Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Nastaveni sklonu svetel.

Vše o E12, E28, E34, E39, E60/E61, F07, F10/F11, G30/G31
Zpráva
Autor
horan

Nastaveni sklonu svetel.

#1 Příspěvek od horan »

Ahojte.
E39 rok 2002
Přestalo fungovat nastavení sklonu světel. Při zapnutí světel "zamrkají" ale potom sjedou do dolní polohy. Nereagují ani na pohyb s čidly na nápravách. Diagnostika Bosch nepiše žadnou chybu. Inpa mě teď nefunguje díky zkurveným windows. Pokud Inpu rozjedu (až se vrátím k sedmičkám), tak je tam někde možnost sledovat pohyb snímače? Nevím, jestli to umrtvilo přední nebo zadní čidlo. Nebo víte někdo na kterých pinech naměřím "pohyb"?
Je ještě něco co to může způsobit?
Tyčky jsou OK.
Kabeláž vypadá taky OK.
Našteloval jsem je teď tak, že svítí tak jak má, ale kdoví kdy se zase proberou a pak budou moc nahoře. A samotnýho mě sere, když někdo osńuje, tak to chci dát do cajku.
Díky za každou radu.
horan

Re: Nastaveni sklonu svetel.

#2 Příspěvek od horan »

Ale tak nevěřím, že to nikdo neřešil. :?
Tak aspoň poraďte jestli je nějaká schopná diagnostika do telefonu místo tý inpy. Něco co pojede pod androidem. A jaký adapter?
Dík
inspi1981

#3 Příspěvek od inspi1981 »

INPA funguje ve všech Windows
horan

#4 Příspěvek od horan »

Jo ale jak dlouho? Nehodlam to uz resit vzdy, kdyz ji zrovna potrebuju. Ty desitky si delaji co chteji.
Misanek

#5 Příspěvek od Misanek »

Nejsem si jistý, jestli jsem v Inpě vůbec nějakou položku ohledně seřízení světel viděl. Nicméně být by tam asi měla.

Sám jsem zvědavý jak tohle nakonec dopadne a kde je chyba. Dej pak vědět jak se dozvíš něco nového, protože mě ani vůbec nenapadá, po čem jít
jaradaf

#6 Příspěvek od jaradaf »

Hojas mám stejný problém světla zamrkaji ale nějak min když odpojim přední čidlo a hybu s ním tak se světla ani nehnou, a ještě to svítí nějak moc dolů. Tyčky nevím nedělal jsem je ale že by odešly obě za ráz?
Jo a mám taky e39 r.v.2002
Predem dík za rady Jara.
horan

#7 Příspěvek od horan »

Budu to resit tak, ze si pujcim cidlo a musim zjistit, jestli to je predni nebo zadni cidlo. Zatim nemam kdy.
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od starML Člen Klubu »

horan píše:Diagnostika Bosch nepiše žadnou chybu. Inpa mě teď nefunguje díky zkurveným windows.
Diag od Bosche Ti nic nenapíše, protože umí pouze "bošácké" řídící jednotky. Ten sklon světel je (myslím) součástí ZKE. Čidla světlé výšky 1x vpředu, 1x vzadu jedou v binárním režimu, takže analogovým multimetrem nic nenaměříš. Nejčastěji odchází to přední. Pokud chceš - INPA Ti můžu na Win10 (32 nebo 64-bit) rozchodit na dálku přes TeamViewer.
Zama

#9 Příspěvek od Zama »

Ahoj mám bohužel stejný problém. Nevím jak dlouho už to nefunguje v noci moc nejezdím. Ted jsem jel po dlouhé době,plně naložený a světla svítily hodně vysoko.Když světla rozsvítím tak se ani nepohnou. Jak zjistím že nejsou polámané ty tyčky ve světlech? Co si pamatuju na poslední STK tak už mě upozorňoval technik že mě nejde seřizování světel tím šroubem. Můžou být v háji ty tyčky? Díky za radu
Foldas

#10 Příspěvek od Foldas »

tyčky poznáš jednoduše chytneš za konec výbojky nebo žárovky a zkusíš jestli se hýbe jsou prasklé
horan

#11 Příspěvek od horan »

Milane uz si to jednou opravoval a fungovalo to do prvni aktualizace. Netusim jak to ojebat aby to fungovalo alespon mesic. Zrovna ted by se to hodilo. Potrebuji doladit svetla a zaroven kupuji auto, tak by se lepsi diag, nez ten neschopnej bosch hodil. :cry:
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od starML Člen Klubu »

horan píše:.....fungovalo to do prvni aktualizace.
Tak to je záchytný bod. Zkontroluj si, že:
- v nastavení toho sériového portu, který je vytvořen z portu USB máš nastaven stejný COM port, jako je v OBD.INI,
- že soubor OBD.INI je ve složce C:\Windows\ a neexistuje nikde jiný OBD.INI, např. ve složce C:\Ediabas\ - pokud ANO, tak smazat nebo přejmenovat na OBD_old.INI
- že máš nastaven Latency Timer na hodnotu "1" - při přeinstalaci nebo aktualizaci woken se to může změnit na defaultní hodnotu, se kterou to už nefunguje - viz. obrázek níže.

