Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Vymena baterie
Zdravim, menili jste nekdo baterii ? Vsude ctu ze se nova baterie musi zapsat do RJ, o nejake patrone na baterce atd..
To vazne nejde v domacich podminkach uz vymenit ani baterka ?
Muze tu popripade nekdo popsat postup ?
A souvisejici dotaz, najednou mi zniceho nic prestalo fungovat start-stop, ne ze bych ho pouzival, vzdy jsem ho vypinal, ale muze to byt zpusobeno odchazejici baterii, ktera ma uz skoro sest let ? (startuje ale vyborne) Zavadu mi nehlasi auto zadnou, Check OK
To vazne nejde v domacich podminkach uz vymenit ani baterka ?
Muze tu popripade nekdo popsat postup ?
A souvisejici dotaz, najednou mi zniceho nic prestalo fungovat start-stop, ne ze bych ho pouzival, vzdy jsem ho vypinal, ale muze to byt zpusobeno odchazejici baterii, ktera ma uz skoro sest let ? (startuje ale vyborne) Zavadu mi nehlasi auto zadnou, Check OK
K výměně baterie potřebuješ diagnostiku, přes kterou se řj řekne, že je v autě nová baterka a jaká.
Nejjednodušší je koupit baterku "stejnou" (Startovací proud, kapacita, rozměry..), samozřejmě po tobě nikdo nechce originál BMW (ti si účtují za výměnu v autorizáku včertně nakodování i 12tis kč). Já mám Vartu a bez problému.
Odpojíš (-) a potom (+), bacha aby jsi neškrtl nikde.
Pak zase připojíš novou, napřed (+), pak (-).
Auto to probudí a čim dřív si necháš zaregistrovat novou baterku tim líp. Je to kvůli Inteligentnímu Bateriovýmu Senzoru, který řídí nabíjení mimo jiné i podle stáří baterie. Bez registrace nové baterie se sníží životnost a 6let by ti opravdu nevydržela.
Nejjednodušší je koupit baterku "stejnou" (Startovací proud, kapacita, rozměry..), samozřejmě po tobě nikdo nechce originál BMW (ti si účtují za výměnu v autorizáku včertně nakodování i 12tis kč). Já mám Vartu a bez problému.
Odpojíš (-) a potom (+), bacha aby jsi neškrtl nikde.
Pak zase připojíš novou, napřed (+), pak (-).
Auto to probudí a čim dřív si necháš zaregistrovat novou baterku tim líp. Je to kvůli Inteligentnímu Bateriovýmu Senzoru, který řídí nabíjení mimo jiné i podle stáří baterie. Bez registrace nové baterie se sníží životnost a 6let by ti opravdu nevydržela.
-
- Člen Klubu
- Kontaktovat uživatele:
Tomu zápisu baterie do ŘJ se říká registrace. Dělá se to z toho důvodu, že nabíjení baterie není řízeno pouze regulátorem napětí v alternátoru, ale odvíjí se od více souvislostí. Úroveň nabití a typ provozu vyhodnocuje tzv. Inteligentní bateriový senzor (IBS), který kromě jiného potřebuje znát stáří baterie. Novou baterii nabíjí a řídí ostatní systémy jinak, než s baterií starou. Proto se může stát, že kvůli stáří baterie dojde k zablokování systému START-STOP, protože "si myslí", že by k následovnému startu už nemohlo dojít. Více zjistíš po přečtení následujících příspěvků:
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&t=131325
http://www.bmwklub.eu/modules.php/modul ... sc&start=0
http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... c&t=131325
http://www.bmwklub.eu/modules.php/modul ... sc&start=0
-
- Kontaktovat uživatele:
Koupil jsem BMW 318D a je 6,5 roku staré. Jak se mám starat o baterii? Mám ji nějak preventivně nabíjet? Slyšel jsem, že pokud má auto systém start-stop, pak nejde baterii nabíjet připojenou v autě, musí se odpojit. Jinak by se údajně mohlo něco v autě pokazit. Jak poznám, zda baterie potřebuje výměnu? Nerad bych, aby to došlo do stadia, kdy někde zůstanu trčet, protože nenastartuju. Ani nevím, zda je tam baterka nová nebo už byla někdy měněná. Auto má najeto 160 000 km.
Re: Vymena baterie
Zdravim, já vyměnil na E87 116i baterii sám, bez registrace a vše ok...moc nevěřim tomu, že když měnim za uplně tu samou, jen ne origo, tak to hraje roli,to stáří, možná kdybych měnil za silnější nebo naopak...i jsem se na to ptal v servisu a řekli, ať to klidně vyměnim, že stejně záleží na tom, jak jezdíš nebo jestli ji občas dobíjíš...a že jestli si auto myslí, že je starší a víc jí dobíjí, tak tím líp:-)
Když si to myslíš ... 

Ahoj, dnes jsem v mé e91 330i vyměnil origo BMW baterku 80Ah 640A za Varta Silver Dynamic 85Ah 800A, nakódovat na 90Ah a zaregistroval jako novou skrz program Carly pro Android. Po ujetí cca 60km jsem vypnul motor a asi za 2 minuty zaplého zapolování mi vyběhla hláška o nízkém napětí baterie (žlutý symbol baterie). Změřil jsem napětí baterie a bylo 11,8V 5 minut po vypnutí zapalování, což si myslím že je OK a auto jsem pak nastartoval úplně v pohodě... před výměnou baterie mi toto nedělalo ani pod 11,5V. Nevíte, kde by mohl být problém? Auto normálně dobíjí, při nastartovaném motoru napětí 14,37V. Díky za jakoukoli radu, nerad bych odvařil baterku nebo battery sensor (IBS)...
E91 330i, N52, manual, M-Paket, (2/2006)
Tak odpovím sám, byla nesprávně zaregistrovaná baterka, auto si pořád myslelo, že tam má starou, totálně vybitou....
E91 330i, N52, manual, M-Paket, (2/2006)