mam takovej zaludnej problem. vcera kdyz jsem vyjizdel s autem z garaze, tak naskocilo na prvni otoceni. jenze kdyz sem ho po par hodinach chtel dat zpatky, tak motor tocil, ale nenaskocil. chvilema se tvaril ze jako JO ale stejne nic. po nejaky chvilce to uz jen tocilo bez naznaku startu. vsim sem si, ze mi nespina palivova pumpa. tak jsem dneska patral a dosel k zaveru ze RELE pumpy nesepne. kdyz ho vyndam, a zkusim na prazdno, tak po pripojeni 12V na piny 85 a 86 relatko krasne cvakne. ale jakmile ho dam do pojistkovy skrine, tak vubec nic. v sevisnim manualu sem se docet ze ECU sepne PIN 1, kdyz ma spravny udaje z cidla VACKY(nebo KLIKY, ted presne nevim). je mozny, ze mi odeslo cidlo VACKY/KLIKY, to da spatnej signal ECU a ta potom nesepne to rele? protoze pumpa po propojeni pinu 30 a 87 normalne bezi. sem uplkne bezradnej uz
napiš ještě jakou máš motorizaci a typ auta e36?
použij tlačítko hledat a zadej vpravo nahoře nestartuje a vyber trojkovou řadu (BMW 3er). Přečti postřehy ostatních, třeba ti to pomůže najít tvůj problém:
jinak doporučuji diagnostiku, někdo se jistě v Praze najde s diagnostikou a bude ochotný přijet přímo k tobě.
tak problem neustale pretrvava :/ je tu nekdo z Prahy kdo by byl ochotnej za nejakej uplatek prijet ke me a napichnout auto na diagnostiku? jedna se o 325i Vanos rok 93
mozna to nema s tim nic spolecneho. ale stalo se mi neco podobneho. byl sem v obchodaku daval sem veci do kufru. doma sem nastartoval na drc, a u obchodaku nic, starter tocil ale neslo palivo. problem sem vyresil na miste, zprelamaly se draty co vedou do vika a vyzkratovaly pojistku nevim kterou. zaizoloval sem draty vymenil pojistku a vklidu nastartoval
nevite nekdo jestli bude cidlo kliky z M52 fungovat do M50? konektor je stejny, jen se lisi v tom, ze na jedny strane ma M50 jeden "vylisek" a M52 tam ma 2.
jinak sem zkousel rele vyradit a pustit pumpu "natvrdo" ale ani potom nenastartovalo. nekdo napady co by to mohlo zpusobit?
Tak po dlouhy dobe jsem se dostal k autu. Vymenil jsem cidlo kliky ale rele porad nespina. Na vystupu z DME na pinu 1 a na pinu 85 v rele pumpy neni 12V. Melo by tam byt pokid se nepletu ne? Poradi mi nekdo s touhle zahadou prosim
na to uz jsem prisel taky... psal sem to tady v afektu a na*ranosti... mezi pinama 30 a 87 je stalych 12V. na pinech 85 a 86 je po sepnuti klicku 12V ale stejne to rele nesepne. zkousel jsem tam i jine relatka ale proste porad to samy. mohlo by delat jeste bordel halvni rele co je vedle? protoze jinak si to nedovedu vysvetlit.
Jestli je v patici +12v tak hlavní relé sepne, ale řj nesepne mínusem relé pumpy. nemáš u jednotky vodu? relé řj má jeden kontakt napájení a dva výstupní můžeš jej zkusit preventivně vyměnit. nemáš aktivní funkci code na bc? Co immo?