koukal jsem že mi nefungují ostřikovače světlometů. Podle katalogu je tam vysokotlaké vedení a motorek. Stane se to, že když mají stříkat na světla tak vyjede jen malinko na straně řidiče, ale nic z něj neteče a na straně spolujedzce už se ani nevysune.. dvířka otevírat jdou... Kde hledat příčinu ? ve vedení? ...... auto asi dlouho stálo v garáži. má 79 000tkm. je to ročník 2003/745i. Díky za pomoc..
a nemuísí být podle vyhlášky ostřikování, pokud je na autě xenon? Ale je pravda, že se nikde něpíše nic o tom, jestli funkční. Já měnil ten motorek, prasknul mi... Jinak s tím poškozením jsem to slyšel a i viděl. Osobně vlastně neostřikuji a stavím se raději u pumpy. Teď před zimou jsem musel vystříkat skoro celých 5l a dolít nemrznoucí
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Díky za postřehy to mě teda udivuje, čím to že to praská, je to docela opruz, když jedu celou noc republiku ve sračkách a nemít ostřikovač světel..... na E60 stříkám normálně na světla už 3 roky a nic...
četl jsem, že kapalina do ostrřikovačů obsahuje nějaké agresivní sračky, které to opravdu poškodí. Udělá to pak takové pavučiny a prý stačí když třeba 1/2 roku neostřikuje jedno světla a pozná se to. Řešilo se to tu někde na fóru.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Taky jsem to tady někde četl, to je blbý.... mám světla které nikdy neviděli mycí linku a každou zimu stály v garáži, jsou jak zrcadlo, to by mě mrzelo... tedy si budu vozit kyblík s jarovou vodou...
někde jsem četl, že snad originál kapalina je v pořádku, ale nevím
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
BMW dělá kapalinu do ostřikovačů, je ale samozřejmě krapet dražší
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
No jde mi spíše o to že když jsem 3 dny v zimě na cestách tak bych si musel v kufru vozit sebou a pořád to hlídat, což je " diskomfortní" hlavně v 7er ))
jasně Dokonce dělají i tablety, které hodíš do destilky, ale asi nejsou nemrznoucí
E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
viděl jsem to u dosti aut ty pavučiny. Bylo mi řečeno že pokud se používá origo kapalina tak se to nestane kdežto jiné mají příměs nějaké chemikálie která takto ničí světlomety nejen u BMW.
Přesně to mi řekli u Pupiků. Prodává se nějaká která v sobě nemá ty agresivní sračky který to světlo takhle zničej. Ale nikde jsem to normálně prodávat neviděl. Viděl jsem v áčkách X6 rok 2010 a měla světla jak dvacetiletý auto...