Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Řada 3 nebo řada 5?
-
Francis
- Výkonná rada
- Kontaktovat uživatele:
Půjdu dnes na oběd, mám chuť na maso. A pořád se nemůžu rozhodnout, jestli si dám svíčkovou nebo rostbeaf. Co si o tom myslíš?
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
- Velvetek
- Kontaktovat uživatele:
e46 je o něco novější, ale e39 je větší, pokud srovnáváme i místo na zadních sedačkách. Záleží také, jestli koukáš na facelift nebo předfl.
e39 i v packetu je opravdu komfortnější, původí více jako "loď" i při přejezdech nerovností. Ale to se opravdu těžko radí, záleží jak a s kým jezdíš, co Ti více vyhovuje.
Pokud Ti je tohle jedno, tak hledej obojí a uvidíš, která se objeví dříve ve stavu a výbavě, co Ti vyhovuje...
Francis: volil bych svíčkovou
e39 i v packetu je opravdu komfortnější, původí více jako "loď" i při přejezdech nerovností. Ale to se opravdu těžko radí, záleží jak a s kým jezdíš, co Ti více vyhovuje.
Pokud Ti je tohle jedno, tak hledej obojí a uvidíš, která se objeví dříve ve stavu a výbavě, co Ti vyhovuje...
Francis: volil bych svíčkovou

...ex 530dA-Msport-bmwpower...
-
- Kontaktovat uživatele:
řešil jsem to kdysi taky, říkal jsem si, že jsem mladý ušák takže mi víc sedí trojka, navíc samozřejmě v coupé:)...rok se s rokem sešel a postupně mi začaly chybět zadní dveře - přístup dozadu byl čím dál horší a ta tam byla doba, kdy jsme jezdili jen s přítelkyní...po x letech přišlo nové auto a vůbec jsem už o trojce nepřemýšlel - tentokráte to bylo jasný a rozhodoval jsem jen mezi pětkou a sedmičkou...takže ono to nelze tak jednoduše říct - kup e39, e46 nebo passata....záleží na tobě, jak jezdíš, co si představuješ, co potřebuješ a hlavně!!! záleží na stavu auta...nenech si podlomit nohy prvním, co uvidíš:)
Měl jsem několik let E39 Toura. Z nějakého duvodu se mi omrzel a zakoukal jsem se do E46 taky Tour, po cca roce jsem to už nevydržel a měnil jsem zpátky a v současnosti mám 540i LPG T a nemužu si vynáchválit.
E39 je na servisu o kousek dražší ale pusobí mnohem více komfortněji a je to prostě lod. Za to E46 působila pro okolí ( fauvečkáře ) mnohem dražším a modernějším dojmem E39 prostě zvenku moc líbivá pro běžné lidi není ale já jsem se v ní prostě necítil.
E39 je na servisu o kousek dražší ale pusobí mnohem více komfortněji a je to prostě lod. Za to E46 působila pro okolí ( fauvečkáře ) mnohem dražším a modernějším dojmem E39 prostě zvenku moc líbivá pro běžné lidi není ale já jsem se v ní prostě necítil.
No s tím problém nemám. Mě se teda e39 líbí víc než e46. Ty díly nejsou zase až takovej rozdíl. Tam je jedinej rozdíl v tom že je tam víceprvková náprava, která je dražší. Jinak si myslím že to cenově výjde na stejno.
Největší průser je že pro to asi budu muset jet do německa, protože u nás nic není.
Největší průser je že pro to asi budu muset jet do německa, protože u nás nic není.
-
- Člen Klubu
No tak sympatie a líbivost toho kterýho modelu je opravdu osobní věc, to si musí každej vyřešit sám. Do nikoho nevidím, za to můžu říct leda čistě svůj názor: E39 limo M-paket to je aspoň poslední řádně vypasenej žralok
Naproti tomu E46 je fakt ohraná masovka, kterou budu rovnou přeskakovat z E36 na nějaký dvoudvířko E92/93.

Naproti tomu E46 je fakt ohraná masovka, kterou budu rovnou přeskakovat z E36 na nějaký dvoudvířko E92/93.

