Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

BMW E60 530D - Zimní starty ( špatné relé i žhaviče )

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Odpovědět
Zpráva
Autor
Gerr200

#1 Příspěvek od Gerr200 »

Zdravím,
Tak mi poprvé bawo v -10 nechtělo pořádně nastartovat :) Už když se ochlazovalo tak šlo poznat že to asi příjde, sice vždycky po pár vteřinách chytne ,ale nechci ho trápit.
Vzal jsem auto na diagnostiku čekal jsem jeden nebo dva žhaviče že budou špatný.
Ale diagnostika vypsala zavadu všech šesti žhaviču + jednotka (relé) žhavení.
Tak jsem se zeptal co dál a dostal jsem radu, bud prvně koupit jen to relé, nebo žhaviče nebo rovnou obojí :)
Tak jsem se chtěl zeptat jestli se s tím někdo nesetkal jestli by mohli odejít všechny nebo nejdou kvuli tomu relé?

Díky předem za odpovědi... :)
inspi1981

#2 Příspěvek od inspi1981 »

Vyměň všechno a mas klid.
A nebo si vyměň jen jednotku a pak zjistíš, ze 2 zhavicky jsou KO. A po mesicu budou KO další 2.
Bud půjdeš "levnější cestou" :roll:
a nebo to uděláš hned na poprvé
jimmyhendrix

#3 Příspěvek od jimmyhendrix »

Zalezi jestli disponujes diagem kazdopadne prvne bych bral jednotku zhaveni a nechal to overit ze uz to nic nepise. Prijde mi zbytecny to hned kupovat vsechno.
horan

#4 Příspěvek od horan »

Manzelcina e83 to stejny pred cca mesicem. Vzal jsem jen jednotku a pri vymene jsem zjistil, ze i vsech 6 zhavicek je KO. Takze doporucuji komplet.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od matiz »

inspi1981 píše:Vyměň všechno a mas klid.
A nebo si vyměň jen jednotku a pak zjistíš, ze 2 zhavicky jsou KO. A po mesicu budou KO další 2.
Bud půjdeš "levnější cestou" :roll:
a nebo to uděláš hned na poprvé

Ver ze ti velmi dobre radi... Proc odchazi jednotky?? Je to jednoduche. protože nemenite zhavice a dojizdite je do krve. V tom zhavici pak klesne jeno odpor a jelikož uz tak je pomerne velmi maly, tak když ještě klesne tak se neumerne zvedne protekajici prouz a odsere to fet v jednotce který vylozene exploduje, kdo si nekdy nejakou jednotku rozdelal, mozna videl přes ten gel tu trhlinu v tom tranzistoru. Navíc jsou ještě cele zechcane srackama z klapek -)

Per to cele a najednou. A mas na hoooooooodne dlouho klid.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od JaraX »

vždycky měnit obojí, z praxe mám vyzkoušeno že komu jsem vyměnil jen žhaviče (protože to nechtěl měnit vše) tak do roka mu umřela jednotka, takže nejlepší všecko zaráz.
Gerr200

#7 Příspěvek od Gerr200 »

Ok, díky objednal jsem obojí.
Žhaviče už jsem měnil takže tam by neměl být problem pokud pujdou povolit.
Jen se chci zeptat kde najdu tu jednotku žhavení ? popř. nějakej obrazek nebo něco kdyby bylo. Díky
inspi1981

#8 Příspěvek od inspi1981 »

Schovane pod sáním na bloku
Jaris330D

#9 Příspěvek od Jaris330D »

Gerr200 píše:Ok, díky objednal jsem obojí.
Žhaviče už jsem měnil takže tam by neměl být problem pokud pujdou povolit.
Jen se chci zeptat kde najdu tu jednotku žhavení ? popř. nějakej obrazek nebo něco kdyby bylo. Díky

Kolik máš najeto na těch žhavákách?
Odpovědět