Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Kde repasovat automat ZF6HP26 (530d e61)
Prosím o rady a zkušenosti, kde nechat repasovat převodovku na 530d 160kw 1/2005.
(auto je pojízdné a "normálně" řadí, když je ohřátá tak skoro bez problému)
Problémy:
1) Autu kolísají otáčky-jakoby přeřadí, (podřadí-přeřadí a znovu). Když se převodovka plně zahřeje anebo je v tahu, tak řadí normálně bez kolísání. Pravděpodobně špatný hydrod. měnič.
2) Při řazení z 1. na 2. rychlostní stupeň auto cukne.
3) Když auto zastavuje a téměř stojí, tak jakoby opožděně přeřadí z 2 na 1 a taky cukne
(auto je pojízdné a "normálně" řadí, když je ohřátá tak skoro bez problému)
Problémy:
1) Autu kolísají otáčky-jakoby přeřadí, (podřadí-přeřadí a znovu). Když se převodovka plně zahřeje anebo je v tahu, tak řadí normálně bez kolísání. Pravděpodobně špatný hydrod. měnič.
2) Při řazení z 1. na 2. rychlostní stupeň auto cukne.
3) Když auto zastavuje a téměř stojí, tak jakoby opožděně přeřadí z 2 na 1 a taky cukne
Díky za radu, diagnostiku mám (inpu i delphi DS150E) žádnej problém tam není.
Jde o klasický scénář auto najeto 300 původní převodovka, původní olej asi. ZF v Jihlavě vím, ale tam to bude stát moc a myslím, že ty rozdíly můžou být velký (nejen finanční ale samozřejmě i v kvalitě práce třeba), právě proto jsem se chtěl zeptat na zkušenosti s jinými servisy....
Jde o klasický scénář auto najeto 300 původní převodovka, původní olej asi. ZF v Jihlavě vím, ale tam to bude stát moc a myslím, že ty rozdíly můžou být velký (nejen finanční ale samozřejmě i v kvalitě práce třeba), právě proto jsem se chtěl zeptat na zkušenosti s jinými servisy....
Kojetín www.kaps.cz 

nevím odkud jsi, ale za zeptání nic nedáš. V Jihlavským ZF je takovej mladej kluk, kterej dělá hlavně osobáky, takže to aspoň probrat. Jinak ta cena bude hlavně záležet na rozsahu poškození, a co říkal tak odcházejí hlavně měniče a to je 10tis. plus práce. Tak dej vědět jak si dopad jinde a jaká byla cena ať víme.
-