Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
e90 330xD, chyba 4x4
Ahoj,
rád bych se zeptal na jednu věc. Dnes jsem se vracel domů, vše naprosto ok a najednou mi blikla na přístrojovce chyba 4x4. Byl tam vyobrazenej trojúhelník s vykřišníkem uvnitř a jakoby nahoře obklopenej šipkou( Stejnej symbol jako protikluz) a pod trojúhelníkem napsáno 4x4. Svítilo to oranžově. No a na štítu se rozsvítila kontrolka ruční brzdy, ale oranžově. A taky kontrolka protikluzu. Auto normálně jelo. Tak jsem zastavil, vypnul motor, vytáhl klíček a za chvilku znovu nastartoval a vše v pořádku. Co to mohlo být? Mám se něčeho obávat?
Díky za vaše postřehy
rád bych se zeptal na jednu věc. Dnes jsem se vracel domů, vše naprosto ok a najednou mi blikla na přístrojovce chyba 4x4. Byl tam vyobrazenej trojúhelník s vykřišníkem uvnitř a jakoby nahoře obklopenej šipkou( Stejnej symbol jako protikluz) a pod trojúhelníkem napsáno 4x4. Svítilo to oranžově. No a na štítu se rozsvítila kontrolka ruční brzdy, ale oranžově. A taky kontrolka protikluzu. Auto normálně jelo. Tak jsem zastavil, vypnul motor, vytáhl klíček a za chvilku znovu nastartoval a vše v pořádku. Co to mohlo být? Mám se něčeho obávat?
Díky za vaše postřehy
To iste sa mi stalo pred mesiacom, u mna konkretne to boli vydrate kolieska v servomotorceku xdrive rozvodovky (mam najazdne 114000). Co som sa docital, je to celkom bezna zavada, po case sa kolieska proste vyderu. Je mozna len vymena celeho servomotorceka (u mna spolu s vymenou oleja v rozvodovke cca 550EUR). Pri X3/X5 sa dali zakupit aj len vydrate umelohmotne kolieska, ale v 330xd su kolieska odlisne a su kovove, neexistuje ziadna lacnejsia nahrada. Ludia co s tou chybou jazdili dlhsie (auto funguje ako zadokolka, ABS ani ESP nefunguje) nakoniec odpalili aj riadiacu jednotku xdrive (dalsich 500EUR). U mna sa to prejavovalo podobne ako u teba, po vypnuti a zapnuti auta to na chvilu prestalo (niekedy viac, niekedy menej), potom sa vacsinou pri dobrzdovani na semafore kontrolky zase rozsvietlili a bolo pocut take jemne preskakovanie zubov v rozvodovke (to sa snazil servomotor, ale kolieska preskakovali). Tak ci tak, treba precitat zapisanu zavadu cez diagnostiku a bude to hned jasne. Moze to byt aj slabou autobateriou, ale kedze tvrdis, ze mas novu, tak sa priklanam skor k tej mojej chybe 

Tak zatím od té doby nic a vše je ok. Jsem s autem ve Švýcarsku a v ČR budu až koncem dubna. Ta chyba už tam bude uložená? Kdyby se to totiž neopakovalo, pojedu do servisu až v dubnu. Kdyby to začalo zlobit, budu to muset řešit tady. Když to ale napíchnu na diagnostiku až v dubnu v Čechách, bude tam ta chyba ještě uložená?
Tak jsem teď kouknul na baterku a vše se zdá být dobře upevňěný. Nechával jsem to dělat v servise včetně přihlášeníhansm5 píše:tak mrkni,jestli nemas volnej kontaktJirka-82 píše:Baterku tam mam asi rok, tak tim by to byt nemelo. Dneska jsem najezdil asi 60 km a vse naprosto ok. Dokonce hodne napadal snih, tak jsem to poradne vyzkousel a ok. Tak uvidim, jestli se to bude opakovat