planuji koncem prazdnin koupit e91 rok 2005-2007. Pravdepodobne dovoz z Nemecka, nebo pokud se objevi nejaky pekny kus u nas. Potreboval bych vedet, jak si stoji motor 320i - 110kW co se tyka spolehlivosti a jestli je pro toto auto vykonem dostacujici. Je mi jasne, ze sestivalce jsou mnohem lepsi, ale obavam se, ze jejich potencial bych nevyuzival prilis casto - nejsem zadny zavodnik a prevaznou cast sve ridicske kariery jsem ridil 1.4 benzin v aute s hmotnosti necele jedne tuny. Tzn. posun to bude dle meho nazoru i tak slusny.
Auto bude jezdit plne nalozene jen velmi zridka, nejcasteji 2 osoby a nejaka zavazadla. Najezd mam maly, takze nafta neprichazi v uvahu.
Není náhodou 110kw ještě řadový šestiválec? Ten čtyřválec který ho nahradil má něco kolem 124kw.
edite: Pardon, půjdu do rohu raději šoupat nohama. Čtyřválec M46B20 očividně také produkuje 110kw.
Už sem to tu kdysik (při výběru auta) psal.... e91 se 4válcem je jízdně/pocitově naprosto NEzajímavé auto v porovnání s tím samým se šestiválem.... a je jedno esli benzín nebo ropák, prostě šest hrnků v řadě je šest hrnků v řadě....
výkonově i kvalitou.
pokud chceš auto na krátké trasy a do města,ber 320i.nejlépe s co nejnižším najezdem.
pokud chceš auto i pro tu "radost z jízdy",325i je základ.
tady na fóru ti těžko někdo bude radit,běž do toho čtyřválec v benzinu je super,protože to jednoduše není pravda...
To je mi jasne, ze vsichni tu jsou pro sestival. Jen by me zajimalo, jestli ten dvoulitr 110kW ma nejake konkretni slabiny, na ktere trpi, a nebo jen neni vykonny a zabavny jako sestivalec a proto je spatny.
320i určitě nekupovat, zrovna mi tady jedna stojí na servis a ta motorizace je strašná, nebo spíš ten motor není ani tak špatny, na 4 válce velmi spolehlivý(samozřejmě nedosahuje spolehlivosti 6ti válu) ale i tak moc fajn, problém E90 320i je že ten motor totálně zabíjí strašně dlouhým diferákem, to auto vůbec nedeje až bych řekl že s tím nedá bezpečně předjíždět, pokud do toho sedneš z 1,4i tunovýho benzínu tak budeš dost zklamanej a časem navíc zjistíš že máš auto s perfektním a hodně rychlým podvozkem ale tak slabým motorem že si ten podvozek neužíješ ani trochu. Třeba e46 318i má uplně ten stejnej motor (N42B20) a tam ten motor jede pocitovně 2x tolik, ted jsem jezdil obouma těma autama ve stejnej den, u té E46 ti přijde že to fakt hezky jede a u té E90 si řekneš že to je líná mrcha. pokud nejsi totálně defenzivní řidič tak bych to nebral, další věc je že ty 4 válce nemají výbavu a taky velmi malou prodejnost, pokud jsi klidnější řidič, doporučuju 325i a ani ta není žádnej velkej sportovec ale už to aspon jede, 330i je pak už uspokojivá motorizace i pro sportovně založeně lidi. volba z rozumu je 325i
z mých dlouholetých servisních zkušeností to vychází finančně na stejno, servis a případná výměna oleje v automatu kompenzuje u manualu spojka s dvouhmotou která už taky přece jen není za 5,50, takže si kup to co ti osobně víc vyhovuje.