Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E53 4,4i chcípne po nastartování

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
loyd-krismas

#1 Příspěvek od loyd-krismas »

Potřeboval bych konzultaci, zda se s tím někdo setkal. Auto nastartuju a hned chcípne (neudrží otáčky a plynule zhasne jako vypnutím klíčku). Dělá mi to tak 3týdny. Nejdříve jen po ránu při studeným startu. Teď už i při startu teplém. Někdy chcípne i vícekrát po sobě. Při přidání plynu po startu se udrží a nechcipne.
Diagnostika mlčí.
Zjistil jsem teď taky, že při nezařazené rychlosti nereagují otáčku uplně správně na plynový pedál a dle mě to ovlivňuje i převodovku.
Nemáte zkušenost? Díky
bmwx544

#2 Příspěvek od bmwx544 »

Zdar,při studeném startu možnost svíčky ko/stačí jedna a je to/. diagnostika ti to ukáže v live datech zda některý válec nevynechává. U mě vždy po nájezdu kolem 20tis. to samé. a Tím se dostáváme k té druhé možnosti která s tím souvisí a to jsou vstřiky. Ty to vzhledem kondenzaci vlhkosti pokud jsou špatný nebo zaprasený rozkopnou při startu než se oklepou taky. Oboje mám za sebou a ne jednou. Pokud lpg tak se zasíra oboje mnohem rychleji. Ráno start a je to rozhádaný,bez plynu to chcípá. Po chvíli když to vypneš zapneš tak jako by nic. Každopádně diagnost. a kouknout na odchylky v pálení válců, minimálně jedna bude mimo.
loyd-krismas

#3 Příspěvek od loyd-krismas »

Auto je po plynovém servisu kde vstřiky kontrolujou a svíčky jsou nové. Diagnostiky žádné velké odchylky nehlásí.
bmwx544

#4 Příspěvek od bmwx544 »

Plynove vstriky kontroluji urcite, ale jedna se o benzinove vstriky ktere jednotka plynu uzavre tesne pred davkou paliva a nacpe tam plyn se vstrikovacu lpg.
loyd-krismas

#5 Příspěvek od loyd-krismas »

Jde o to, že chod auta je ok. Zkusím to ale ještě zkontrolovat.

Auto má spíš tendenci neudržet volnoběh. Třeba teď zaparkuju, hodím P a motor zhasne. Jedu a brzdím, otáčky spadnou na volnoběžné a houpnou opět nahoru. A i ta převodovka se mi zdá reaguje jinak.
jararak

#6 Příspěvek od jararak »

mne to robilo ak som po servise nezapojil podtlakovu hadicku do toho velkeho natrubku medzi skrtiacu klapku a vahu vzduchu, tak zo spodu, malicka, skus sa mrknut.
Odpovědět