Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

celorocky NEXEN Roadian HP pro X5

Vše o E53, E70/E71/E72, E83, E84, F15/F16, F25/F26, F39, F48, G01, G02, G05, G06
Odpovědět
Zpráva
Autor
ManyP
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od ManyP »

tak jsem panove objednal na X5 celorocky NEXEN
dle recenzi pry super ... 4,5 z 5 dle uzivatelu
dle video recenze (rusky Land Rover) v bahnu supr zaber

objednano
255/50-19 predek
285/45-19 zadek
cena za sadu 9500 bez dph

takze potom dam vedet jak se s nima jezdi silnic, snih, polnacka ... kdyztak muzem nekde na jizni morave porpvna se zimnima pokud tu ma nekdo cerstve obutou x5 e53 na zimakach ...
ManyP
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od ManyP »

pneusky dnes dorazily a auti taky takze zitra obuju a dam vedet ...
ManyP
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od ManyP »

tak pneu vyzkoušeny

na silnici **** nejsou hlučné jako zimáky, příjemně měkké, drží dostatečně
na mokru ***** nemám co vytknout
na sněhu **** záběr supr, hrabou se parádně do kopce, samočistící efekt pneu výborný - nezalepují se sněhem, jen na brzdy mi příjdou na sněhu jalové ale možná je to jen pocit jelikož záběr je lepší jak brzdný efekt ale zase je to díky fyzice i logické takže to by chtělo někde s někým porovnat

pro zatím mohu doporučit je to příjemná alternativa pro rodinná auta bez nutnosti přezouvání a hlavně to bafko vypadá krásně i v zimně na těch origo sportech

fotky někam nahodím během dne
ManyP
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ManyP »

primo na webu vyrobce je celorocni pneu (preloz si to) a mimo to je na nich m+s a ten vzorek neni letni ani ve snu ...

rychle auto :-) to je suv rodinne sportovne ladene ale rychle ... :-D rychle BMW je 540, 545, 645 a hlavne divize M ... kazde bmw co maji ty decka na ulici a mysli si co nemaji za sportak neni rychle auto ... dyt Fabka jezdi nekdy rychleji

celorocky skrz to ze se nemusi prezouvat a kdo bydli na jizni morave vi o cem mluvim jelikoz kvuli 14dnum snehu za celou zimu to nema smysl.

uz mi to tu prijde jako debata na facebooku proste plna sracek se nedivim ze ti skalni nadsenci uz sem nelezou ...
ManyP
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od ManyP »

http://www.tirebuyer.com/tires/nexen/ro ... tyle/36242

Nexen Roadian HP SUV
Truck SUV Performance Sport
Who says high performance is only for sporty cars? With the Nexen Roadian HP SUV tire you get strong and stable cornering, steering, and handling for ultimate driving confidence. Made to provide maximum wet traction and braking power with a tread that resists hydroplaning, this tire works hard to give you a safer drive. Add in the Roadian HP’s smooth, quiet ride, and you have a tire that maximizes fun without sacrificing comfort.
Features

Arrow type center rib for improved handling
Large shoulder block boosts grip and stability through corners
Wide and deep directional grooves resist hydroplaning and enhance braking
V-shaped directional tread pattern helps tire perform on most road surfaces
Five random pitch variation provides a quiet, comfortable ride
Silica-based tread compound for strong all-weather traction

---------------------M+S------------------------ neboli muld and snow

muzu ti to i nafotit
ManyP
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od ManyP »

nebo ...

http://www.pro-pneu.cz/2979-nexen-roadi ... %257D%257D

Popis zboží

OFFROAD - 4x4 - SUV - PNEU - PNEUMATIKA - LETNÍ - (CELOROČNÍ) - M+S

NEXEN ROADIAN HP je výkonná letní směrová pneumatika určená pro vozy 4x4 a SUV. Díky designu rovných V-drážek a šípovitému středovému žebru poskytuje skvělou ovladatelnost. Kompletně vylepšená ramenní oblast vylepšuje stabilitu v zatáčkách a nový design snižující riziko vzniku aquaplaningu dělá z Roadian HP skutečně konkurenceschopnou pneumatiku. Pneumatika nese označení M+S pro celoroční provoz, není však vhodná do horských oblastí.
Houmi

#7 Příspěvek od Houmi »

