Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Vybitá autobaterie e90 320d
Vybitá autobaterie e90 320d
Zdarvím potřebuju urgentně poradit jak nastartovat vybitou e90, zapomněl jsem rozsvícené obrysovky a nemuzu nastartovat.
K baterii jsem se dostal ale nevím jak se dostat k PLUSU, je to zakrytované nějakým plastem.
Děkuji za rady.
Mám kabely i druhé auto...
K baterii jsem se dostal ale nevím jak se dostat k PLUSU, je to zakrytované nějakým plastem.
Děkuji za rady.
Mám kabely i druhé auto...
Re: Vybitá autobaterie e90 320d
Update:
našel jsem takový plastový klípek který když odklípnu tak tam ne matka a červený kabel.
Takže mám nyní přístup i k MINUSU i k PLUSU.
¨
Můžu se to pokusit takto nahodit přes kabely?
Děkuji
našel jsem takový plastový klípek který když odklípnu tak tam ne matka a červený kabel.
Takže mám nyní přístup i k MINUSU i k PLUSU.
¨
Můžu se to pokusit takto nahodit přes kabely?
Děkuji
V motoru na leve strane je take plusovej kontakt (cervena krytka) a u blatniku je sroubs hnedyma kabelama, to je kostra tak tam dej kabely at to nemusis rozdelavat vzadu.
tak se mi to podařilo udělat zezadu, plus byl schovanej za takový zacvakavaní dílec plastový.
Stačilo ho odklopit a šlo to.

Já jsem žil v tom, že když se auto uspí, tak se všechno vypne. Při nejhorším IBS senzor odpojí baterii při nízkém napětí, aby šlo nastartovat. 

Taky jsem si myslel že je v e90 nějaká pojistka která baterku při poklesu napětí pod určitou mez odpojí.
Nechal jsem rozsvícené parkovačky (kroužky) šel jsem domu 5 hodin spal a když jsem přišel k autu krožky už svítíly hodně slabě a auto ani neškytlo.
Po nastartování přes kabely se vše dobilo a zatím není problém.
Snad jsem tímto vybitím baterku nějak moc nepoškodil, neoslabil...
Nechal jsem rozsvícené parkovačky (kroužky) šel jsem domu 5 hodin spal a když jsem přišel k autu krožky už svítíly hodně slabě a auto ani neškytlo.
Po nastartování přes kabely se vše dobilo a zatím není problém.
Snad jsem tímto vybitím baterku nějak moc nepoškodil, neoslabil...

Baterku jsem v E90 320D měnil asi před týdnem. Ještě původní, tedy 10 let stará. Auto se odemklo, budíky naskočily, ale už jsem nenastartoval. Po pár pokusech jsem ji navíc vybil tak, že nešlo ani zamknout.
Nevím jestli to platí pro všechna BMW, ale jak již bylo řečeno, nabíjí se vpředu pod kapotou. Červená krytka se sundá a mínusový pól je u blatníku.
Jinak baterku jsem koupil tuto: EXIDE EK950
Auto nyní startuje okamžitě, přestal se vypínat iDrive při startu a také topení do sedaček naskočí výrazně rychleji.
Nevím jestli to platí pro všechna BMW, ale jak již bylo řečeno, nabíjí se vpředu pod kapotou. Červená krytka se sundá a mínusový pól je u blatníku.
Jinak baterku jsem koupil tuto: EXIDE EK950
Auto nyní startuje okamžitě, přestal se vypínat iDrive při startu a také topení do sedaček naskočí výrazně rychleji.
Po jednorázovém krátkodobém vybití se baterka nepoškodí. U e90 jdou světla naprogramovat, aby se po otevření dveří vypnula sama.
zkontroluj si jestli si neodpalil ten Inteligent battery sensor, ten tohle nabijeni primo pres baterku moc nema radJoe_27 píše:tak se mi to podařilo udělat zezadu, plus byl schovanej za takový zacvakavaní dílec plastový.