Ahoj klucí,
Pořídil jsem si CD Changer do svý E38 kterou jsem koupil bez něj ....
rv je 1997 do provozu šla 1998 (už má faceliftové blikače)
a má 4:3 navi .... v kufru pro ten changer místo evidentně je ... ale peru se s tim jak ho tam zapojit nikde nevidim žádnej volnej svazek kabeláže ....
jak to tam s timhle je řešený ??? Je možný že ta E38 třeba chnger vubecn eměla mít tudíš tam neni příprava ??? Proč pak ale ta díra na něj ...
pokud mi do toho někdo vnese mainko světla budu happy kluk Jo ten changer kterej jsem koupil byl vyndanej z E39 .. to by ale mělo být stejný žejo
Přílohy
12553043_10205713287502043_7062170206588226009_n.jpg (60.45 KiB) Zobrazeno 3699 x
changer stejnej neni, resp pokud vím tak pro E38 sou dva typy CD changeru podle roku, tuším P a PI, ale už jsem z toho hodně vyšel, a jeden z nich možná pasuje do E39, ale jeden určitě ne, E39 má changer stejnej s E46 a E53,
kabeláž by tam někde být měla, pokud auto naví má, tak je radiomodul v kufru, tak se kdyžtak musí kabeláž dokoupit jeslti to někdo vykuchal.
stačil jsem se dozvědět že v mym autě v originale changer prý určitě nebyl ... tudíš pro něj neni příprava a nebylo kam zapojit .... boj sme tedy vzdal a asi pořídim takovou tu krabičku yatour ..... a bude
Kabelaz muze dodelat. Je to jen +,-,ibus a pravej k, levej k a spolecna kostra. Jinak pokud mas videomodul zkus zceknout http://bmwraspcontrol.de mnohem zajimavejsi reseni nez changer i kdyz hodi se to spise na 16:9.
Jsem v tomhle momentě v takový situaci že budu rád za cokoli co hraje ... blbý je že sám to nezapojim nejsem na to dost zkušenej a v okolí nikoho komu se do toho chce nemam
a když třeba koupim krabičku od yatouru ... která changer má emulovat tak ji pojim kam .. do radiomodulu v kufru ?? a nebo musim vyndat radio vevnitř a napíchnout to zezadu toho radia v kokpitu ?
Do radio modulu. Jinak taky tipuju ze je tam bm 24. Zadej si na googlu bm 24 pinout. Odpoj kabelaz z radio modulu a porovnej jestli je tam ta kosticka A na kable changeru a jestli tam nejaka kabelaz jde. Pokud ano zkus pohledat v kufru jestli ten svazek neni nekde schovanej a kdyz najdes musis najit jeste druhej s napajenim changeru(3 pin).
Toto třeba ??? Zádrhel ... NE PRO AUTA S DSP .. já DSP mám ...... to znamená že pro mě to neexistuje ?? Aji u yatouru atd si ted všímam že neni kompatibilní pro auta s DSP -_- ..... achjo
Tak sme to dneska zkusili a rozebrali sme "půl" auta .. myšleno to ty vnitřnosti co jsou v místě kde má být changer a nenašli sme nic co by ani zdaleka vypadalo jako místo kam changer zapojit ... fotka je z netu ale je to stejnej případ, já sem nenašel ani to napájení který on tam má zapojený .... anybody help ?? som v nouzi hh
changer potřebuje plus mínus i-bus a pak propojení audia k radiomodulu jestli rozumíš trochu elektro tak si kabel vyrobíš podle wds které jsou volně přístupné na netu. Jestli tomu nerozumíš tak si radši někoho sežeň. Nebo se koukni do inzerce a napiš těm co tu prodávají díly a kup kabel od nich
Tomu napájení rozumim to je jednoduchý ale propojení k modulu je už horší ... respektive, udělat si kábl posle schématu dobrý ale furt mi nedochází jak do toho modulu .... pokud tam zdířka pro ten kabel neni tak ... kudy ?
Tak sme se na to podívali znovu .. a jediný info který by mi bohatě stačilo je že mi tam prostě chybí protikus kabelu k tomu co vede z changeru s kulatym konektorem, protikus s kulatym konektorem má pak na druhym konci hranatej a pasuje přímo do radiomodulu a je třeba si sehnat tento drátoš ... podle všech tech odpovědí sem si myslel že budu muset dělat buhví jaký zásahy pinovat pájet vyrábět bastlit už sme se na to chtěl vybodnout že to nemá cenu s takovýma obvštrukcema ... a přitom to uplně normálně jen zapojim a zapojim ... bez chirurgie .... no každopádně když to někdy někdo bude v budoucnu řešit sem rád že mu budu moct stručně říct jak z jeho trápení může ven