Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Dodatečná navi E90

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
stevelr

#1 Příspěvek od stevelr »

Zdravím,

napadla mě dodatečná montáž idrive/navi do E90, co by se vše pro to muselo udělat a kolik by to asi tak stálo? Díval jsem se, že palubka (s kapličkou) + samotný display + bluetooth modul + to kolečko na ovládání? Moc nemám představu za kolik se co prodává, bylo by i fajn kdyby fungoval na 100% multi volant co mám, kde je handsfree ovládání. Je to zatím jen taková myšlenka tak jeslti ji má smysl nějak rozvádět dál.
xyron

#2 Příspěvek od xyron »

stevelr píše:Zdravím,

napadla mě dodatečná montáž idrive/navi do E90, co by se vše pro to muselo udělat a kolik by to asi tak stálo? Díval jsem se, že palubka (s kapličkou) + samotný display + bluetooth modul + to kolečko na ovládání? Moc nemám představu za kolik se co prodává, bylo by i fajn kdyby fungoval na 100% multi volant co mám, kde je handsfree ovládání. Je to zatím jen taková myšlenka tak jeslti ji má smysl nějak rozvádět dál.
Pohybuješ se kolem 30-40k... už se to tu řešilo, dej hledat a slovo třeba NAVI nebo tak a najdeš to....

EDIT: here..

http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... hlight=ccc

vita11 Moderátor
Moderátor

#3 Příspěvek od vita11 Moderátor »

uživatel matiz tady s tím má hojné zkušenosti ... a podle jeho slov je velká pakárna a práce asi na 3 dny natahat všechny dráty celé to zprovoznit .. pokud si správně vybavuju co už tady někde k tomu psal
hansm5

#4 Příspěvek od hansm5 »

stevelr píše:Zdravím,

http://www.sbazar.cz/hansm52/detail/206 ... 90e91e92po
xyron

#5 Příspěvek od xyron »

No vida... bude toho ale potřeba daleko víc... :?
stevelr

#6 Příspěvek od stevelr »

Díky všem za poznatky. Ten inzerát vypadá supr, dívám se jen na bazoš a tam teď nic nebylo k tomu. Ale je to docela pecka nicméně to je jasný vzhledem k té pracnosti.
Jinak tomu v inzerátu chybí jen palubka ne?
xyron

#7 Příspěvek od xyron »

Když bych už do toho šel, tak do CIC

http://e46.bmwklub.cz/viewtopic.php?f=1 ... IC#p637450

"nunu" tam = "matiz" zde .. jedna osoba
matiz
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od matiz »

Rozhodne pokud uz se s tim s.at, tak CIC, je to generacne novejsi, jsou svizne, maji krasne menu, rovnou pripojeni USB, vevnitr harddisk na muziku, cili staci vlozit pujcene cd, umi to grabovat primo na disk, samozrejme i z toho usb portu, a co je hlavni, papinka to VIDEO v MPEG2, takze koncerty,filmecky, pro deti pohadky, mamce prostreno, umi zpracovat DTS sound, (pro audio nadsence super vec, pro lidi kterym muzika nic nerika naprosto nepodstatne ) protoze vetsina bluray disku ma dnes 24bitovy audio stream a jde to poznat. Prehrava DVD-A coz asi malokdo bude v nasich koncinach vyuzivat, ani ja to jeste nezkusil, protoze jsem liny -) Jelikoz mam bohate zkusenosti jak s M-ASK, CCC tak i CIC, tak pro krapet technicky nebo hudebne zalozenecho cloveka rozhodne CIC, CCC ma smysl pokud se podela a zalezi na co nejnizsi cene za opravu. Pri dodatecne montazi je s tim stejna prace a uzitne vlastnosti jsou uplne jinde. Jedinna "vyhoda" CCC je ze pujdou krast mapy, proc si to nepriznat na rovinu, pro mnohe je to dulezity parametr, inovace v CIC stoji nejakych par drobnych, nekteri to tady delaji dokonce zadarmiko -))) Nicmene ten kdo si nekdy poridi do sveho auta CIC dodatecne vetsinou nebude mit problem si jednou za rok, dva tri zaplatit par stovek za aktualizaci, protoze to je nepodstatna castka. Ve mestech uz jako je ostrava (ano, uz i u nas na dalnem vychode) zobrazuje mapy ve 3D, cili budovy i vyskove, je to moc hezke. To neni vsechno, tim ze je generacne novejsi ma i mnohem lepsi zpracovani audia, rozdil oproti m-ask2 je dost drasticky i pro bezneho uzivatele. A graficky je to oproti CCC taky jina uplne jiny svet. Jako bonus i-drive kontroler s primou volbou hlavnich funkci jako CD, RADIO, TEL, NAVI, MENU ktery je zase designem mnohem lepsi.

