Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36 Compact

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
tverk

#1 Příspěvek od tverk »

Zdravim, jestli to tu už někde je tak se omlouvám ale nenašel jsem. Mam čerstvě řidičák a sháním auto. Jsem velkým příznivcem BMW proto padla i volba na tudle značku. Zkušenosti už nějaký z provozu jsou, od 16 jezdim na motorce.Mam nabídku od známýho compacta E36 316i 99 výroba, komplet M paket,hliníkáče,klima a samosvor. Za 35tis. Spoustu příspěvků sem tu četl že 1.6 nebrat že je to slabý, tak co myslíte pro začátečníka ? Zároveň jsem i dostal nabídku že pokud bych chtěl tak by mohl bejt motor z jinýho compacta 323i. Dělam mechanika takže todle by problém nebyl ani různý opravy. Co bude teda lepší na začátek ? Koupit rovnou třeba 323i nebo 1.6 s možností že třeba za rok můžu udělat swap ?
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#2 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

Řeknu ti na "oťukání si" první E36ky ->teď na zimu<- 316i bohatě stačí i v Compactu. Zní to možná dvojsmyslně, ale v podstatě potvrzuju oba významy. :) Ten samosvor tam může být fajn, určitě využiješ při zimních klouzačkách.

V létě až bych se možná pokouknul na něco "většího".
tverk

#3 Příspěvek od tverk »

No něco silnějšího mam v plánu po létě až budou peníze z práce :D Myslim si že na to rozježdění by to mohlo stačit. Když to srovnam s kamarádama a jejich feldama a haťapkama :lol:
Kani

#4 Příspěvek od Kani »

Presne tak, ridicak mas cerstve a na to je 1.6 az az. Aspon se otukas, po silnejsim muzes pokukavat posleze.
Misa Moderátor
Moderátor

#5 Příspěvek od Misa Moderátor »

cpát do původní 1.6 motor 2.3 asi není úplně nejlepší nápad, budeš toho muset pořešit víc, například brzdy - 1.6 compact má vzadu dokonce bubny ...
Na začátek určitě 316 stačí :wink:
E87 120dA & E36 325iC & G07 xDrive40d
ex E36 316iCompact
tverk

#6 Příspěvek od tverk »

O tom vím, elegantnější řešení by asi bylo koupit něco jinýho. Ale na to mam čas :) Jinak, compact a vzadu bubny ? Už z výroby ? Já už jsem toho compacta viděl a všechny 4 kola jsou na kotoučích
Kani

#7 Příspěvek od Kani »

Ser na elegantni reseni, pocitam ze jsi mlady kluk s cesrtvym ridicakem, takze urcite resis i prachy, takze spotreba (neni tak rozdilna od sestivalce to je pravda), pojistka a jine. Tady pres klub budes schopen sehnat dily za pakatel. Auto znas, pokud nema nejake vyrazne problemy jdi do toho. 1.6 na vyjezdeni fakt staci (oproti tem fabkam, felinam a jinym to bude neco uplne jineho minimalne tou klimou) a pokud jsi mechanik leccos se naucis. Ono delat na svem a na cizim je rozdil. Navic pokud je to auto jinak v pohode, tak si na ten swap muzes pomalu v ramci financnich moznosti chystat veci a pak se do toho pustit. Pripadne rovnou prejdes na jine auto v sestivalci.

E36 je uzasne auto na jezdeni at uz compact nebo jina varianta. Ono se to tezko vysvetluje. Jakmile neco najezdis i v jinych autech a mas rad rizeni, tak pochopis.
Jamall

#8 Příspěvek od Jamall »

1,6 jako první stroj není vůbec marná. Sotva najdeš lepší auto na jízdní vlastnosti v této cenové kategorií. Jestli časem do toho pošleš onu 323, těžko budeš v životě hledat podobu v jiném stroji. Hodně lidem se uříznutá prdel nelíbí a to i zdejším členům, ale v paketu je o kus hezčí a na prožitky kouzelná, páč sedan ani kupé ty pračku nepřeveze
Kani

#9 Příspěvek od Kani »

Me osobne se ta useknuta prdel taky kdovijak nelibi a to mame compacta taky doma. Ale zvykam si :lol: Nekdo muze namitat, ze se mu nelibi interier a ja osobne taky davam prednost svemu introsi v kupe, ale je to otazka kazdeho jednotliveho soudruha.

