Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Automat E91 320D Xdrive LCI - klouže dvojka
Ahoj, auto má najeto 248tkm a olej byl měněný prý při 120tkm. Automat jinak řadí krásně a plynule, ale dvojka drží až do 2800ot/min, jiné rychlosti řadí do 2000ot/min. Nechal jsem nahrát do všech jednotek nový software a vymazat adaptace. Převodovka začala řadit ještě lépe, ale ta dvojka drží až do 2800ot/min stále!!! Při popojíždění je to nepříjemné tak i při dynamickém rozjezdu. Je možné, že výměnou oleje se to zlepší nebo bude už vyběhaný nějaký ventil či měnič? Nemá s tím někdo praktické zkušenosti? Díky
Na sport režim to řadí vše tak 3200ot/min. Byl jsem to teď projet a v režimu D ta dvojka zase fungovala docela dobře... Je to jen v různých režimech (v zátěži do kopce, razantnější rozjezd, klidná jízda a prudší přidání plynu atd.) Měl jsem 2X e61 530D v automatu, tak možná mě mate ten 4 válec 320Xd... No nevím, asi nechám vyměnit v tom olej a fitr a třeba to bude lepší... Snad to nezačne klouzat ještě více....