlavne ne v M5, nybrz M3, protoze jet v M5 tak, aby ti zrala 30L umi jen okruhy v Brne, nebo Mostu, na silnici se na tuhle spotrebu nedostanes, pokud tedy nejezdis na kazdy kvalt jen od 5-7t otacek pod plnym v normalnim provozu :)

Tezko to popisovat, ja kdyz kupoval prvni eMko, cetl jsem stejne komenty vsude po netu a bal se ji koupit, ted muzu v klidu rict, ze 90% vsech takovych reci jsou nesmysly, ale v kazdem pripade se neda eMko kupovat z poslednich penez, protoze investice 20-50t jednou za par mesicu neni nic neobvykleho, ale to si pak zvyknes a uz ti to neprijde :)
Filozof

#17 Příspěvek od Filozof »

však to jsem popisoval k tomu že si jdu M5 užít. samo že umí jezdit za 13litru a dálky klidně za 10 i méně ale to už je pak jen přemístování s autem.
To pak si člověk může koupit klidně 525-530i.

Na okruhu nebo na blbnutí je 25-30litru normální. Známej co jsme se bavili měl M5 a těch 150k ročně po propočtech i s benzínem a spotřebákem a servisem bylo tak normální. Opravoval vždy auto z origo dílů.

Hodně věcí je sice stejných jako na běžnou e39 ale je to fakt o tom, jak se člověk k autu chová a co vše potřebuje a kolik najezdí.
A jen spotřebák je prostě 2x-3x dražší jak na běžnou 5er to si musí zvyknout. A mizí daleko rychleji jak pneu. Tak olej se mění cca po 6-8tis kvalitní za jiné ceny... atd. Klidně se tady majitelé M5 rozepište at má člověk představu. Co a jak.

Pokud stím někdo 4krát do měsíce vyjede tak to klidně pár tisíc měsíčně pokryje ale pokud si toho auta užívá a jezdí častěji stím že každej výlet stojí opravdu za to, tak pak to je taky jinde a servis si spočítá každej sám.

Přiznejte si sami kolik stojí roční provoz auta.

já v 728i stejně cca 50-60tis ročně nechám ikdyž jezdím jako děda klobouk (lehce nad limity )a sem tam auto protáhnu jen víkendově. a to auto jezdí za 9,5-10l benzínu.

Mě osobně se M5 moc líbí a sám bych ji chtěl ale i tak 7-8táců měsíčně nemám navíc na auto pro zábavu. Ten známej když mi popisoval co měnil a co kolik stálo tak mě to pak přešlo nad M5 uvažovat.

Jinak kdyby bylo na mě už ji mám doma. Je to úžasnej stroj. :P :)
Pazdi
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Pazdi »

strašlivě si protiřečíš:)

nejdřív píšeš, že víkendově 10-15 000 měsíčně pryč...pak píšeš, že když vyjedeš 4x měsíčně, tak to vyjde na pár tisícovek...

ono nemá smysl o tom mluvit...Mko se nekupuje příliš rozumem a počítáním, kolik vlastně projezdím:) spíš jde o to, že buď si ho koupíš a pak uvidíš, jak jsi měl nebo neměl šťastnou ruku při výběru, nebo si ho nekoupíš a budeš si stále omývat dokola a uklidňovat se, že jsi si ho vlastně nekoupil, protože to byl velikej bubák, kterýho bys musel krmit patnácti litry měsíčně:)

ani jedna možnost není špatně, blbě je ale kecat okolo sebe, jak je to vlastně bestie auto a jak hrozně žere a jak je hrozně drahý apod...když jsi za něj vlastně neutratil ani kačku:)
Filozof

#19 Příspěvek od Filozof »

no jo ale víkend má 2dny. Víkendové ježdění znamená že jezdím 2x týdně sobotu a neděli takže 8x měsíčně pokud dobře počítám tak to bylo myšleno.
No a když jedu osobně přes víkend klidně těch 150-250km dám.
Pak zase auto spí 5dní přes týden.

S M5 to bude asi tak že záleží jak ji člověk využívá a jakej potřebuje servis.
Pokud budu jezdit klobouka a vytáhnu ji v neděli a sem tam ji šlápnu za uši asi to nebude tak strašné. Oproti tomu kdo jezdí každej den a sem tam si užije zábavu za volantem plus ji pořádně servisuje.

Jako běžné auto to bude asi náročnější živit, jako sváteční pro radost proč ne. Jsou tam pak uplně jiné servisní náklady i celkový nájezd roční.

Důležité je hlavně koupit dobrej kousek ideálně od fandy co se autu věnoval a není to past pro kupujícího.

Pokud ji koupí nějakej mladej nadšenec a zjistí že už nemá prachy na servis nebo přijde o práci případně se na autě něco podělá dražšího to je pak problém. To není e36 kde je plno dílů za pakatel v porovnání s M5.

Ještě pamatuji slova M3maniaka jak říkal že M5 e39 je drahá na provoz. Je to sice pár let ale ona M5 furt bude chtít svoje ikdyž je to o něco levnější dneska.
ARMAN

#20 Příspěvek od ARMAN »

jestli si koupim Mko na vikendove ježděni tak mě někdo zastřelte :lol: buď bude na každy den nebo na to seru, jo provoz stoji o něco vic neni to ale konec světa :lol:
Odpovědět