Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

alu kola na e65

Vše o E23, E32, E38, E65/E66, F01/F02, G11/G12
Zpráva
Autor
siggi

alu kola na e65

#1 Příspěvek od siggi »

Zdravím, chtěl bych se zeptat, jaký máte názor na tyto alu kola http://www.mzb.cz/alu-kola/?auto=BMW&mo ... ce=VERTINI
Momentálně mám styling 95, alu uvažuji o změně.
JaraX
Kontaktovat uživatele:

Re: alu kola na e65

#2 Příspěvek od JaraX »

1) je to pěknej hnus, vypadá to jak od kolotočářů
2) těžko seženeš se stejnym ET, tzn nebude to tam sedět tak ja ma a ovlivni to geošku
3) to bude nějaká měkká sračka která proletí díru a bude křivá nebo rovnou praskne
4) dáš 50k za kola a dalších 30k za obutí, opravdu máš to auto v takovém super stavu bez uniků oleje, vůlí atd a v tak super výbavě že by se nehodilo dodělat např pár věcí výbavy za ty prachy?
5) myslíš že je vhodné každé 4 dny založit jeden topic ohledně kol na E65 a pak v něm už nereagovat? navíc jeden velký topic o kolech na E65 tu už je.
Jaris330D

#3 Příspěvek od Jaris330D »

Já bych nic jiného než origo nedával. Je to těžké auto a na naše silnice je potřeba něco kvalitního z pořádného matroše. I když vybereš prémiovou značku, tak nikdy nebude, tak kvalitní, jako originál. BBS třeba vyrábí kole pro BMW, ale kvalita směsi bude rozdílná. Kamarád dělá v Ronalu. Vyrábějí několik jakostí. Nejvyšší jakost je třeba pro VW automobilku, pak pro Ronal a poslední je pro druhovýrobu. Vše se taky odvíjí od ceny. Nejdražší, dražší a levné.
tomas777

#4 Příspěvek od tomas777 »

Mě se teda ty kola vizuálně líbí, ale jak se psalo výše. Alfa omega je kvalita a ta není u těchto výrobců zaručena. Ikdyž podle těch cen by ta kola kvalitní být měla. :) Origo je sázka na jistotu.
tomas777

#5 Příspěvek od tomas777 »

Jo a u 20" origo je zális 24, tady 18, takže budou trochu vystčený. No ale hlavně to může být problém u pojišťovny v případě havárie.
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Matt_CZE »

Zastaví ho dopravka a je na místě bez TP 8-)
Joshuax
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Joshuax »

Ale kus... Pokud kola nelezou vitielne pres lemy blatniku, tak jsem nevidel cajta, co by to resil... To neni jejich cil... Cil je schovavat se a merit. Ridic na silnici = potencionalni pokuta. Co mas z ridice, co na te silnici neni ? Prd... Tohle ma resit STK, ne cajti...

Pojistovna neprokaze, ze to ze kola nemaji stejny ETcko, zpusobilo, nebo napomohlo zpusobit nehodu, aby se vyvlekli z plneni, to je zase mezi lidma nesmyslne rozsirenej strasak... Kdyz budu mit jiny zrcatka, taky mi nezaplatej ? Treba jsem v nich nevidel poradne to auto, do ktereho jsem pak vpalil... Co led zarovky v interieru ? Treba me to oslnilo a tak jsem nevidel ten strom :shock:

Jak uz tu nekdo napsal, ta kola jsou v ruznych cenach. Kvalitni znacky stoji velky penize, protoze se delaji uplne jine testy a pouziva se uplne jiny material, nez u vsemoznych napodobenin z papiru ci levnych znacek. To asi chape kazdy.
Co je ale potreba si uvedomit, ze ani kvalitni vyrobce, nemusi mit odolne kolo. Je totiz na me, jestli chci kolo odolne a tezke, nebo odlehcene sportovni, ktere ale na nasich silnicich proste prilis nevydrzi. Cim mensi profil pneu, tim hur pro rafek. Holt kdyz chci na petku 19tky RFTcka, nemuzu tam mit odlehceny rafky, ikdyz jsou za 20k za kus...
E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
zzeli

