Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
skřípání od zadní nápravy e46 330Ci
oba brzdiče sem rozebral asi stokrát a tam všechno drží jak má, dneska to zas celý sundám a budu hledat dál...fizzer píše:Mno, tak mi o víkendu pravý zadní kolo začlo taky na sebemenších nerovnostech skřípat. Byl vypadlej ten čudl co drží pakny do brzdovýho štítu, ta díra okolo něj vyrezla a spadlo to dovnitř
- Risa525
bude to uložení nápravy nebo něco okolo...možná pružina...těžko takhle radit...metroken píše:oba brzdiče sem rozebral asi stokrát a tam všechno drží jak má, dneska to zas celý sundám a budu hledat dál...fizzer píše:Mno, tak mi o víkendu pravý zadní kolo začlo taky na sebemenších nerovnostech skřípat. Byl vypadlej ten čudl co drží pakny do brzdovýho štítu, ta díra okolo něj vyrezla a spadlo to dovnitř
tak dneska sem byl na stroji co testuje tlumiče, aby mi tam pořádně rozhejbali zadní nápravu a já moch poslouchat odkud ten zvuk vychází, všem co u toho stáli přišlo, že je to od brzd, jako kdyby destičky skřípali o kotouče, tak jsme zkusili všechno možný, stát na brzdě, povolovat během testu, zatáhnout/odbrzdit/pumpovat s ručkou.. Skřípání se skoro neměnilo. V dílně jsme teda komplet brzdy znovu rozebrali, všechno se promazalo, zbrousili se hrany na kotoučích, prostě není tam jediná věc, co by nebyla namazaná.. Výsledek
pořád stejný, už je to ve stadiu, že jízda po kostkách, je vlastně takovej pískot
co s tim dál nikdo neví, tak aspoň pořádně využiju HK, protože abych to neslyšel musim mít rádio hodně nahlas....

co s tim dál nikdo neví, tak aspoň pořádně využiju HK, protože abych to neslyšel musim mít rádio hodně nahlas....

-
Na své E36 mám stejný problém... celá zadní náprava zrepasována: tlumiče jsou 3 roky staré a nalítáno tak 10 táců max... a něco prostě vrže
když někoho vezu v autě tak při každém propružení si to vrzne a dost nahlas.(Vytržená nápravnice již zavařena)
Jinak jestli se to loudilo od zadních brzd zkoušel jsi jezdit bez nich?? jako zaslepit hadice a zbytek vše ven??

Jinak jestli se to loudilo od zadních brzd zkoušel jsi jezdit bez nich?? jako zaslepit hadice a zbytek vše ven??