Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

AUX na Z4 E85 - co nejjednoduší

Vše o Z1 E30, Z3 E36, Z4 E85/E86/E89, Z8 E52
Odpovědět
Zpráva
Autor
Miki333

#1 Příspěvek od Miki333 »

Mám rozdělaný celý středový panel a tak si říkám, že bych tama mohl protáhnout nějaký AUX kabel :)
Vím, že jsou toho všude napsaný kvanta pro připojení IPOP nebo bluetooth...ale nemá někdo naprosto jednoduchý a levný typ na nějaký kabel (zakončený 3,5jackem) který připíchnu zezadu do radia at si mužu pouštět muziku?
...něbo nějaký jiný typ na jednoduché, levné a funkční...

moc díky
aneter

#2 Příspěvek od aneter »

Bud origo bmw - jen zastrcis do radia zezadu a nebo vyrobit... vyrobit to jde do cca 200 kc ale nekdo to musi udelat.. :)

origo je tento:
65120153502 - 1.707,- Kč

jinak schéma kdybys to chtěl vyrobit je zde:

ten odpor 300k dělá to, že se aktivuje AUX a při mačkání tlačítka MODE kterým přepínáš mezi CD, CD měničem a rádiem ti tam přibyde ještě AUX.. ;) Pak už stačí jen připojit cokoliv přes 3,5 mm jack a je to.. ;)

Obrázek
Haltyrek

#3 Příspěvek od Haltyrek »

Mám ve svém mazlíkovi jen BMW CD a nikde jsem na netu nemohl sehnat informaci, zda i u tohoto rádia lze zprovoznit AUX.
Pak jsem v manuálu k autorádiu vyčetl, že lze rozšířit o AUX.
Tak jsem se dal do demontáže a opravdu i na mém BMW CD je k dispozici konektor, do kterého lze AUX zapojit.
Tak jsem hledal, kde lze AUX kabel koupit. Nakonec jsem sehnal u AHIFI tento kousek za rozumnou cenu (180,- CZK)
http://www.ahifi.cz/4carmedia-aux-adapter-bmw-0.html
Jenže po té, co kabel dorazil jsem zjistil, že je přizpůsoben pro zapojení do konektoru CD-CHANGER. Tak jsem to zkusil zapojit a nic :(
Pak jsem sundal CD-CHANGER patici z kabelu a zkusil přepojit PINY na 3,4,10 PINY konektoru AUX. Ale opět nic a po stisku MODE jsem AUX neměl k dispozici. Tento kabel totiž neobsahoval žádné součástky dle výše uvedeného schematu, ale pouze 3.5 JACK, kabel a patici.
Tak jsem zjišťoval na netu dál a narazil jsem na schema, které sem vložil aneter (viz výše).
Dneska jsem se do toho pustil a upravil původní kabel tak, aby odpovídal schematu.
A ono to skutečně funguje. Takže i na mém BMW CD mám AUX a hraje to naprosto bez problému.
Přikládám nějaké fotky. Mějte se.
Přílohy
Tištěný spoj vložený do původního kabelu
IMAG1138.jpg (29.65 KiB) Zobrazeno 4484 x
IMAG1140.jpg (26.26 KiB) Zobrazeno 4484 x
Zamontováno do krabičky
Zamontováno do krabičky
IMAG1143.jpg (29.22 KiB) Zobrazeno 4484 x
Hotový upravený kabel
Hotový upravený kabel
IMAG1144.jpg (27.48 KiB) Zobrazeno 4484 x
Výsledek
Výsledek
IMAG1146.jpg (22.05 KiB) Zobrazeno 4484 x
Miki333

#4 Příspěvek od Miki333 »

Mám úplně ten samý problém. Na ahifi jsem koupil ten samý kabel, zapojil....a nic. AUX se neobjevil. Zkoušel jsem ještě dle tohoto zapojení... http://www.bimmerfest.com/forums/showth ... p?t=180804 ... to nějak přepojit, ale nic. Tak vyzkoušim tam přibastlit ten odpor a snad to pofrčí.. jen se zeptám jaký je rozdíl mezi těmi třemi druhy zapojení? Btw. mám rádio i s navigací...tak snad to bude taky fungovat...
Přílohy
IMG_3415.JPG
IMG_3415.JPG (77.26 KiB) Zobrazeno 4468 x
IMG_3416.JPG
IMG_3416.JPG (61.95 KiB) Zobrazeno 4468 x
aneter

#5 Příspěvek od aneter »

Rozdíl je v napinovani v konektoru radia. Podle modelu auta... bez toho odporu to nezdetekuje ten kabel takze nenabidne AUX v nabidce MODE.. tebe se tyka zapojeni B1.. tedy piny 3,4 a 10..
Miki333

#6 Příspěvek od Miki333 »

tak konečně jsem se dostal k tomu, abych to napájel a vyzkoušel...tak už to hraje!!! ALE ... nějak se mi nezdá zapojení!!!
...když jsem ty nové piny dal do bílého rámečku (ten nalevo) tak nic..(už jsem si myslel, že to nepujde)...tak jsem to zkusil narvat do černého pravého...a ono ejhle...opravdu se objevil AUX a hraje!
JENŽE - ty ostatní kabely co tam byly...tak když jsem je nechal v tom samém rámečku a jen přidal tři nové, tak to sice hrálo ale část zvuku tam nebyla (bez basu a nevím čeho)....no a když jsem to dal obráceně než to původně bylo - původní kabely v bílém a černém rámečku jsem přehodil a do pravého černého jsem dal tři nové na AUX - tak to hraje jak má...plus jsem zjistil, že ty původní co byly v černém (a ted by byly v bílém tak je nezapojím vůbec a ono hraje i bez nich vše jak má)... - viz fotka jak to mám zapojeno :?: :!:
...tak se ptám, nemůžu něčemu uškodit když jsem přehodil ty kabely v těch dvou rámečcích? (chvilku se mi zdálo, že cítím, že se něco pálí - ale to se mi snad jen zdálo ) :oops:
a je vážně možný, že tam jsou kabely které k ničemu nejsou???

...pokud někdo odpoví - což by znamenalo, že mě pochopil tak už ted dávám klobouk dolů :lol:
Přílohy
IMG_3844.JPG
IMG_3844.JPG (36.71 KiB) Zobrazeno 4437 x
Odpovědět