Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Koupě BMW Z4 2.2i/2.5i

Vše o Z1 E30, Z3 E36, Z4 E85/E86/E89, Z8 E52
Odpovědět
Zpráva
Autor
Samm_m

#1 Příspěvek od Samm_m »

Čaute, (doufám, že to píši do správného tématu, pokud ne, tak se omlouvám, už se tady předemnou ptal kolega, ale nebudu se mu plést do tématu) uvažuji o koupi auta pro zábavu, takže žádné "daily". Vyhlídl jsem si pár kousků, jak u nás tak v DE s motory 2.2i nebo 2.5i a podle stavu, doložené historie vypadají dobře. Nikdy jsem BMW ani auto tohoto typu nevlastnil a tak bych se místních chtěl zeptat, na vaše zkušenosti. Na co si dát pozor, co si mám pohlídat, ať se nestane, že koupím auto které pak na opravách spolkne další sumu peněz.
Některé mají najeto +170 000km, co tedy můžu od takového auta očekávat? Zajímaly by mě slabiny auta. Například, jestli je nějaké místo, kde auto může rezivět, co je třeba při takovém nájezdu vyměnit.
Děkuji za odpovědi. :lookround:
AlexZ4

#2 Příspěvek od AlexZ4 »

První poznámka - rozhodně minimálně 2.5, nic menšího nebrat.

Nájezdu bych se úplně nebál z pohledu motoru, ale samozřejmě tím, že to bude mít takovéhle reálné kilometry, je nutno počítat s tím, že to klidně mohlo být daily car a podle toho to taky mohlo jezdit i v zimě, etc.

Samozřejmě záleží na ceně a požadavcích. Kolik na to máš?

Až mě napadnou další poznámky, připíšu.
Fun Factory = BMW Z4 2.5si
EX Fun Factory = Subaru Impreza WRX STi
houmik

#3 Příspěvek od houmik »

Reznou dvere. Na spodku dveri tak 1 cm od hrany smerem z interieru. :wink:

Jinak je to jako kazde jine auto. U pred FL bych dal pozor na displej navigace (zlobi, nevyjizdi, je uz dost zastaraly), lepici se rizeni pri slunecnych dnech (nutno vymenit komplet). Polamane nosne rameno ve strese, je z plastu a oba konce (asi 15 cm) nevydrzi a praskaji. Ale to ma 99% aut a vetsina lidi ani nevi, ze tento problem muze nastat.

Jinak Zko je asi nejlepsi auto v pomeru cena/zabava/opravy v teto kategorii.
Odpovědět