Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

skřípání od zadní nápravy e46 330Ci

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
metroken

#1 Příspěvek od metroken »

Ahoj všem,

už přes rok mám problém s tím, že po přejetí nějaký nerovnosti se od zadní nápravy ozve skřípot, vyměnil sem komplet podvozek, pak silentbloky a dělá to pořád, neměl by někdo nějakou radu/zkušenost...?

Dík, za každou pomoc...
fizzer

#2 Příspěvek od fizzer »

Uložení stabilizátoru? Zavěšení vejfuku? Táhla stabilizátoru?

... může to bejt milijón věcí, zkus to nějak upřesnit.
metroken

#3 Příspěvek od metroken »

fizzer píše:Uložení stabilizátoru? Zavěšení vejfuku? Táhla stabilizátoru?

... může to bejt milijón věcí, zkus to nějak upřesnit.
To skřípání se ozývá při "nárazu" když přejedu nějakou díru a kola se vyvěsí tak to zaskřípe.. Třeba přes příčný prahy atp. je to v pohodě
Risa525

#4 Příspěvek od Risa525 »

já bych to viděl na uložení ...měl sem to na E36 taky....jenže já měnil vše na podvozku takže jsem věděl že to vyřeším....začni měnit postupně co je v hajzlu a dojdeš k tomu :wink:
metroken

#5 Příspěvek od metroken »

vyměněny tyčky a uložení (ložiska) na ramenou, stav pořád stejný.. :sleepy:
fizzer

#6 Příspěvek od fizzer »

Mno, tak mi o víkendu pravý zadní kolo začlo taky na sebemenších nerovnostech skřípat. Byl vypadlej ten čudl co drží pakny do brzdovýho štítu, ta díra okolo něj vyrezla a spadlo to dovnitř 8O
metroken

#7 Příspěvek od metroken »

fizzer píše:Mno, tak mi o víkendu pravý zadní kolo začlo taky na sebemenších nerovnostech skřípat. Byl vypadlej ten čudl co drží pakny do brzdovýho štítu, ta díra okolo něj vyrezla a spadlo to dovnitř 8O
oba brzdiče sem rozebral asi stokrát a tam všechno drží jak má, dneska to zas celý sundám a budu hledat dál...
Risa525

#8 Příspěvek od Risa525 »

metroken píše:
fizzer píše:Mno, tak mi o víkendu pravý zadní kolo začlo taky na sebemenších nerovnostech skřípat. Byl vypadlej ten čudl co drží pakny do brzdovýho štítu, ta díra okolo něj vyrezla a spadlo to dovnitř 8O
oba brzdiče sem rozebral asi stokrát a tam všechno drží jak má, dneska to zas celý sundám a budu hledat dál...
bude to uložení nápravy nebo něco okolo...možná pružina...těžko takhle radit...
metroken

#9 Příspěvek od metroken »

tak dneska sem byl na stroji co testuje tlumiče, aby mi tam pořádně rozhejbali zadní nápravu a já moch poslouchat odkud ten zvuk vychází, všem co u toho stáli přišlo, že je to od brzd, jako kdyby destičky skřípali o kotouče, tak jsme zkusili všechno možný, stát na brzdě, povolovat během testu, zatáhnout/odbrzdit/pumpovat s ručkou.. Skřípání se skoro neměnilo. V dílně jsme teda komplet brzdy znovu rozebrali, všechno se promazalo, zbrousili se hrany na kotoučích, prostě není tam jediná věc, co by nebyla namazaná.. Výsledek :arrow: pořád stejný, už je to ve stadiu, že jízda po kostkách, je vlastně takovej pískot :cry:

co s tim dál nikdo neví, tak aspoň pořádně využiju HK, protože abych to neslyšel musim mít rádio hodně nahlas.... :stern:
schadow123

#10 Příspěvek od schadow123 »

Ahoj, na e90 jsem mel podobny problem a byly to zadni tlumice v kombinaci s rucni brzdou, tlumice vymeneny rucni brzda ani nevim co s ni bylo, ale pak jsem mel klid :) :)
metroken

#11 Příspěvek od metroken »

schadow123 píše:Ahoj, na e90 jsem mel podobny problem a byly to zadni tlumice v kombinaci s rucni brzdou, tlumice vymeneny rucni brzda ani nevim co s ni bylo, ale pak jsem mel klid :) :)
podvozek mam komplet novej a lanovody s paknama taky, takže to taky ne.. :?
Paty

#12 Příspěvek od Paty »

nemáš utržený dif z kastle?
metroken

#13 Příspěvek od metroken »

Paty píše:nemáš utržený dif z kastle?
ee, tam všechno drží jak má... Zatím je teda řešení radio hodně nahlas, po bigu se v tom začnu zase šťourat :?
pjotr

#14 Příspěvek od pjotr »

ja jsem mel problem s vrzanim zadni napravy a pricinou byl kulovy cep. stacilo striknout injekci trochu oleje a byl klid. zavada se opakovala asi jednou rocne. vrzalo to i po properovani zadni napravy na miste(oprit se do otevreneho kufru a poradne rozhybat)
_stalker_

#15 Příspěvek od _stalker_ »

Na své E36 mám stejný problém... celá zadní náprava zrepasována: tlumiče jsou 3 roky staré a nalítáno tak 10 táců max... a něco prostě vrže :( když někoho vezu v autě tak při každém propružení si to vrzne a dost nahlas.(Vytržená nápravnice již zavařena)
Jinak jestli se to loudilo od zadních brzd zkoušel jsi jezdit bez nich?? jako zaslepit hadice a zbytek vše ven??
Odpovědět