Co mne na CIC mrzi: Nejspis kvuli autorskym pravum nejdou ukladat na vnitrni hard disk videosoubory, koncerty na tom hd displeji vypadaji proste uzasne a vymena DVD placky uz neni tak elegantni jako by byla zmena streamu z hard disku, ze jo -) Neumi, alespon prozatim ne, mozna to nekdy programatori ve firmware dodelaji ( hahaha, mozna do novych nodelu G nebo H ) prehravat dnes bezne dostupne audio ve flac formatu. To jsou asi jedinne veci ktere mne na tom mrzi, nejvic nemoznost ulozit video na HDD. Bohuzel neni to tim ze by to technologicky neslo, slo, vse potrebne ten HW ma a zvladnul by, je to kvuli organizacim jako je MPAA, RIAA a nemaly poddil ma na tom samotne BMW, protoze toto dnes umoznuje kterykoliv mobil...
hansm5

#9 Příspěvek od hansm5 »

hurvajs77

#10 Příspěvek od hurvajs77 »

Jak píše Matiz, jestli chceš dodělávat navigaci a investovat, tak rozhodně jdi do CIC. Když dělám aktualizaci map, tak s tím hraju a neomrzelo mě to. Oproti CCC je CIC tak 100 let v náskoku.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY
Obrázek
E65 730d
E61 530xd - stolen :-(
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
stevelr

#11 Příspěvek od stevelr »

Matiz: díky za vyčerpávající recenzi, to CIC vypadá tím pádem jako jasná volba ;). Nicméně musím o tom popřemýšlet ještě, protože to je 30 za navi CIC + 9500 palubka s kapličkou.
Jdu ještě mrknout na tempomat témata co tu máte, vím že se řešilo že na to musí být budíky správné tak uvidím.

Když je tam ten idrive systém umí to něco víc (kromě "zábavy") např. pro kontrolu auta atd...?

Každopádně díky všem za info ;).
ugurundu

#12 Příspěvek od ugurundu »

Smula ze jsi z Opavy v Praze me to uz dlouho nahlodava.
stevelr

#13 Příspěvek od stevelr »

Opava super to je relativně v pohodě od Olomouce. Díval jsem se na tento spínač na tempomat:

http://auto.bazos.cz/inzerat/31139233/P ... mw-e90.php
kdybych ho vzal je možné ho tam hodit a nakodóvat? Matiz VIN máš ve zprávě kdyžtak. Díval jsem se, že na fotkách na googlu ten tempomat má pěkně znázorněnou rychlost na displayi stejně jako AUDI např.
vita11 Moderátor
Moderátor

#14 Příspěvek od vita11 Moderátor »

stevelr píše:Díval jsem se, že na fotkách na googlu ten tempomat má pěkně znázorněnou rychlost na displayi stejně jako AUDI např.
Rychlost tam naskočí, když zapneš tempomat a za pár vteřin to zmizne. Pokud máš R6, tak to moc pěkně ukazuje mechanicky v rychloměru :)
xyron

#15 Příspěvek od xyron »