určitě bych vzal 528i nebo 530i. Záleží na co narazíš a v jakém stavu.
3ka je legračně malé auto. Jel jsem v e46 sedan a přijde mi to auto pro mladého kluka 20-24let akorát ale e39 touring větší a pohodlnější, lepší cestování a pokud je ve výbavě to pak taky potěší.
E46 se mi líbí jen jako coupe jinak v kombi je stále malé a přijde mi zbytečně předražené.
M52 i M54 jsou oba super motory. osobně jsem si vzal e38 728i je to ideální kompromis mít luxusní auto s rozumným servisem stejně jako E39 s motorem co stím nemá problém ( Váha 1830kg s LPG momentálně) A svižné je to akorát. Není to V8 ale dostačuje pro moje potřeby a když jsem sám klidně auto protáhnu po okreskách či dálnicích.
e38 je ještě o level výše ale já taky začínal v 5er a jsem za to rád. Menší jak 5er bych dnes určitě už nechtěl.
e39 bude idea pro mnoho lidí. Zlatej střed.
Hlavně když pak si přisednou 2-3 spolucestující netrpí na rozbitejch silnicích tak jako v e46 která je tvrdší a menší. S menší výbavou většinou.
Pokud budeš mít auto v kůži a vozíš více lidí, doporučuji mít i zadní sedačky s výhřevem je to jinak studené v mrazech. To už sem si vyzkoušel.
A vybírat v co nejlepším stavu a výbavě. To poznáš později že se výbava opravdu hodí.
3ka je legračně malé auto. Jel jsem v e46 sedan a přijde mi to auto pro mladého kluka 20-24let akorát ale e39 touring větší a pohodlnější, lepší cestování a pokud je ve výbavě to pak taky potěší.
E46 se mi líbí jen jako coupe jinak v kombi je stále malé a přijde mi zbytečně předražené.
M52 i M54 jsou oba super motory. osobně jsem si vzal e38 728i je to ideální kompromis mít luxusní auto s rozumným servisem stejně jako E39 s motorem co stím nemá problém ( Váha 1830kg s LPG momentálně) A svižné je to akorát. Není to V8 ale dostačuje pro moje potřeby a když jsem sám klidně auto protáhnu po okreskách či dálnicích.
e38 je ještě o level výše ale já taky začínal v 5er a jsem za to rád. Menší jak 5er bych dnes určitě už nechtěl.
e39 bude idea pro mnoho lidí. Zlatej střed.
Hlavně když pak si přisednou 2-3 spolucestující netrpí na rozbitejch silnicích tak jako v e46 která je tvrdší a menší. S menší výbavou většinou.
Pokud budeš mít auto v kůži a vozíš více lidí, doporučuji mít i zadní sedačky s výhřevem je to jinak studené v mrazech. To už sem si vyzkoušel.
A vybírat v co nejlepším stavu a výbavě. To poznáš později že se výbava opravdu hodí.
pavproch: Je to můj názor. Bejt starej mládenec nebo mladej kluk či mít auto jen pro sebe jdu do M3 e46. Ale protože chci auto univerzální pro vše jak na hory pro rodinu tak kamkoliv jedu zvolím raději větší kočár taky bezpečnější 5er nebo 7er.
3er máš sice ale novější model ten zase o hodně narostl na všechny strany oproti starší e46 to musíš porovnávat stejné auto...každá novější generace zase o kus narostla. Nová 5er je velká jak stará 7er e38. Rozdíl pár cm na délku.
osobně se mi kupéčka velice líbí a jak jsem psal. Mít krásné silnice a kupéčko jen pro sebe pro radost např. M3 s pořádným motorem budu spokojenej. Ale realita je jiná a rodina a tankodrom kolem mě tak velké auto je zásadní. Výbava a pohodlí a pocit bezpečí je už bonus navíc.
3er máš sice ale novější model ten zase o hodně narostl na všechny strany oproti starší e46 to musíš porovnávat stejné auto...každá novější generace zase o kus narostla. Nová 5er je velká jak stará 7er e38. Rozdíl pár cm na délku.
osobně se mi kupéčka velice líbí a jak jsem psal. Mít krásné silnice a kupéčko jen pro sebe pro radost např. M3 s pořádným motorem budu spokojenej. Ale realita je jiná a rodina a tankodrom kolem mě tak velké auto je zásadní. Výbava a pohodlí a pocit bezpečí je už bonus navíc.
- pavproch
@filozof: já tě nekritizoval, sem pouze chtěl vyjádřit, že 100 soudruhů, 101 chutí...
já se do 3er e91 s rakví na střeše sbalím ve 4 lidech (8 párů lyží, 4 batohy) na týden včetně komplet žrádla a piva... akorát to pak krapet sedí na zemi, no...
@totic: jj, to znám, je to velmi náročný kůň (mám e91 daily a e89 pro radost)

já se do 3er e91 s rakví na střeše sbalím ve 4 lidech (8 párů lyží, 4 batohy) na týden včetně komplet žrádla a piva... akorát to pak krapet sedí na zemi, no...

@totic: jj, to znám, je to velmi náročný kůň (mám e91 daily a e89 pro radost)
Pavproch:V pohodě ta e91 3er je už o něco větší narostla na všechny strany jak jsem psal tam si to dokážu představit s rakví na střeše a 4lidi no problém.
Pak by se hodil vzduchovej podvozek a auto si zvednout nahoru a jet v pohodlí na hory bez rázu do podvozku ... hezky na vzduchu
Každej preferuje něco.
530i e39 170KW rok 01-04 touring v pěkném stavu a výbavě ideální volba (když nechce e38) ale bude stát taky 90-130k alespoň stím je třeba počítat.
Pak by se hodil vzduchovej podvozek a auto si zvednout nahoru a jet v pohodlí na hory bez rázu do podvozku ... hezky na vzduchu

Každej preferuje něco.
530i e39 170KW rok 01-04 touring v pěkném stavu a výbavě ideální volba (když nechce e38) ale bude stát taky 90-130k alespoň stím je třeba počítat.