Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Zadní lampy e39
-
-
- Kontaktovat uživatele:
- soukupadam
-
-
Brátn
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
existují dvě verze světel předface:
mají koncová světla dvě žárovky a mají typickou desku se sestavou žárovek
oranžády - oranžové blinkry - nejčastější a kdo dělá auta na díly je většinou vyhazuje, jsou totiž bezcenné
bílé blinkry - méně časté, ale pořád nic moc, často se vidí na předface M5
poface jsou 2 druhy a celkem 4 různé (2x oranžády a 2x bílé)
všechny mají koncová světla proužky (je to řada SMD diod, žádné trubice atd)
-dvě verze čistě poface světel (bílé nebo oranžové blinkry), mají na koncových světlech jen jeden kabel, tedy jsou diody zapojeny na jeden drát a ty se dávaly na poface E39, mají jiný tvar a pokud je člověk chce dát na předface, musí jim ořezat vnitřní černý plast
-omlazovací sada světel, což jsou světla pro předface auta, jsou trochu jiná než poface světla, mají jiný tvar, tedy není nutná úprava plastu a mají na každou řadu diod jeden kabel
Všechny poface světla se na předface auta dají dát jen s úpravou a to vyvrtáním díry pro 4. šroub a zvětšením díry pro 3.
Dále je nutné doplnit odpor, aby BC nehlásilo chybu. U sady pro předface auta je to vyřešeno originální sadou odporů s držákem, které se přichytí pod rezervu, není pak potřeba přepájet konektory atd.
Bez této sady se musí přepájet konektory a doplnit patřičným odporem, nebo vypnout kontrolu na BC přes diag.
Poface světla jak přední tak zadní mají tu výhodu, že přední kroužky a zadní proužky při zapomenutých světlech nevymlátí baterku, ale pokud jsou na předface autě a člověk má odpory, tak tato výhoda odpadá.
Jinak bacha na odpory, hodně se hřejí a ideální je je uchytit na šikmý nosník pod blatníkem (když auto stojí a je mokré, tak to hřeje tak, že mám v tom místě nejdříve suchý blatník i když je celé auto ještě mokré a to je tam mezi blatníkem a tím nosníkem mezera asi 6cm)
pozn. možná jsem prohodil ty počty drátů u diod, nemá to až takový význam, abych si byl jistý musel bych se podívat do auta
mají koncová světla dvě žárovky a mají typickou desku se sestavou žárovek
oranžády - oranžové blinkry - nejčastější a kdo dělá auta na díly je většinou vyhazuje, jsou totiž bezcenné
bílé blinkry - méně časté, ale pořád nic moc, často se vidí na předface M5
poface jsou 2 druhy a celkem 4 různé (2x oranžády a 2x bílé)
všechny mají koncová světla proužky (je to řada SMD diod, žádné trubice atd)
-dvě verze čistě poface světel (bílé nebo oranžové blinkry), mají na koncových světlech jen jeden kabel, tedy jsou diody zapojeny na jeden drát a ty se dávaly na poface E39, mají jiný tvar a pokud je člověk chce dát na předface, musí jim ořezat vnitřní černý plast
-omlazovací sada světel, což jsou světla pro předface auta, jsou trochu jiná než poface světla, mají jiný tvar, tedy není nutná úprava plastu a mají na každou řadu diod jeden kabel
Všechny poface světla se na předface auta dají dát jen s úpravou a to vyvrtáním díry pro 4. šroub a zvětšením díry pro 3.
Dále je nutné doplnit odpor, aby BC nehlásilo chybu. U sady pro předface auta je to vyřešeno originální sadou odporů s držákem, které se přichytí pod rezervu, není pak potřeba přepájet konektory atd.
Bez této sady se musí přepájet konektory a doplnit patřičným odporem, nebo vypnout kontrolu na BC přes diag.
Poface světla jak přední tak zadní mají tu výhodu, že přední kroužky a zadní proužky při zapomenutých světlech nevymlátí baterku, ale pokud jsou na předface autě a člověk má odpory, tak tato výhoda odpadá.
Jinak bacha na odpory, hodně se hřejí a ideální je je uchytit na šikmý nosník pod blatníkem (když auto stojí a je mokré, tak to hřeje tak, že mám v tom místě nejdříve suchý blatník i když je celé auto ještě mokré a to je tam mezi blatníkem a tím nosníkem mezera asi 6cm)
pozn. možná jsem prohodil ty počty drátů u diod, nemá to až takový význam, abych si byl jistý musel bych se podívat do auta
-
Brátn
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
pokud máš předky oranžové, tak máš i boční a zadní oranžády, viz můj příspěvek výšeZdenda530d píše:No, mám r.v. 2001 - origo stav a zadní lampy mám ty celočerveno oranžový - jsou sice v super stavu, ale přiznejme si, že ty červenobílý vypadají líp. Je nějaký rok striktně mezní ve verzích?
(pozn.: mám xenony - s oranž blinkrem a kulaté mlhovky, tak předpokládám, že mám face model)
byla to volitelná výbava, a poface oranžády jsou vzácnější než bílé
-
Brátn
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Lucifere je tam tohle
http://www.motor-talk.de/forum/aktion/A ... &ajax=true&
http://www.motor-talk.de/forum/aktion/A ... &ajax=true&
-
To je blbost, do Depa bych nešel. Měl jsem na autě 13 let staré Helly, na jedné byl ale zlomený úchyt šroubku a poza světlo zatékalo. Koupil jsem jedno světlo nové, originál Hella a proti tomu 13 letému tam není žádný rozdíl, na autě se nedá ŕíct, které je nové a které staré. Ale zase bílé blinkry vzadu a oranžové vepředu budou vypadat blbě. Být tebou bych to nechal být, oranžových po FL moc není 

-
Zrovna minulej víkend sem daval origo facelift zadní světla na mojí předfacelift , musel sem vyvrtat ty dvě díry na každy straně.. jinak nic ,ale už byli dřív na předfaceliftem.. ty moduly sem do rezervy nedal protože tam mam bombu na plyn , tak jeden je v místě kde je CD changer a druhej nad baterkou, nebude tam nějakej problem když se zahřejou ?
-
Tak to jste mě docela mile překvalpili... že bych nevěda koupil něco co je méně časté a tudíž vzácné - každopádně se mi líbí víc ty bílo-červené.
A ano, opravdu mám oranžové i blinkry na blatníkách.
A jak už tu taky někdo psal... I když ty zadní Hellácké jsou tam už 13 let vypadají jako bych je předevčírem vytáhl z krabice a včera namontoval. Nic zašlého, nikde usazený bordel, prostě NEW. Jsem si prvně myslel, že jsou tam nějaký aftermarketový nový ale jsou to origo Hella.
A ano, opravdu mám oranžové i blinkry na blatníkách.
A jak už tu taky někdo psal... I když ty zadní Hellácké jsou tam už 13 let vypadají jako bych je předevčírem vytáhl z krabice a včera namontoval. Nic zašlého, nikde usazený bordel, prostě NEW. Jsem si prvně myslel, že jsou tam nějaký aftermarketový nový ale jsou to origo Hella.