Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
BMW E60 AIRBAG CHYBA 9AF4
BMW E60 AIRBAG CHYBA 9AF4
Ahoj všem, na mé E60, 530d rok 2004 stále svítí airbag. Diagnostika píše chybu 9AF4 napínač pásu řidiče, zkoušel jsem napínač jiný, kontroloval jsem kabeláž, vyměnil jsem ibs senzor na baterii ale vše beze změny, stále svítí a závada nejde smazat. Řešil a vyřešil někdo tuto chybu?
Re: BMW E60 AIRBAG CHYBA 9AF4
Promeril bych kabelaz, je mozne ze druhy napinac je taky spatny. Prinejhorsim jde odkodovat. Je to ale na vlastni nebezpeci...
Ty napinace jsou na te sedacce ale dva. A vzdy odejde ten koncovej co je u dveri. Ten co do nej zacvakavas pas je bezproblemovej.
Kabeláž je zkontrolovana a napínač u dveří jsem zkoušel jiný, nepomohlo to. Ještě jsem kontroloval kabeláž a konektor na jednotce airbagu ve středovém tunelu. Tuším, že po zpětné montáži to jeden den nesvítilo.
Já jsem na E90 kupoval nový předpínač a taky nešla smazat chyba. Chvíly jsme se s tím trápily, pak tam kluk nahrál nový update na airbagy a šlo to smazat. Něco ve výrobě změnily a auto nepoznalo nový díl.
Třeba je problém tímhle směrem.

díky za postřeh, zkusím.alfonzo píše:Já jsem na E90 kupoval nový předpínač a taky nešla smazat chyba. Chvíly jsme se s tím trápily, pak tam kluk nahrál nový update na airbagy a šlo to smazat. Něco ve výrobě změnily a auto nepoznalo nový díl.
-
- Člen Klubu
Mě svítí po výměně M5 sedaček (z bouračky) na palubce jak airbag tak ikona pásu. Ve hře je předepínač i pyropatrona. Jde poznat zda jsou tyto díly vadné pohledem, nebo jen s diag? Tohle bych zrovna rád, aby bylo v pořádku..