Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

e65 745i - KO lamely v převodovce?

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
Bembik

#1 Příspěvek od Bembik »

Pánové, když stojím s autem z kopce (přední částí z kopce) a zařadím zpátečku, tak auto jede normálně dopředu a až přidám plyn, tak teprve začne couvat. Můžete mi někdo potvrdit že se jedná o "sjeté" lamely? Případně co jiného by to mohlo způsobovat?
Díky za tipy.
P.S. Někdo na repas převodovky, případně orientační cena?
Bembik

#2 Příspěvek od Bembik »

Ještě doplním, že jde o automat v E65 (745i)
vlastnemec

#3 Příspěvek od vlastnemec »

Je to normální jev, ale jestli tohle děláš kurevsky dáváš automatu zabrat, proto je v e65 automatická brzda a odbrzdí se při přidání plynu. Pokud řadí normálně nekope a nevyhazuje chyby proč repasovat. Jinak ZF je darda kámoš dělal a stálo ho to 60tis, jestli chceš kontakt dám Ti.
Bembik

#4 Příspěvek od Bembik »

Tak občas tomu dám "kickdown" ale sporadicky...párkrát za měsíc... Převodovka žádné chyby nevyhazuje, nicméně elektronika takovouto závadu asi nepozná ne? Mám pocit, že předtím to nikdy nedělalo, proto je mi to teď divné...
V ZF jsem se informoval a výměna lamel+těsnění+práce cca 20.000,- vč. DPH (ale převodovku tam musím dovést vytaženou)
Bembik

#5 Příspěvek od Bembik »

Ještě doplním, že po puštění brzdy to jede, jako bych tam měl volnoběh - ne teda že by to lehce popojíždělo, ale normálně se to spustí jako nic..
gsicbr

#6 Příspěvek od gsicbr »

to si myslím, že by to u 20tis. nezůstalo. Ještě takový dotaz. Dělá ti to stejně za studena jako za tepla? Protože tohle může být i měnič jako by mu trvalo než zařadí zpátečku. Hlavně napiš jak to vyřešíš a za kolik. Držím palce.
Bembik

#7 Příspěvek od Bembik »

Dělá to za studena i za tepla... Jinak měnič je cca 3 měsíce nový, takže tím to určitě nebude. Byl jsem dneska v servise v Ostravě v jptransmissions (http://www.jptransmissions.cz) a borec říkal, že pokud mi to občas cukne při podřazování (3-2, 2-1) tak to vidí spíše na mechatronic. Každopádně mi říkal, že rozebere a uvidí. Čistě práce za rozebrání a složení 9.000,- takže uvidíme.
gsicbr

#8 Příspěvek od gsicbr »

tak to sem potom napiš, jak si po rozdělání dopadl. Ale je to ranec jen za rozdělání.
kabyr01

#9 Příspěvek od kabyr01 »

Tak jsem to zkousel a me to necouva...Jako zadnej velkej krpal, ale sklon slusnej - zaradim zpatecku a auto stoji...
PeckaSK8

#10 Příspěvek od PeckaSK8 »

Mě sedma stoji na místě až ji popoženu plynem tak jede. Ale taky se mi stává že občas cukne při řazeni mezi 1-2 2-3 jinak řadí sametově. Jo a když stojim a z P zařadim tak to někdy slyšim a cukne.
inspi1981

#11 Příspěvek od inspi1981 »

kabyr01 píše:Tak jsem to zkousel a me to necouva...Jako zadnej velkej krpal, ale sklon slusnej - zaradim zpatecku a auto stoji...

Protože auto by mělo mít asistent pro rozjezd do kopce-tzn. drží to na brzdách
Bembik

#12 Příspěvek od Bembik »

jj asistent se dá použít, ale jak to tak poslouchám (čtu), tak to každému minimálně stojí. Já když pustím brzdu tak letím "dopředu"...
Teď jsem každopádně "zjišťování" na chvíli pozastavil...
MUF_IV

#13 Příspěvek od MUF_IV »

Taky mi to kopali hlavně mezi 3-2 2-1 , smazal jsem adaptaci hodnoty a hodně se to zlepšilo, pokud jedu "výletě" a pomalu dojíždím křižovatky tak to nekope vůbec a mam nalitano 80tkm
airbone

#14 Příspěvek od airbone »

Bembik píše:Pánové, když stojím s autem z kopce (přední částí z kopce) a zařadím zpátečku, tak auto jede normálně dopředu a až přidám plyn, tak teprve začne couvat. Můžete mi někdo potvrdit že se jedná o "sjeté" lamely? Případně co jiného by to mohlo způsobovat?
Díky za tipy.
P.S. Někdo na repas převodovky, případně orientační cena?

