Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Satelitní vyhledávání vozidla

Ukradená vozidla a díly BMW, podvodníci atd.
Odpovědět
Zpráva
Autor
bestauto

Satelitní vyhledávání vozidla

#1 Příspěvek od bestauto »

Zdravím,
mam dotaz, jestli mi muzete nekdo poradit co si dat za zabezpeceni do auta?
Slysel jsem, ze pri kradezi nejlip funguje to vyhledavani pres satelit - jednotku GPS.
Pak je jeste radiove vyhledavani pasivni/aktivni - trochu se v tom ztracim.
Asi to bude sice drazsi, ale melo by to fungovat? Nekdo ma osobni zkusenosti a muze doporucit?
Preci jenom auto nebylo za pusinku, tak bych o nej nerad prisel...
Diky predem
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

Re: Satelitní vyhledávání vozidla

#2 Příspěvek od Joshuax »

No to pomaha na takove ty sranda zlodeje, kteri jezdej po vlastni ose. Bohuzel ti se ale bezne nehrabou do baworaku, ale spis do oktavek. Preci jeom dily se prodavaji dobre. U bawa mas jinej problem. To auto se obvykle tady prodat neda, musi se odvezt ven a to docela daleko, takze to kradou gangy, kteri uz trochu vedi, ktera bije. Protoze takovouhle sluzbu ti dneska udela kdejakej mobilni operator (napr. O2 CarControl), tak se tim tak nejak pocita. Auto musi vysilat polohu, tzn potrebuje antenu a sluzby po kterych to vysila se daji relativne snadno rusit, nebo odstinit, Tzn takove auto pak skonci v nejakem odstinenem nakladaku, nema signal ani gsm, ani gps a tim padem stejne neposle polohu...

Resil jsem to na moto. Preci jenom na to staci dva manici a motka mizi v dali. U auta je to samozrejme tezsi, dva frajeri to na korbu nehodej, ale princip je v zasade stejny, jenom logistika je u slozitejsi, nez u motorek. Na aute mas aspon vice mista, kam umistit baterii i anteny.

A posledni tip. Pokud neco vyberes, hlavne to nikam nepis :) Vetsi sanci na uspech mas, kdyz nikdo nevi, ze sis neco takoveho poridil ;-)

Btw na tu motorku jsem nakonec nic nevymyslel. Problem byl se spotrebou energie pres zimu. Takze jsem zabezpecil garaz.
E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
Misanek

#3 Příspěvek od Misanek »

hlavně nes už neni problém pořídit gsm/gps rušičky, které se dají jednoduše do zapalovače a auto zmizí komukoliv z dohledu během lusknutí prstu. Ani neni třeba odstíněný kamion :)
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Joshuax »

Dyt to tam pisu, ze se to da rusit, protoze to jsou jasne definovane protokoly a frekvence. Ale muze existovat sluzba, ktera bude pouzivat vlastni sit a vlastni frekvencni pasmo, na to uz je lepsi ten kamion ;)
E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
Odpovědět