Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
25 sekund trik - automat
25 sekund trik - automat
Čau, zkoušel někdo vymazat adaptivní hodnoty převodovky a plynového pedálu způsobem popsaným pod odkazem? http://5series.net/forums/e60-discussio ... ift-40018/
Desítky lidí si to tam chválí jak se projev převodovky zlepšil.
Údajně stačí:
1. Zapnout zapalování na kontrolky
2. Stisknout plynový pedál na min. 25s (po cca 15s někteří slyšeli zvuk z převodovky)
3. Nastartovat
Některé servisy BMW tento postup potvrdily.
Desítky lidí si to tam chválí jak se projev převodovky zlepšil.
Údajně stačí:
1. Zapnout zapalování na kontrolky
2. Stisknout plynový pedál na min. 25s (po cca 15s někteří slyšeli zvuk z převodovky)
3. Nastartovat
Některé servisy BMW tento postup potvrdily.
Re: 25 sekund trik - automat
Zkousel, nic se nestalo.
Tak jsem to zkusil a pocitově to řadí líp, víc to táhne mezi 1000 a 2000 ot., ale měnič už má něco za sebou, když je pod 5°C a měnič se zamkne, tak se pohupuje rafička, takže trošku to pomůže, ale pokud už je něco na výměnu ve skříni, tak to stejně nebude vono 

co když mám startování tlačítkem ? to mám asi smůlu a nevyzkouším to co ?

Při startu nemackej brzdu. Mám to stejně (key less).lieny píše:co když mám startování tlačítkem ? to mám asi smůlu a nevyzkouším to co ?![]()
Jak se dá nastartovat bez sešlápnutí brzdy?
U automatu nijak. Potřebuješ zapnout zapalování do druhé polohy. Více pod odkazem v prvnim postu.LLada píše:Jak se dá nastartovat bez sešlápnutí brzdy?
LLado, ty ses jantar 

- Joshuax
- Kontaktovat uživatele:
Ono to taky pokud vim nebylo tak, ze mas rovnou startovat, ale mas seslapnout plyn, pak teprve otocit klicek do polohy 2 a cekat 30 vterin. Pak to zase v ypnout a pak normalne startovat... Aspon tak si to pamatuju ja.
E36 328i Cabrio, E39 523i Tour, E61 530d, E66 745Li
ex E53 3.0i
ex E53 3.0i
You put your key in/hit start ONCE so the electronics of the car come on but it is not started.
Then hold down the gas, past the downshift point to the floor for 25-30 seconds straight.
If you listen, at about 25s exactly you will hear some "noise" and that is the tranny "resetting" itself to factor specs
"Past the downshift point" si představuji jako kickdown. Takže proslapnout až dolů.
Then hold down the gas, past the downshift point to the floor for 25-30 seconds straight.
If you listen, at about 25s exactly you will hear some "noise" and that is the tranny "resetting" itself to factor specs
"Past the downshift point" si představuji jako kickdown. Takže proslapnout až dolů.
Zkousel to nekdo s autem po faceliftu? 2007 a vys?
Já ano. Pocitově lepší, ale težko říct.abcent500 píše:Zkousel to nekdo s autem po faceliftu? 2007 a vys?
Postup stejny? Me to totiz nejde, kde je zakopanej pesalexisis píše:Já ano. Pocitově lepší, ale težko říct.abcent500 píše:Zkousel to nekdo s autem po faceliftu? 2007 a vys?
Jj. Stejný. Neslyšel jsem žádný zvuk z převodovky, ale to většina ne. Takže postupovat podle návodu a pak sledovat změny.abcent500 píše:Postup stejny? Me to totiz nejde, kde je zakopanej pesalexisis píše:Já ano. Pocitově lepší, ale težko říct.abcent500 píše:Zkousel to nekdo s autem po faceliftu? 2007 a vys?
Čus pánové, tak jsem právě udělal na E61. START/STOP system a je to teda jen vložit klíček, plyn až na podlahu co to jde a držet. Po 25 vteřinách je slyšel lehouký zvuk. Tak uvidíme co to udělá s autem. Jdu to projet.
Jo a zvuk jsem slyšel díky tomu že jsem mě otevřené dveře a bylo dost ticho. Je to fakt jen lehoučké cvaknutí.
Jo a zvuk jsem slyšel díky tomu že jsem mě otevřené dveře a bylo dost ticho. Je to fakt jen lehoučké cvaknutí.