Sposobuju to regulatory tlaku na mechatronike (prevodovka 6HP26). Ja som ich vsetky menil. Prve serie boli takto vadne. Prejavovalo sa to oneskorenym zaberom spiatocky cca 2-3 sekund - neskory narast tlaku (a medzitym samozrejme auto sa aj malo tendenciu pohynat z kopca). Dalej to sposobovalo pocukavanie celym autom na 5tom stupni pri rovnomernej rychlosti 50-70km a tak isto znatelne tvrdsie preradenie smerom 5 > 6. Neskor aj obcasne trhnutie 1 > 2.
Repas prevodovky (vymena vsetkych lamiel, tesneni, repas menica apd) pomohla len ciastocne. Problemy nadobro vyriesila az vymena vsetkych regulatorov tlaku ma mechatroniku.
Bembik

#15 Příspěvek od Bembik »

Tak pánové, právě jsem dojel ze servisu. Nakonec jsem v Polsku sehnal převodovku (s největší pravděpodobností z 545i). Kromě rozměru kardanu vše sedělo, takže se pouze přešroubovalo uchycení. Převodovka měla dle prodejce najeto 77tis mil. Když jsme nyní nahlédli diagnostikou, tak nějaká chyba byla zapsaná v 90ti km. Teoreticky by tedy km mohly odpovídat.
Rovnou jsem tedy u převodovky vyměnil filtr, olej, gufero na hřídeli a průchodku. Ihned po "zprovoznění" jsem vymazal adaptace a BOHUŽEL si všímám mírného cuknutí (někdy výraznější) při řazení z 2->3. Jakékoliv jiné rychlosti toto nedělají.
Napadá někoho něco rozumného?
Jinak z kopce už neujíždí a jede fajn.
Díky moc !!
vlado42

#16 Příspěvek od vlado42 »

Bembik píše:Tak pánové, právě jsem dojel ze servisu. Nakonec jsem v Polsku sehnal převodovku (s největší pravděpodobností z 545i). Kromě rozměru kardanu vše sedělo, takže se pouze přešroubovalo uchycení. Převodovka měla dle prodejce najeto 77tis mil. Když jsme nyní nahlédli diagnostikou, tak nějaká chyba byla zapsaná v 90ti km. Teoreticky by tedy km mohly odpovídat.
Rovnou jsem tedy u převodovky vyměnil filtr, olej, gufero na hřídeli a průchodku. Ihned po "zprovoznění" jsem vymazal adaptace a BOHUŽEL si všímám mírného cuknutí (někdy výraznější) při řazení z 2->3. Jakékoliv jiné rychlosti toto nedělají.
Napadá někoho něco rozumného?
Jinak z kopce už neujíždí a jede fajn.
Díky moc !!
To že si smazal adaptace je dobrý ,ale nahrál si nové? Tohle mi udělali v BMW invelt a nechali mě jezdit a byla to hrůza jak ta převodovka řadila. Pak jsem zajel do bwmotors kde se to opět smazalo a nahráli nové a automat řadil jak když jsem to auto koupil a bylo nové. Nestačí jen smazat adaptace ale musí se nahrát nové pak to může ze začátku škubat.
Bembik

#17 Příspěvek od Bembik »

Mnooo a teď je otázka kde mi to v Ostravě udělají...zítra jedu na dovču, takže akce hurá :-)
vlado42

#18 Příspěvek od vlado42 »

Bembik píše:Mnooo a teď je otázka kde mi to v Ostravě udělají...zítra jedu na dovču, takže akce hurá :-)
Někde tady byl návod . Vím kdo to děla v Olomouci tak jedině zajet tam :D opravaprevodovky.cz
inspi1981

#19 Příspěvek od inspi1981 »

Adaptace se nenahrávají, jen se smažou a převodovka se pak učí od začátku. Nahrát jde maximálně novy software. A to jsi doufám udělal, tzn. poslední soft + zápis tvého VIN + nakodovani pro tvoje auto
Bembik

#20 Příspěvek od Bembik »

inspi1981 - Máš SZ :-)
Odpovědět