Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Moje BMW E53 4.4i - Moooc vjecí
Aby každý chápal. Vlastním momentálně 2ks BMW E53 4.4i. Jedna je nepojízdná. Přesně řečeno pojízdná po výměně rozvodového řetězu. Bohužel jsem urgentně potřeboval auto a ve Švajcu chtěli za opravu ca. 5000 CHF (123000,- CZK) Takže oprava zamítnuta a koupen druhý BMW E53 4.4i s tím že první bude sloužit jako dárce náhradních dílů.
Právě to je ale problém páč co se týká vybavení je dárce o hodně lepší. K tomu ještě dárce je na Českejch značkách a Příjemce na Švýcarskech. Takže bych potřeboval spoustu rad, co se týká za prvé LZE?? za druhé KDO?? za třetí OPLATÍ SE??
Na Čechy jezdím 2x do roka. Na jaře tak na 2 - 3 týdny na podzim na 4 - 5 týdnů.
Byl bych rád, kdyby se s někým dala dohodnout dlouhodobější spolupráce. Že bych u něj nechal stát dárce (není podmínkou mám velký statek, kde dárce může stát. Ale myslím že by to tak bylo jednodušší) a vždy když bych byl na Čechách by se něco udělalo na autě.
Právě to je ale problém páč co se týká vybavení je dárce o hodně lepší. K tomu ještě dárce je na Českejch značkách a Příjemce na Švýcarskech. Takže bych potřeboval spoustu rad, co se týká za prvé LZE?? za druhé KDO?? za třetí OPLATÍ SE??
Na Čechy jezdím 2x do roka. Na jaře tak na 2 - 3 týdny na podzim na 4 - 5 týdnů.
Byl bych rád, kdyby se s někým dala dohodnout dlouhodobější spolupráce. Že bych u něj nechal stát dárce (není podmínkou mám velký statek, kde dárce může stát. Ale myslím že by to tak bylo jednodušší) a vždy když bych byl na Čechách by se něco udělalo na autě.
- vlastnemec
Co se týče tažného určitě jde, v kufru pod plastem u baterky je i svorkovnice, buď přidáš je tažné a napijíš do svorkovnice, nebo prohodíš i s výstuhou.
Dešťový sensor je součástí zpětného zrcátka, jestli budeš muset tahat kabel nevím chce to mrknout jestli tam ten kabel je, e53 je auto které z 80% má kabely natáhlé.
Dvojitá skla klidně přehoď ale hrozná drbačka rozdělat dveře, rovnou kup nové plastové držáky na sklo rádi se lámou a kup si hodně plastovejch příchytek nejmíň třetinu polámeš.
Dešťový sensor je součástí zpětného zrcátka, jestli budeš muset tahat kabel nevím chce to mrknout jestli tam ten kabel je, e53 je auto které z 80% má kabely natáhlé.
Dvojitá skla klidně přehoď ale hrozná drbačka rozdělat dveře, rovnou kup nové plastové držáky na sklo rádi se lámou a kup si hodně plastovejch příchytek nejmíň třetinu polámeš.
- vlastnemec
[quote="vlastnemec"]Co se týče tažného určitě jde, v kufru pod plastem u baterky je i svorkovnice, buď přidáš je tažné a napijíš do svorkovnice, nebo prohodíš i s výstuhou.
No zrovna na lepší rádio a subík ňyc :S No sice vlastně nevím jestli je to lepší rádio, každopádně ukazuje názvy stanic a právě hrané písničky. To že ho nemůžu připojit jsem zjistil až když jsem rozebral celej ten ansábl nalevo (a to hned 2x Dárce a příjemce) a zjistil že kabeláž je úplně jiná.
No zrovna na lepší rádio a subík ňyc :S No sice vlastně nevím jestli je to lepší rádio, každopádně ukazuje názvy stanic a právě hrané písničky. To že ho nemůžu připojit jsem zjistil až když jsem rozebral celej ten ansábl nalevo (a to hned 2x Dárce a příjemce) a zjistil že kabeláž je úplně jiná.
dazdovy senzor je sucastou skla, nie spetneho zrkadla
ak to chces mat ako hru na dlhe zimne vecery, kludne sa s tym hraj, x5 ma kompletnu kabelaz, cize len prehadzujes. viacmenej. bohuzial ak mas subak -to je tophifi - cize dsp, tam asi nebude uplne vsetko komplet a nejde len o subak, ale vsetky repraky.
ak to chces mat ako hru na dlhe zimne vecery, kludne sa s tym hraj, x5 ma kompletnu kabelaz, cize len prehadzujes. viacmenej. bohuzial ak mas subak -to je tophifi - cize dsp, tam asi nebude uplne vsetko komplet a nejde len o subak, ale vsetky repraky.
JaraX píše:a není lepší to vybavěnější auto spravit než všecku výbavu přehazovat do socky?
Asi ne. Důvod - jedno auto České značky, druhé Švýcarské. Takže co se týká interiéru ok. Ale hlavní díly Karoserie, motor = placení cla přehlašování atd. atd. Dárce RV. 2001 dovezeno z Itálie koupeno na Čechách na tachometru stav 280000,- nalítáno 100% o hodně víc. Druhé RV 2002 po druhém majiteli Původní majitel Luxemburčan, tak Švýcar a teď já. Na tacháči 170000 a tady ani v Luxu si nikdo nedovolí stočit tacháč. Auto po technické stránce v o hodně lepším stavu. Takže bych musel snad všechno přehodit na dárce. Myslím motor, poloosy atd. atd. A to by byl asi kurva drahej špás. I tak chci to auto tak na rok maximálně 2. Páč chcu koupit BMW E70 4.8i.
jararak píše:dazdovy senzor je sucastou skla, nie spetneho zrkadla
No v podstatě obojího. Pač sklo je speciálně začerněné v místě, kde je přilepené zrcátko. A zrcátko bez automatu je úplně jiné jak s automatem.
- vlastnemec
- vlastnemec