Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E36 coupe rok 96 - Zaseknuté okno

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Luc1nka
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od Luc1nka »

Ahoj, mám problém a potřebuji trošku pomoct (někdo z Vás to už určitě řešil). Přestalo mi fungovat okno u spolujezdce, neměl jsem moc času a problém přesunul na později. MMimo jiné začala v autě zase jezdit mladá a zkusila to okno otevřít, bohužel už ale okno nevyjelo nahoru. Prej když chtěla okno vrátit zpět tak ze dveří vyšel divnej zvuk jako když přeskakujou zuby. Sundal jsem teda tapec a zkoušel okno zvednout ručně,(protože auto parkuju na ulici a nechtěl jsem ho nechávat přes noc otevřené) šlo to asi o cca 3-5 mm, ale dal nic. Když jsem na to koukal tak zadek okna zvednout jde, pohybuje se to celkem dobře v kolejničkách, ale tem předek nemůžu zkontrolovat, protože okno je uplně dole a nevidím tam. Mám podezření, že právě tam je zakopanej pes, nebo druhá možnost na tom motorku jsou vylámané zuby, každopádně budu to muset sundat a nevím přesně, jak a co drží co. Je nějaká možnost sundat jen motorek a zkusit jestli funguje atd, nebo to musím vytáhnut celí, bohužel do přední dolní části dveří se nedostanu. Sklo okna je dole v liště přilepené a přišroubené. Šrouby jsem barevně označil ať lépe pochopím o kterém se bavíme. Jo a nevím co je na motorku (bílé kolečko) není to šroub je tam nějaké sračka něco jako guma. Dále předpokládám když budu chtít odšroubit modrej šroub tak musím opatrně, protože když vypadne, zpátky ho tam nedám. Červené jsou v pohodě.Zelený nevím co drží a nevím jestli tam půjde zpět nasadit. Nechci to ještě více dojebat. Auto mám zatím odparkované 5km od baráku u kamoše na zahradě a potřeboval bych to nějak vyřešit. Díky za finty a rady.

Obrázek
Foldas

#2 Příspěvek od Foldas »

jestli jsou tam šrouby tak stahovačku už někdy někdo měnil origo je přinýtovaná. zelený nepovoluj jedna se pouze o regulaci dorazu stahovačky. odšroubu jenom červené modrý a žlutý pak už posuneš okno nahoru a vycvakneš jej ze stahovačky. motorek je přišroubovaný z druhé strany takže stahovačka musí dolů
Luc1nka
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Luc1nka »

Děkuji za radu :)
Odpovědět