#8 Příspěvek od zzeli »

Kdyz mas na aute neco, co neni schvaleny vyrobcem, tak je auto nezpusobile k provozu na pozemnich komunikacich. A v extremnim pripade to plati i na svitidla, ktery nejsou homologovany. Pojistovna ti nemusi nic dokazovat. Naopak ty se budes otacet a loudit na vyrobci typovej list pro kola na posledni chvili :) Pokud ho vubec dostanes.
Od toho ty predpisy jsou. Kdyz chces jiny kola, musis jezdit po poli, nebo na draze (silnici), na ktery se nevztahuje vyhlaska.
Ja osobne na spoustu predpisu dlabu, ale zpusobit velkou skodu ci zdravotni ujmu a mit na aute spatny kola bych si teda nerisknul. To te pak muze sakra mrzet. I kdyz samozrejme muzes mit zrovna stesti.
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Matt_CZE »

Tak to máš evidentně jinou zkušenost. Znám dva lidi, kteří byli zastaveni, bylo jim oznámeno, že kola na autě nemají co dělat a byl jim na místě odebrán TP... následně to snad šlo dokonce do správního řízení kde byla uložena obstojná pokuta a kdoví co. Podotýkám, že jedno z aut byla octavia 2 s koly ze superba 2, takže taky v podstatě origo, ale nezájem - neměli na autě co dělat
tesil

#10 Příspěvek od tesil »

A ted tu o Cervene karkulce.....
Nebo se alespon rozepis, jak policajt pozna, ze mas kola, ktery na aute nemaji byt....
tomas777

#11 Příspěvek od tomas777 »

Jinak prej si jde kola s jiným rozměrem nechat zapsat do techničáku, ale musí to posvětit výrobce a tak to něco stojí. Samozřejmě se to asi nesmí moc lišit od origo, aby s tím výrobce souhlasil. Mám to z druhé ruky, bez osobní zkušenosti.
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Matt_CZE »

tesil píše:A ted tu o Cervene karkulce.....
Nebo se alespon rozepis, jak policajt pozna, ze mas kola, ktery na aute nemaji byt....
Se obavám, že když má někdo v technicaku napsán rozměr 15, 16, 17 a na autě jsou očividně 18 tak tam není co řešit :roll:
Tak samo pokud je v tech. P. napsán nějaký rozměr pneu a na autě je jiný tak mají taky vyhráno
tesil

#13 Příspěvek od tesil »

A je tu nekdo, kdo ma v OTP zapsanej predepsanej rozmer kol? Takze stale mi nejak nedava smysl to, cim nas tady krmis.
Je jasny, ze muze byt problem na technicke, pokud nebudou sedet rozmery, i kdyz me to jeste nikdy nekontrolovali a to uz jsem mel i par pojistnych udalosti.
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Matt_CZE »

Já Mam třeba ve velkém technicaku předepsané rozměry kol :roll: takže si nech ty svoje kecy. Nepotrebuju tady nikoho ničím krmit, napsal jsem zkušenost známých, tak sis z toho snad nepustil do tesilu, teda textilu :sorry: :roll:

Mel jsem pocit, že to zde slouží k rozumné diskuzi s rozumnými lidmi, kteří si zde předávají své zkušenosti. Napsal jsem zážitek známých, kterým se to stalo. Tečka, !nic víc, nic min. Kdo si z toho co vezme, nebo nevezme je každého věc. Doma ti vyfotím všechny možné tp co najdu, abych Ti ukázal, jak krásně tam mam ke každé velikosti disku předepsaný rozměr pneu.
Fakt netuším, proč bych si tady vymýšlel nějaké pohádky, kterými bych Vás zde krmil.
Naposledy upravil(a) Matt_CZE dne čtv 29.09.2016 17:09, celkem upraveno 1 x.
Don

#15 Příspěvek od Don »

Je to jak kdy a jak kde... chces to pokouset? Kdyz se stane skoda na zivote, budes nekomu vyplacet dozivotni rentu?
...Jeep Cherokee 3.0D | E39 523iAT | E66 745Li | E53 X5 4.4iA | E39 528iAT LPG | RR Vogue L322 4.2 Supercharged
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od JaraX »

je to o lidech, je to o nahodě, atd.

