Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Powerflex modré/černé (X5 E53)

Technické dotazy společné pro více řad nebo nezařaditelné do konkrétní sekce, vše ostatní bude smazáno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Raisidlo77

#1 Příspěvek od Raisidlo77 »

Zrovna se věnuji podvozku na své X5 (E53 4.4i) a chtěl bych ho vybavit novými silentbloky POWERFLEX. Do zadní nápravnice dám žluté, tam ani není jiná možnost, ale do stabíků a ramen už je výběr a já si nejsem jistý co zvolit:

- Stabilizátory – modré nebo černé siláče – tady jsem asi rozhodnut že půjdu do sportovních černých, dávám i silnější stabíky, tak ať to drží

- Přední ramena – tady jsem hodně na vážkách, ale taky se přikláním k černým sportovním (vydrží víc než modré ?)

Je tu tedy někdo, kdo reálně zkoušel rozdíl mezi modrými a černými silentbloky powerflex ? Jakékoliv dedukce či debata vítána. Vím že černý už jsou prý hodně tvrdý, ale bude to spíš leštěnka než daily car a v zimě ani teoreticky jezdit nebude. Snižovat to výhledově nehodlám. Díky za každou radu/zkušenost.

PS: Opravdu jsem hledal a o černých tady nic nenašel, takže pokud jste hledali lépe, sem s tím :)
SkejT

#2 Příspěvek od SkejT »

je potreba si polozit otazku na jakych cestach s tim budu jezdit,jak a pripadny komfort.Predpokladam ze to na vzduchu neni.

Pokud si odpovis na peknych cestach,sportovneji tak neni jina odpoved nez cerne zadek a predek.Nicmene i cerne jdou strihnout
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Do více namáhaných míst bych dal klidně ty tvrdší ;) co se týče ramen atd. tvrdší na škodu nebudou a měkkýma taky nic nepokazíš, řízení bude krásně pevné a jisté ;)

Největší omyl je že auto na PU siláčích je pak tvrdé, nebo prkenné ;) Není to tak! silentbloky drží nápravy ke karoserii a pevnější silentbloky pomáhají držet stabilní geometrii i při zatížení ;) Karoseri je pak pevná, stabilenější a a celkově je ten pocit z auta uplně jiný ;)

Komfort jako takový ovlivňují zejména tlumiče s pružinama ;)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Raisidlo77

#4 Příspěvek od Raisidlo77 »

Díky. Máte recht, upevnil jsem si své rozhodnutí. Nápravnice dostane žluté - tam se ani jiné nedělají a originály tam cpát nebudu, protože to odejde za 100tkm zas.

Ramena a stabíky dám tedy černé, ať se to tedy projeví pořádně. Cesty jsou u nás některé nic moc, ale na pohodlí mám jiné auto a na práci taky. Už se těším až nápravnice v komaxitu budu na novejch ramenách a siláčí cpát do auta :)
SkejT

#5 Příspěvek od SkejT »

tak potom poreferuj jak budes mit neco na tom odjeto
MattyX Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od MattyX Moderátor »

Jám mám komplet třícu na PU siláčích už 4roky... až mě kleknou na golfovi v dýzlu co mám, dám si je i tam ;)

BTW: třeba strongflex na některá místa ani nedělá měkčí varianty, protože i v serii jsou tam pevný silentbloky ;)
E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant :)
E70 3.0d - mamacar

Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
Odpovědět