Hej, takto som uvazoval aj ja.
V BMW mi vsak nacenili komplet OEM brzdy (kotuce, dosky, senzory) zo 130i na 880€ s dph (mno, povedzme ...).
Brzdy zo 135i na ... wait for it ... 3170€ s dph
Pritom BMWP brzdy pre 130i (ktore maju aj velmi pekny dizajn btw.) stoja na prednu napravu cca 1100€ (nemecke eshopy), na zadnu napravu som zatial nenasiel (neprestali sa nahodou robit?).
Urcite tam nechcem davat nejake shity.
Ty to kupujes priamo v BMW? Mas tam nejake zaujimave zlavy?
diky
pavproch píše:s oběma autama jezdím (hlavně) okresky - v redline....
Moje zkušenost: materiál na brzdy JEN a POUZE OEM, vše ostatní je šunt, šrot a jen pro zlost! (jediná vyjímka - slotted/dimpled kotouče z U. S. of A od fy Cquence pro zadní nápravu, protože takové OEM od BMW neseženeš)
Jsou dvě možnosti, jak zlepšit výkon předních brzd a přitom stále používat pouze OEM materiál:
a) dát tam brzdy z výkonnější verze (v Tvém případě M135i)- já dával na 330ix brzdy z 335ix - hladký kotouč je tišší a míň žere desky (desky VŽDY JEN A POUZE OEM!, žádny aftermarket)
Nevýhoda: výrazný nárust neodpruižené hmotnosti
b) ///M-performance OEM brzdy... (aktuálně mám na Z4 vepředu brzdy 340mm z M235i (S2NHA sport brake) - ty samé budu fčíl dávat i na 3er
(slotted/dimpled kotouče jsou hlasitější, víc žerou desky, ale taky výeazně líp brzdí)
Výhoda: ///Mperformancce brzdy mají Alu brzdiče s integrovaným nostičem, čili není nárust hmotnosti, navíc jsou to 2pístky