Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Kontrolka brzd

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jirka636

Kontrolka brzd

#1 Příspěvek od Jirka636 »

Zdravim,
mam takovej problem s kontrolkou opotrebeni brzdovych desticek, desticky jsem vymenil jak predni tak zadni a dle navodu (youtube) jsem chtel vyresetovat kontrolku na palubaku, ale me z neznamych duvodu to nejde, konektory pro opetrebeni jsem vycistil ale stale nic.
Navic kdyz to chci vyresetovat tak u vetsiny kontrolek jsou tam v rohu takove male hodiny a po stlaceni BC se zacnou otacet a vyresetuje se to, ale u tech brzd (jak zadnich i prednich) tam hodiny nejsou ale jsou tam pouze tecky (myslim ze je to chyba) a po stlaceni BC se nic nedeje.
Mate s tim nekdo zkusenosti? Popripade nejake rady jak to odstranit?

BMW E91 (318 d, rok 2008)

Diky
czNEWMANcz

Re: Kontrolka brzd

#2 Příspěvek od czNEWMANcz »

Čidla opotřebení jsi dával taky nový? Ty se totiž mění spolu s deskami s každou výměnou. Je vždy 1 čidlo na nápravu. Pokud vyměníš jenom desky bez čidla, tak se pak můžeš dostat do takovéhoto stavu.
Jirka636

#3 Příspěvek od Jirka636 »

Jasne, cidla jsem daval nove jak dozadu tak dopredu ;)
El_Fuego Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od El_Fuego Člen Klubu »

A nejel jsi s tím autem, než jsi se to pokoušel resetovat? Tyhle auta by měly mít dvouokruhový čidla. První okruh se sjede hned prvním zabržďením, a pokud jsi to předtím nevyresetoval, tak resetnout nejde. Druhý okruh se sjede až když jsou desky v háji. Jestli to tak je, budeš muset propojit ten první okruh natvrdo drátem, a pak vyresetovat.....
Odpovědět