Zdravím, posledních pár dní jsem si všiml, že když nastartuji auto, tak první cca 3s je slyšet kovový zvuk, řekl bych nedopnutý řetěz, tenhle zvuk během 3s odezní a po následujícím startování už slyšet není, jen když auto pak delší dobu stojí, např. ráno to dělá, když jdu z práce (cca 8,5h po ranním nastartování) to dělá znovu. Jsou to rozvody? Případně mám počítat s jejich výměnou nebo to je normální, že to chvilku trvá, než se řetěz došponuje?
BMW E60 530d 160kw r. 2004 najeto 190tkm (serviska do roku 2012 - poslední údaj 140tkm - tak snad ty km sedí)
Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E60 530d 160kw kovový / řetězový zvuk po nastartování
Re: E60 530d 160kw kovový / řetězový zvuk po nastartování
taky mám těsně po nastartování slyšet zvuk jako když je volný řetěz a po pár sekundách zvuk zmizí a motor si krásně přede. Dělá to je po delším stání a nastartování. Mám pocit že je to i závislé na tom jestli je zima či teplo. Mám ale benzin 523i 130kW, najeto 240tis. Věděl by někdo?
Me to dela taky, od vcerejska jiz porad. Kdyz odsroubuji viko pro nalivani oleje, je to hlasitejsi...
530 xd, e61
530 xd, e61
Hydraulicky zdvihatka jak se natlaci olejem tak klepani přestane takze vymena ...je to nejčastější ..však uvidíte
U jiných značek je řetězový rovod napínán hydraulickým napinakem, který po nastartování nemá dostatečnou sílu než se "náplní" olejem.