Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

"porucha motoru"? u 325xi Sedan

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
martinky

#1 Příspěvek od martinky »

Ahoj,

občas se mi stává, že se po nastartování a kontrole systémů rozsvítí oranžová kontrolka, která je v manuálu popsaná jako "porucha motoru se zvýšeným obsahem škodlivin". Auto se pak klepe a je hlasitější.

Stačí ale motor vypnout, vytáhnou a znovu zastrčit klíček a nastartovat a vše je ok. Žádná kontrolka, žádné klepání...

Napadá někoho co by to mohlo být a jestli je zapotřebí to nějak řešit?

Díky,

Martin
vita11 Moderátor
Moderátor

#2 Příspěvek od vita11 Moderátor »

když ti matiz bude dělat ty mapy, tak by ti mohl i vyčíst závady :wink:
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
martinky

#3 Příspěvek od martinky »

vita11 píše:když ti matiz bude dělat ty mapy, tak by ti mohl i vyčíst závady :wink:
ok, poprosím ho... :)
matiz
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od matiz »

No, tak vezmem hracky s sebou... Jelikoz pojedu dodavkou, tak je nejspis uvezu...
BossKing

#5 Příspěvek od BossKing »

Ahoj,

Už si zjistil čím by to mohlo být?

Mám stejný problém,až na to,že se mi to stalo po natankování benzínu a už se mi ta kontrolka nezhasla i když jsem vyprázdnil nádrž a natankoval jinde.

BMW 325xi e92 2007
Kdyžtak mi prosimtě napiš.

Díky moc,
Jarda
martinky

#6 Příspěvek od martinky »

BossKing píše:Ahoj,

Mám stejný problém,až na to,že se mi to stalo po natankování benzínu a už se mi ta kontrolka nezhasla i když jsem vyprázdnil nádrž a natankoval jinde.

Díky moc,
Jarda
Ahoj,

podle analýzy od matize za to mohou nejspíš svíčky. Tento týden mám auto v servisu a mj. si tedy nechávám právě vyměnit svíčky, tak uvidíme.

Martin
BossKing

#7 Příspěvek od BossKing »

Ok díky,

zítra to prověřím.

To by byla levnější varianta.Já měl strach,jestli to třeba není katalyzátor.

Dám vědět,

S pozdravem,
Jarda
martinky

#8 Příspěvek od martinky »

BossKing píše:Ok díky,

zítra to prověřím.

To by byla levnější varianta.Já měl strach,jestli to třeba není katalyzátor.

Dám vědět,

S pozdravem,
Jarda
Napadlo mě to také. Už proto, že dle manuálu jde o "zvýšený obsah škodlivin v motoru"... ale snad to budou jen ty svíčky. :-)
pavproch

#9 Příspěvek od pavproch »

mně sa tahle konntrolka sporadicky objevovala taky, navíc k temu ještě (mnohem častěji) nefungoval tempomat - diagnostika ukazovala pokaždé něco jiného.... páč to bylo v záruce, tak postupně bylo vyměněna "půlka" motoru (dva vstřiky, ŘJ motoru, cívky, hlavní reléový blok atd...) zřejmě byla nějaká mrška v tym reléovým bloku, od jeho výměny je klid.... klep,klep, klep na dřwo...

EDIT: 330ix e91 N53 MY2011
vita11 Moderátor
Moderátor

#10 Příspěvek od vita11 Moderátor »

BossKing: Tomuto se říká kontrolka motoru, v návodu to bývá popsané jako kontrola emisí (Proč? Protože doba ekologická). V zásadě je asi milion možností, proč se může rozsvítit (od uplných prkotin po závažné věci) ... více či méně souvislých s motorem. Bez diagnostiky, po internetu ti nikdo s jistotou neřekne, proč se to rozsvítilo (pokud nepozoruješ nějaké jiné problémy)
V8 power :twisted: BMW 650i LCI Spacegrau
Top down 8-) BMW Z3 2.8i Arktissilber
Calming machine :) BMW R1150R Atlantablau
Obrázek
matiz
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od matiz »

Ono to muze byt slozitejsi, ale snad nebude. Dochazi k vypadkum na 6 valci, jen na nem, takze svicky jsou nejsnazsi reseni, minimalne se na ne podivat, coz ja uz bez zazemi v "cizim" meste neumim. Pak postupovat logicky dal pokud to nepomuze. Samozrejme ze u mne "doma" by to bylo uplne jine, tam se mnohe rozebrat da...
BudVlad