Obrázek
Zama

#13 Příspěvek od Zama »

[quote="Foldas"]tyčky poznáš jednoduše..........

Počkej a mají jako být uplně natvrdo když za žárovku nebo výbojku zatahám? Ptám se proto že už když jsem auto koupil (r.2009) a měnil žárovku v dálkových světlech tak se mě zdálo že je vnitřek jakýsi volný. To bylo autu 6 let, myslíš že by ty tyčky praskly tak brzo? Navíc celé ty roky co auto mám regulace sklonu fungovala bezchybně
DaweTDS

#14 Příspěvek od DaweTDS »

Mě to také dělalo a měl jsem vadný ten přední senzor. Inpa to v chybě našla. Také mám win10 a po aktualizaci mi to nešlapalo...stačilo fakt jen dát ten COM1 a ten timer přesně podle výše krásného obrázku a vše zase jede :-D Ještě to bylo vidět, že když jsem měl nastartované, tak se ty světla občas pohly lehce nahoru a lehce dolů.
horan

#15 Příspěvek od horan »

Vubec netusim kde to mam v tech super prehlednych a intuitivnich windousech hledat. Hlavne ze vim , jaky bude pocasi a ze si muzu neco koupit ve "stoooru".
Bille ses hajzl!
Foldas

#16 Příspěvek od Foldas »

Parabola musí být ve světle pevná pokud s ní můžeš hýbat volně rukou tak je to špatně. Tyčky jsou dvě jedna pro stranové posunutí a druhá pro výškové plus motorek
horan

#17 Příspěvek od horan »

Tak inpa uz jede. Tu tabulku co tu je jsem nemohl najit, protoze tam neni. Musel jsem znovu nainstalovat ovladace ke kablu. Projit si instalaci ftdibus nebo jak....... A pak teprve bylo mozny otevrit nastaveni podle obrazku vyse.
Opravdu nenavidim desitky.
Doufam, ze to zustane funkcni alespon do zitrka.
Jeste jednou dik za radu.
horan

#18 Příspěvek od horan »

Tak diagnostika stale fungovala. Byly zapsany dvě chyby. Předni i zadní senzor. Po smazani se vratila jen chyba předku.
Otazka zní. Pokud odejde přední senzor, tak se deaktivuje i zadní? Padne to do "nouzoveho" režimu?
Kvedlal jsem jak předním, tak zadním a nic. Ani nepíp. :lol:
starML Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od starML Člen Klubu »

Nejčastěji odchází ten přední senzor, i když dozadu se voda a sůl dostanou taky. Někdy uhnijou dráty, jindy odejde do věčných lovišť ten optoelektrický člen http://www.hella.com/hella-cz/assets/im ... oren_1.jpg . Ty snímače mají za úkol změřit úhly, o které poklesne např. zadní část karoserie při zatížení 5-ti osobami a podle toho se spočítá, o kolik se mají natočit paraboly ve světlech, aby jsi něco viděl a neoslňoval protijedoucí auta viz. obrázek níže. Jenže k výpočtu jsou potřeba oba úhly - tj. přední i zadní. Pokud jedna informace od snímače (úhel) chybí, tak to ten trojúhelník nespočítá a přepne se do nouzového režimu => skloní se dolů, aby jsi neoslňoval, ale svítíš a dojedeš. :D
http://motofocus.cz/UserFiles/Image/Hel ... svetel.JPG
Zama

#20 Příspěvek od Zama »

Jelikož jsem nic nevyřešil obnovím tohle téma. Moje světla svítí dobře, nesvítí do země ale jakmile auto zatížím už oslňuju. Kontroloval jsem kontakty na obou senzorech a i samotné senzory vypadají jako nové (v zimě nejezdím). Nevíte někdo jestli se nedají ty potenciometry nějakým způsobem proměřit nebo nějak zjistit jejich funkčnost ať je nekupuju zbytečně? Díky
Odpovědět