Udávaná hlučnost je pekelná.. můžeš tu hlučnost porovnat s jinou gumou?
ManyP
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od ManyP »

posledni navrh ... dve X5 pocasi jake bude take bude ... jedna na zimach v zime nebo letnich v lete a ja tyto pneu ... samotneho me to zajima.
nejel si tyto pneu nemuzes je soudit
nejel si tyto pneu s x5 takze je nemuzes soudit
nemas je takze je nemuzes porovnat s letnima

ja toto vse mam takze vim co rikam ale jsem jeste po tech srackoidnich kecech ochotny se nekde potkat a zkusit real jelikoz nejlepsi test je ten nezaujaty a taky ten nepodplaceny ... neni letni jako letni a neni zimni jako zimni a neni ridic jako ridic

a taky by me zajimalo jak me sundas abych z auta uz nevylezl :-) ... to by ale bylo ode mne nezodpovedne

takze reseni dohadu a konec komunikacnim srackam je to realne zkusit a otestovat na vlastni kuzi!
ls

#9 Příspěvek od ls »

ManyP
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od ManyP »

IS ... k tem co jsi daval odkaz...
jako design vzorku je krasny a jelikoz jsou to sipy budou urco dobre... ony totiz stare pneu z kdysy davnych let byly schvalne sipaky ...
mel bych obavy jen ze snih dobry ale blato bude horsi jsou hodne jemne. Kolega co je stary myslivec prave rikal ze do terenu je daleko lepsi celorocka jak zimni ze se nezalepi blatem ze neni tak jenma ... no ja bych do nich urco sel akorat bych se rozhodoval o cene a rozmeru ...
ty nexen jsem zkusil poprve jako znacku

ja na leto uznavam Kumho (myslim taky Korea jako nexen) luxusne drzi na mokru (daleko lip jak Dun a nebo Mich) a hrozne drzi najezdem kilometru ale v zatackach na ostro jsou pro 645ci malo ale popravde na to to auto i tak neni je to velke GT a o X5 nemluve
xyron

#11 Příspěvek od xyron »

Hodte se do klidu kluci, nebo to tu promáznu.

Já osobně bych si celoroční pneu nekoupil, protože zastávám názor že je to kompromis, tj. nejsou dobré v létě ani v zimě ... ale celá nová sada za 9,5k je solidní cena která věřím může zvyklat kdejakého šetřílka... ještě taky záleží kolik ty pneu vydrží, to ale poznáš teprve až je sjedeš... každopádně recenze je fajn věc, může to někomu pomoci
ManyP
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od ManyP »

jsem za to promaznout! je to jak facebook
a hlavne nekde ozkouset ty pneu. dejme si rychlost a zkusme alespon suchou silnici za nejake teploty ... sam bych to rad vedel porad je to i ume pouze test a prvni celorocky co jsem vzal na zaklade individual testu ruzne v cizine ... a prave x5 mi na celorocky prijde jako ideal. ja treba nemusim predni nahon a nekdo nesnasi zadni ... kazdy ma sve. hlavne nove gumy lepsi jak stare znackove (je to jak s tim moto olejem) ... po pravde jsem ani nesetril korunou nesmrdim a tak jsem to chtel poprve zkusit a kdyby stali za hovno nesel bych po 5 letech na bmw klub a neprosazoval je :-)

vse se da ovlivnit jizdou az na krizove situace a ty bych rad s necim porovnal tak to nekdo se mnou zkuste ...
xyron

#13 Příspěvek od xyron »

MOD: Promazáno na žádost. Zdržte se sprostých komentářů..
ManyP
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od ManyP »

moc ti dik za promaz a ok (ve slusnosti)
vlastnemec

#15 Příspěvek od vlastnemec »

xyron píše:Hodte se do klidu kluci, nebo to tu promáznu.

Bohužel tu ale zůstalo jen to jak jsou celoročky perfektní - forum trochu postrádá smysl. Jen mi je líto náhodných, kteří si koupí celoročky a pak tu dvoutunovou stodolu roztočí.

PS: facebook mám ale za deset let jsem se přihlásil dvakrát :D
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od JaraX »

celoročky sou fajn, ale jak tu někdo psal, ani ryba ani rak, má to smysl pro někoho kdo málo najede, když někdo najede 5k ročně tak je asi zbytečný přezouvat.
Odpovědět