Zdarec, prohledal jsem to tady a nenašel jsem stejnou závadu co mám na autě ( možná jsem se díval blbě ) nicméně koupil jsem nového ježka topení na digiklimu a topení stále nefouká, chytl se mě zatím jen 2x. Je možné že M3 a normal coupe ma rozdílného ježka topení na digiklimu? Jinak když dám topení na max ( 32°C a max foukání ) tak z výdechů jde jen trošku teplý vzduch. Může to být vadný klimapanel nebo eletrika v autě? Díky za každou radu
Foldas píše:Chápu správně že nefouká ventilátor? Můžou být v prdeli uhlíky na motoru nebo vadné relé v pojistkovce už jsem se setkal s vypáleným držákem pojistky
jo nefouká, ale po výměně ježka to foukalo jak má jen 2x a to je cca měsíc od výměny. Pojistky jsou všechny ok, klimapanel vyčištěný
tak ti ten větrák fouká nebo nefouká? v prvním příspěvku píšeš že fouká, ale chladný vzduch a v druhém že ti to nefouká vůbec, tak to si pak člověk má vybrat? pokud ti jde i na max větrák pomalu, tak bych to zas viděl na toho ježka. A digi panel ti normálně funguje? jakože pořád svítí? neproblikává?
paca píše:tak ti ten větrák fouká nebo nefouká? v prvním příspěvku píšeš že fouká, ale chladný vzduch a v druhém že ti to nefouká vůbec, tak to si pak člověk má vybrat? pokud ti jde i na max větrák pomalu, tak bych to zas viděl na toho ježka. A digi panel ti normálně funguje? jakože pořád svítí? neproblikává?
Když dám na max stupně i foukání tak jde jen trošku teplý vzduch ale nefouká to vůbec a ježek je nový a pořád to samé jen od výměny (cca před měsícem) to fungovalo jak má jen 2x .. jinak klimapalel sviti normálně ani nebliká (a pro jistotu jsem ho i vyčistil jen ten větráček a čidlo na přední straně)
Mně to taky předtim skoro netopilo a když už, tak teplý vzduch foukal jen když jsem dal ofuk skla. Po výměně ventilu ok, pokud ho nebudeš mít uplně KO jako já, tak jde i rozebrat a vyčistit, rozhejbat.
Vidim,ze nejsem sam s podobnyym problemem... moc Vas prosim o radu s tim,ze me se ventilator toci na vsechny rychlosti tak jak ma,ale nejde vubec teply vzduch,mam 320i e36 s dvouzonovou klimou (asi me zabijete...) ale nemam tam klinak,takze nejde,ale normalni topeni by melo fungovat.dnes jsem zkousel toho jezka nebo co to je na obrazku a do nej jdou teple hadice ale nic tepleho do auta.Kdyz vytahnu ten konektor,co bych tam mel namerit? diky moc
reichswagen píše:Vidim,ze nejsem sam s podobnyym problemem... moc Vas prosim o radu s tim,ze me se ventilator toci na vsechny rychlosti tak jak ma,ale nejde vubec teply vzduch,mam 320i e36 s dvouzonovou klimou (asi me zabijete...) ale nemam tam klinak,takze nejde,ale normalni topeni by melo fungovat.dnes jsem zkousel toho jezka nebo co to je na obrazku a do nej jdou teple hadice ale nic tepleho do auta.Kdyz vytahnu ten konektor,co bych tam mel namerit? diky moc
Pokud máš na mysli to, co jsem posílal já, tak na obrázku neni ježek, ale ventil. Jestli ti ventilátor fouká, hadice jsou teplý, tak je dost možný, že ti právě neotvírá ten ventil..
Pokud všechno funguje, ale furt netopí, tak nejni špatný vyndat ventil topení a aspon vytahat bordel z komor. Já tam našel stejnej bordel jako týpek tady ve videu https://www.youtube.com/watch?v=SD9FBtSTLv4
Tak,dneska jsem to rozebral,bordel tam nebyl,ale nebyly taky otevrene na plno,tak jsem proste v zoufalosti udelal prasarnu,rozdelal to a ujeb... jsem ty spicky co jsou vevnitr,takze je ted plne pruchozi a topeni porat netopi,stale studeny vzduch na vsechny rychlosti a na jakoukoliv polohu smeru foukani aut... stale zima jak v rusku