běžně se stane že pojištovna neplní, resp těžce krátí plnění skrz kola, většinou je to skrz jeté pneu, ale skrz špatné rozměry taky. Jestli je ET o nějaky 2mm jinde nikdo neřeší, ale pokud má někdo kola který lezou 4cm ven z auta, tak po tom už jdou jak policajti tak STK, tak pojištovny. znám pár lidí s tuningovýma autama a celkem si na nich smlsávaj. kamarád si dal na uplně seriovou A4 laminatovy Starwars style narazníky :D a po dvouletech tam ma opět serii, tak jsem se ptal jestli ho nabourali a on ne, ale už to stálo moc penez na pokutach atd.

Jelikož vyřizuju lidem pojistne udalosti tak vidím po čem všem se dnes jde a cpat si na auto takové věci je riziko a ted si představte že poletíte 130 s tou 2,5 tunovou sedmou, bude tam díra v silnici, ten super činskej disk praskne, auto vletí do protisměru, čelně se srazí s nějakym citigo, někdo umře a člověk jde sedět a pak bude ještě celej život něco platit.
ja znam lidi ktery byli buzerovani za "nic", kamarada třeba vyhodili z STK za to že mu z auta teče voda, "no ale pane, to je voda z klimy" a technik "to mě nezajímá, únik provozních kapalin, a jelikož je ten kamoš kokot tak se nechal.

a taky si uvědomte že nejezdíme slepicema ale baworákama, což je dnes něco po čem se "jde", piráti silnic přejíždí malé děti. Tchán se ted vracel z Prahy se svojí 750Li, je to člověk co se snaží dodržovat rychlosti co to jde, posledních 30km za ním jel nějakej superb nalepenej furt za ním, tchán furt čekal kdy ho předjede a on furt nic. No a pak na konci jedne vesnice cca 100m před značkou konec obce couvalo auto s vozíkem do cesty, tak tchán prošlápl kickdown at zmizí, superb taky, najednou majaky, STOP STOP STOP. "ááá pane 78 v obci" zmrdi.
tesil

#17 Příspěvek od tesil »

Matt_CZE píše:Já Mam třeba ve velkém technicaku předepsané rozměry kol :roll: takže si nech ty svoje kecy. Nepotrebuju tady nikoho ničím krmit, napsal jsem zkušenost známých, tak sis z toho snad nepustil do tesilu, teda textilu :sorry: :roll:

Mel jsem pocit, že to zde slouží k rozumné diskuzi s rozumnými lidmi, kteří si zde předávají své zkušenosti. Napsal jsem zážitek známých, kterým se to stalo. Tečka, !nic víc, nic min. Kdo si z toho co vezme, nebo nevezme je každého věc. Doma ti vyfotím všechny možné tp co najdu, abych Ti ukázal, jak krásně tam mam ke každé velikosti disku předepsaný rozměr pneu.
Fakt netuším, proč bych si tady vymýšlel nějaké pohádky, kterými bych Vás zde krmil.

Tak celou dobu pises, jak na miste zabavovali technicaky. Ja teda pri silnicni kontrole velkej technicak neukazuju.
Matt_CZE
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Matt_CZE »

Když tě zastaví přímo dopravka, nebo dnes už snad úplně každy, tak se mohou podívat do vtp pomoci toho svého luxusního tabletu, který s sebou vozí. Minimálně dopravka to umí, protože (další pohádka, dobře se drž) konkrétně můj mechanik platil pokutu za to, že neměl nálepku LPG, a bylo mu sděleno, že LPG má podle velkého technického průkazu. Hádám, že ho s sebou taky nevezl, tak kde by ho tak v dnešní době informačních technologií mohli najít ?
JaraX
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od JaraX »

samozřejme že policajti vidí vše co v TP online.
tesil

#20 Příspěvek od tesil »

Aha, tak to se samozrejme omlouvam a beru zpet. :oops:
Odpovědět