#12 Příspěvek od BudVlad »

Jestli vynechává jeden válec, tak to asi bude cívka. Dvakrát jsem musel měnit cívku než mi v záruce vyměnili všechny cívky. Cívky často odcházely a proto je v záruce měnili asi za jiný typ protože od té výmeny problém nemám.
Obrázek
matiz
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od matiz »

Civky tam na zaruku menene byly.
Ricky21

#14 Příspěvek od Ricky21 »

BMW 325xi e92 2007

Díky moc,
Jarda

Zdravim,uz jste to nejak vyresil?mam uplne stejny problem.diky
BossKing

#15 Příspěvek od BossKing »

To Ricky : Objednal jsem se na diagnostiku + případný servis na příští čtvrtek , takže potom dám vědět.Ale bylo mi řečeno,že to může být spousta věcí,ale je těžké něco tvrdit bez diagnostiky.Sám jsem zvědaví,protože mě řekli,že je auto v nouzovém řežimu.
Ricky21

#16 Příspěvek od Ricky21 »

BossKing píše:To Ricky : Objednal jsem se na diagnostiku + případný servis na příští čtvrtek , takže potom dám vědět.Ale bylo mi řečeno,že to může být spousta věcí,ale je těžké něco tvrdit bez diagnostiky.Sám jsem zvědaví,protože mě řekli,že je auto v nouzovém řežimu.

To jsem teda taky zvedav.a pozna se nejak ten nouzovi rezim?Ja jsem si v patek dovezl auto z nemecka a porpve jsem natankoval v cesku na Benzine a najednou mi to rozlo...tak doufam ze to bude nejaka prkotina...
vpilat

#17 Příspěvek od vpilat »

Ricky21 píše:

BMW 325xi e92 2007

Díky moc,
Jarda

Zdravim,uz jste to nejak vyresil?mam uplne stejny problem.diky
mam stejne auto...

poprve se to rosvitilo pri nizke hladine oleje... pri vymene rekli, ze byl v oleji bordel...

pred druhou vymenou jsem motor dukladne proplachl a problem se znovu neobjevil...

jinak to hlasi napr. spatny signal z cidla vacky, problem s vanosem...

menil jsem nejdrive svicky, potom civky, potom proplach motoru a je to ok.
BossKing

#18 Příspěvek od BossKing »

Zdravím,
zapomněl jsem vám napsat jak jsem dopadl s mou 325xi E92.
Před prodejem vozidla mi dělali předprodejní servis ve kterém dělali relé k hydrostavům(motor cvakal za studena) a vykašlali se na seřízení rozvodů.Rozvody byly o 3 zuby jinde než měly být.To byl celý problém.Teď je to již v úplném pořádku.

S pozdravem,
Jarda
smepet

#19 Příspěvek od smepet »

BossKing píše:Zdravím,
zapomněl jsem vám napsat jak jsem dopadl s mou 325xi E92.
Před prodejem vozidla mi dělali předprodejní servis ve kterém dělali relé k hydrostavům(motor cvakal za studena) a vykašlali se na seřízení rozvodů.Rozvody byly o 3 zuby jinde než měly být.To byl celý problém.Teď je to již v úplném pořádku.

S pozdravem,
Jarda
Jaky rele k hydrostavum ? ty hydrostely jsou mechanicky a plni se tlakem oleje ne ?? no ptam se protoze mi ty hydrostely taky za studena cvakaj a jediny reseni podle mne by bylo je vsechny vymenit coz je ale raketa... tak mi nejde do hlavy jaky rele by to mohlo zmenit

diky za info
nickubik

#20 Příspěvek od nickubik »

BossKing píše:To Ricky : Objednal jsem se na diagnostiku + případný servis na příští čtvrtek , takže potom dám vědět.Ale bylo mi řečeno,že to může být spousta věcí,ale je těžké něco tvrdit bez diagnostiky.Sám jsem zvědaví,protože mě řekli,že je auto v nouzovém řežimu.
Takže oranžová kontrolka motoru v tomhle případě upozorňovala na posunuté rozvody? nic jiného v tom nebylo?
Odpovědět