Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Výmena trubky přívodu paliva HLP! E39 530DA M57

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
djbirkoff

#1 Příspěvek od djbirkoff »

Mohl by mi prosím někdo napsat, jak nejlépe vyměnit a hlavně nezavzdušnit přívod nafty z nádrže k filtru.Potřebuju vyměnit trubky dílu- 16121184768.Jsou to trubky přívodu paliva, které jsou přímo pod řidičem na levé straně.Dnes jsem zjistil, že krmím asfaltku naftou.Nechci soustavu zavzdušnit a něco pohnojit.Máte někdo zkušenost ??? Děkuju.Třeba takovej borec - starML - :) ten mi heflnul nejedenkrát :D

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=16&fg=15[code:1]
[/code:1]
KamilRT

#2 Příspěvek od KamilRT »

Vůbec se ji neboj zavzdušnit... Palivové čerpadlo to prožene soustavou a veškerý vzduch se dostane ven.

Nedávno sem měnil palivový filtr - otočíš klíčkem do polohy 1, necháš to dokud vrčí čerpadlo (asi tak 20 sekund), pak to uděláš ještě jednou a budeš mít odvzdušněno a pak už můžeš klidně startovat. To že máš v trubkách vzduch poznáš velmi snadno. ;)
djbirkoff

#3 Příspěvek od djbirkoff »

První dobrá dušička :) budu ti věřit, nerad bych se dopustil jinýho zvěrstva, a řešil jiný problém ,) :D
bibikuba

#4 Příspěvek od bibikuba »

já měnil přívod,zpátečku i přívod k bufiku-kupoval jsem origo,aby to nevypadalo jako zvěrstvo :D většinou ta trubka je děravá v držáku...Hlavně dej pozor na ty plastové téčka atd-rozdělovač,já koupil rovnou novej a udělal jsem dobře-je to plast a rádo se to láme :wink: samozřejmostí je vyměnit hadičky,koupíš třeba v Elitu,mají i tu slaboučkou na bufika..
djbirkoff

#5 Příspěvek od djbirkoff »

Hadičky sem sehnal, ale trubky ne-e.Takže sem sehnal stejný průměr a délku v mědi.Jsou tam tři.Jedna pro Webasto, jak si sám řekl.Zjistil sem, že i tlumič webasta mi komplet shnil, na to se ale prý dělá univerzální tlumič :) tak to sfouknu při jednom :) děkuju za odpověď :)
bibikuba

#6 Příspěvek od bibikuba »

pro info-jedna trubka koštuje origo kolem osmi stovek,je to docela mazec..Přívod a zpátečka jsou stejný.Taky mám uhnilej konec výfuku,tlumič je ale OK ,tak koupím asi flexi rouru co se prodává přímo na nez.topení a bude-dá se sehnat ten průměr,tuším kolem 22 mm za bratru tři stovky..Celej tlumič mám pocit vyjde někde kolem tří tisíc :?
bibikuba

#7 Příspěvek od bibikuba »

já je vyměnoval tak,že jsem odpojil hadičky z trubek u zadní nápravy,ty jsem zaslepil šroubkama a pak jsem trubky teprve kuchal..Pokud zvolíš opačný postup,poteče ti pořád nafta samospádem :wink: Pokud budeš měnit i hadičky kup si hodně pásek,budeš je potřebovat :D
Odpovědět