Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Problém s dovyvážením kol?!

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jamesido

#1 Příspěvek od Jamesido »

Zdravim,

prosím zda se někdo nesetkal nebo nějakou radu tip co s tím.

19" 275/30 zadní

Měl jsem problém s tím a mám problém, že když jsem jel a jedu od 60 do 100, vybrovalo celé auto, nechal jsem zkontrolovat zadní disky, myslel jsem že jsou nedovážené, ale samozřejmě byli nakopané. Nechal jsem je srovnat specializovanou firmou, pak kola když je obouvali předemnou v pneuservisu roztočili a byli rovná i se fachman divil, že tam dával málo závaží na to, že jsou to devatenácky, takže radost, jenže NE! Dělá to stále, tak nevim kde je problém.

Je možné že je to pneumatikami? Jenže kdyby na nich byla boule, tak to dělá přeci furt ne, fakt už nevím, nevíte někdo z vás, nebo nesetkali jste se s tím taktéž.

Díky moc
tim-rc

#2 Příspěvek od tim-rc »

mě to dělalo, když mi neseděl středový průměr. 72,4-74,1
Kukace

#3 Příspěvek od Kukace »

Delalo mi to na cinskych gumach,kdyz sem dal normalni znacku prestalo to.Mas ciny?
sedyvlk6

#4 Příspěvek od sedyvlk6 »

Nemáš tam podložky? Můžou být na h...no dělaný.
sonyk02

#5 Příspěvek od sonyk02 »

Viděl bych to jako tim-rc pokud nemáš original Bmw disky tak to bude tím ze nesedí střed disku, taky sem tohle řešil a pak se na to přišlo ze mi tam chybí ty redukční kroužky.
Jamesido

#6 Příspěvek od Jamesido »

díky za vaše reakce.

Činy nemam...

Ano podloužky tam mám, jsou dělané na míru od soustružníka....

mam je vepředu i vzadu, všechny jsou stejných rozměru, vpředu to ale nedělá, to bych neudržel volant :) ...

tak nevim...
Jamesido

#7 Příspěvek od Jamesido »

podložka, my nakolo sedne, že to nejde skoro sundat, tak vůli nemam. kolo na podložku myslím, že taky, pak mam kuželové šrouby, což by měli dostředit nedostředeně... Ale jak řikam, mam je i vepředu a tam to nedělá.

Ještě mi napadlo, ale jestli to neni hovadina spíš jo :D , že jak byli gumy na těch křivích diskách, zničili se a dělají to ty gumy, nejsou třeba rovnoměrně sjetá, jenže to by to dělalo furt a né jen v rozmezí rychlosti 60- 100 km/h...ne?
Zkrátka to vypadá jak kdyby byli nevyvážená, ale jsou vyvážená a i snad "dokonale" rovná...
Teddy

#8 Příspěvek od Teddy »

Ručně dělané..... Proboha kdo v tom pořád vidí nějakou výhodu? Mě když někdo řekne, že to a to auto je dělané ručně, tak mě jako první napadne co kde nějakej maňas nesvařil, neutáhnul apod.

Zkoušel jsi třeba přehodit ty podložky? Zkoušel jsi přehodit kola předek a zadek?

P.S. šrouby ti nic nevystředí. To je naprostej nesmysl. :)
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#9 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Tady o ručním dělání nikdo nic nepsal. Kolo se dotažením vystředí když je to na 5ti soustředných dírách. Ale jestli nesedí středy tak se to pod tíhou projeví, to chce poměřit. Nicméně moje zkušenost byla, že to nedovedli všude správně vyvážit, zkus to jinde. Nebo je ten ráfek pořád křivej.
Teddy

#10 Příspěvek od Teddy »

Hluboký omyl. Kolo se na šroubech bohužel nevystředí. Kdysi jsem si to taky myslel, ale po nasazení a projetí mě to rychle vyvedlo z omylu. :D
Zkoušel jsem to i opakovaně. Dotahoval jsem po kouskách, samozřejmě křížem, i jsem kolo poboucháním usazoval, ale nikdy si to nesedlo. Pak jsem koupil vystřeďovací kroužky a bylo to dobry. Jak jsem psal, zkusil bych prohodit ty podložky a popř. i kola (samozřejmě předek x zadek).

P.S. Totic: kdybys pořádně četl příspěvek Jamesido, tak by ses dočetl i o tý ruční výrobě. :D
Navíc kdybys četl ještě o kus výš, tak by ses dočetl, že ráfek je srovnanej a na vyvažovačce ho ještě kontrolovali a byl rovnej. :D
Vyvážit to mohli blbě, to je pravda (i srovnat to mohli blbě). To ale taky pozná tim prohozením kol.
Odpovědět