S tou prackou....no nevim nevim, nejakou mensi asi jo. Jinak mame 323 a tim ze je to mrska lehka, tak to prekvapilo uz nejednoho zavodnika :twisted:
Francis Výkonná rada
Výkonná rada
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Francis Výkonná rada »

Ne každý Compact 316i má vzadu bubny a ne každý Compact 316i má objem motoru 1,6 litru. V roce 1999 by to mohlo mít motor M43B19 a tedy objem motoru 1,9 litru a zároveň kotoučové brzdy vzadu.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
milo
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od milo »

presne tak, mam 1999 a kotoucove brzdy. navic ten 77 kW motor celkem pekne jede v nizsich otackach, "nahore" uz moc ne, na beznou jizdu super
johnyfly1

#12 Příspěvek od johnyfly1 »

tak si kup stred 318ti :) ten uz cosi potiahne :)
tverk

#13 Příspěvek od tverk »

Tak jsem ho vzal. Je hezkej,bez koroze. Na začátek mi to bude stačit, a jak už tu někdo psal, ano jsem mladej (18 ) a peníze taky řešim. Nějakou rezervu mam. Jelikož dělam mechanika tak vrtání se v tom bude na dením pořádku. Možná někdo namítne že to je zbytečný ale mě se to tak líbí, mám připravený peníze bokem na pružiny,vejfuk,hudbu a kroužky do světel ale samozřejmě pořád něco je na případný náhlý opravy.
Kani

#14 Příspěvek od Kani »

Gratuluji. Taak a ted zaplatit clensky prispevek a sup s tim do klubovych aut, at ti to muzeme pomluvit poradne :D
Oldman
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Oldman »

Líbí se mi jak jste kluka hezky přijali :D tak to má být,BTW,taky mám kompakta 1.6,bude i v 2.5,a to bude mazec

MOD Francis: Nepoužívejte citaci při odpovědi na bezprostředně předcházející příspěvek.
paca

#16 Příspěvek od paca »

tverk píše:... mám připravený peníze bokem na pružiny,vejfuk,hudbu a kroužky do světel ...

doufám že to nedopadne nějak takhle :twisted:

Obrázek
Foldas

#17 Příspěvek od Foldas »

myslíš fast and fuj :lol: z toho časem vyroste každý
paca

#18 Příspěvek od paca »

nojo, hlavně 90% těchto "tuzingových" kár je v co nejslabší motorizaci :) hlavně to chce velké kola, nejlíp aby vylézaly z blatníků a pořádný výfuk aby byl tenhle skvost slyšet na kilometr :)
Kani

#19 Příspěvek od Kani »

paca píše:nojo, hlavně 90% těchto "tuzingových" kár je v co nejslabší motorizaci :) hlavně to chce velké kola, nejlíp aby vylézaly z blatníků a pořádný výfuk aby byl tenhle skvost slyšet na kilometr :)

Taky sem si vsiml tohoto trendu. Je jedno jestli jde o BMW nebo jinou znacku, ale jakmile se toho chytne nejake pako odkojene F&F tak to fakt stoji za to. Kraval jako hrom, kola lezou ven, spodkem dre o asfalt a vyraz jak kdyby prave vyhral GP Monaka. A pak chudak zjisti, ze mu to vubec nejede, tak to o to vic turuje at si to vsichni v okoli uzijou. Nektere tyhle exoty uz sem u nas schopny identifikovat na kilometr podle revu vyfuku.

Kdyz sem se jednoho trochu umirnenejsiho ptal jestli nema diru ve vyfuku, tak me odzbrojil hlaskou, ze se jedna o sportovni koncovku preci. A pak sem ho nacapal jak mi cumi pod auto a krouti hlavou. Kdyz sem se ho zeptal co tam takoveho vidi, tak mi rekl ze nechape na co mam dvourorovy vyfuk, kdyz to preci neni slyset tak jak ten jeho.

A o zavodnicich na semaforech, kteri si chteji obcas taky neco dokazovat se snad ani zminovat nemusim.
Thomeeno23
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Thomeeno23 »

Tady v budějkách kdysi jezdil dvojka golf, měl na sobě Budweis tuning team nebo něco takovýho, z tuning narazniku vpředu i vzadu mu visely řetízky aby to o asfalt pěkně cinkalo :lol: , nejlepší na těhle tuningářích je když se do toho bakelitovýho nárázníku omylem někdo trošku na parkovišti opře a z nárazníku zbydou jen trsátka :D
Odpovědět