Jak píše Víťa.... Mám zkušenosti s tempomatem ve VW Golf 6 a tam se dá přidávat jen po "klilometrech", v VW GOLF 7 a BMW to jde i po "desítkách" ... což je super... na budíku pak máš zobrazenou zarážku na kruhu která ti ukazuje co máš nastavený...
matiz
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od matiz »

ugurundu píše:Smula ze jsi z Opavy v Praze me to uz dlouho nahlodava.
Ted bohuzel naseru spoustu svych kolegu z prahy, ale ja do te prahy obcas jezdim, protoze se najdou lide kteri mi zaplati cestu, a reknu to uplne na plnou hubu vydelavaji mnohem vice penez nez ja a je to pro ne pohodlnejsi a uspora casu, jelikoz to palivo by taky projeli... Takze veci ktere jdou udelat pomerne bezbolestne a dotycny ma nejake zazemi, protoze na ulici to delat fakt nejde nemam problem dojet. Pokud neni druha kaplicka tak to ze bych dojel a udelal, to bohuzel nejde, ale kdo ma druhou kaplicku, cili jakoukoliv navi tak to neni zadny velky problem. Jedinnou podminku ovsem co mam je ze tam musi byt alespon nejak rozumne teplo a samozrejme pristupna elektrina.
STYDLY
Bydliště: BMW diagnostika Pardubice, modely E a F od 1988-2015 výpis chyb,živá data,kódování atd. tel722923332

#17 Příspěvek od STYDLY »

stevelr píše:Matiz: díky za vyčerpávající recenzi, to CIC vypadá tím pádem jako jasná volba ;). Nicméně musím o tom popřemýšlet ještě, protože to je 30 za navi CIC + 9500 palubka s kapličkou.
Jdu ještě mrknout na tempomat témata co tu máte, vím že se řešilo že na to musí být budíky správné tak uvidím.

Když je tam ten idrive systém umí to něco víc (kromě "zábavy") např. pro kontrolu auta atd...?

Každopádně díky všem za info ;).
30 tis za CIC je docela dost. V Polsku ji seženeš za polovinu. Stačí kouknout na allegro ;)
matiz
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od matiz »

Pokud polsko, jedinne osobni odber a odzkouseni na miste. Pokud to nema slouzit jen jako tezitko. Kdo nekdy zazil jejich gieldy, vi jak se to prevazi, skladuje, jak je to domlacene a dojebane. Takovou vec bych ja osobne nechtel. A ty co jsou krasne se na allegro ani nedostanou.
STYDLY
Bydliště: BMW diagnostika Pardubice, modely E a F od 1988-2015 výpis chyb,živá data,kódování atd. tel722923332

#19 Příspěvek od STYDLY »

matiz píše:Pokud polsko, jedinne osobni odber a odzkouseni na miste. Pokud to nema slouzit jen jako tezitko. Kdo nekdy zazil jejich gieldy, vi jak se to prevazi, skladuje, jak je to domlacene a dojebane. Takovou vec bych ja osobne nechtel. A ty co jsou krasne se na allegro ani nedostanou.
To je jasne jedine osobni odber.., coz neni problem, polsko zas tak daleko neni a obcas se tam najde i dost veci kousicek za hranicema. A hlavne za bezkonkurecni ceny...
treba zde je komplet CIC sice s mensim displeyem, ale vcetne cele kabelaze za nejakych 10-11tis :D
http://allegro.pl/kompletna-nawigacja-c ... 01806.html
Pro nekoho kdo nechce vyhodit za prestavbu vcetne palubky nejakych 40tis a je ochoten dat jen pulku, tak toto bohate staci ;)
pavproch

#20 Příspěvek od pavproch »

můžu svoji trošku do mlýna?
(pozor, stará "konzerva" promlouvá... :twisted: )

imho mrvit krásnou jednokapličkovou (beznavigacovou) palubku e9X druhou nevzhlednou bublinou uprostředka nebo dokonce nedejbůch nějakým DIY bastlem je nebetyčný hřích....

navi (ani i-drive) v bramborovi (e91) nemám (záměrně a zatvrzele sem při konfiguraci auta trval na autě "bez"...pííííčovin), nechybí mi ani nikdy chybět nebude....

není moc krásnějších pocitů než se s (nebo dokonce bez) pomoci papírové mapy ztrácet a zase nacházet...

btw, s papírovou mapou bez navi sa dá najít např. i malý zapadlý hotýlek v křivolakých uličkách centra Paryža...
Odpovědět