Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
Z 15l na 30l e39 3.0D
Z 15l na 30l e39 3.0D
Dobrý den , vyměnil jsem čerpadlo v nádrži a nyní mi vyskočila rucicka z 15l na 30l , neví někdo čím by to mohlo byt ? Dal jsem spatne plovak ?
Re: Z 15l na 30l e39 3.0D
A to cerpadlo nefungovalo????
Nepřecerpalo ti to naftu do druhé půlky nádrže kde je plovák od budíku??:-)
Nepřecerpalo ti to naftu do druhé půlky nádrže kde je plovák od budíku??:-)
Plováky jsou přece v obou půlkách nádrže
Já si osobně spíš myslím, že jsi tam ten plovák dal špatně a teď tam je nějak seklý nebo tak. Každopádně bych se asi zkusil podívat ve skrytém menu na budíkách (tuším, že je to pod položkou Č. 4 nebo 6,teď nevím přesně ) jaké hodnoty o stavu paliva ti plováky v jednotlivých půlkách píšou

Já si osobně spíš myslím, že jsi tam ten plovák dal špatně a teď tam je nějak seklý nebo tak. Každopádně bych se asi zkusil podívat ve skrytém menu na budíkách (tuším, že je to pod položkou Č. 4 nebo 6,teď nevím přesně ) jaké hodnoty o stavu paliva ti plováky v jednotlivých půlkách píšou

určitě jsi dal blbě plovák.. taky se mi to stalo... ve skrytém menu je to pozice 6 ... pokud máš teda skryté menu odemklé. .. jinak odemkneš ho pres pozici 16 kde zadáš součet posledních 5ti čísel VINka.
Dobre dekuju kluci zkusím to a dam vedet
Jeste mam otázku , je daný pryč webasto nemají se zapojit nějak jinak hadicky ? Ptám se kvůli podtlaku nafty aby nepadala .
Pdole mě stačí jenom zaslepit. Ale toho webasta je škoda. Nevíš, oč se připravuješ 

Je mi to jasny , bohužel uz jsem to koupil věž nej . A moje další otázka je , jestli ten plovak ovlivňuje čerpadlo nebo ne ? Jestli i kdyz je spatne , bude čerpadlo čerpat stále ? Podle toho jak jsem psal poprvé .
Dle mého nebude, jelikož nemáš připojeno webasto, součástí kterého je i jeho řídící jednotka, která mimo jiné také ovládá tohle podávací čerpadlo
Napisu sem svůj problém , kdyz jedu a mam tam nad 15 l nafty tak to jede jak mile to klesne auto začne blbnout a chcipne potom dlouho startuje jako kdyby tam nebyla nafta nakonec většinou chytlo nyní uz ani nechyta a poslední správně měření bylo 15l nafty . Proto jsem měnil čerpadlo v nádrži . A i poté problém přetrvává . A kdyz kouknu na hadicku která vede k palivovemu filtru vidím tam bublinku vzduchu . Proto se ptám jestli kdyz plovak ukazuje tohle jestli čerpadlo sepne a čerpá naftu . Poprvé kdyz jsem otočil klíček sem čerpadlo slyšel tak jsem vše zadělal a sel nabít baterku protoze byla vybíta .
Kdyz jsem ji nabyl a zapojil auto točí ale nenastartuje . Ma se to například odvzdusnit nebo neco ? Slyšel jsem ze tenhle motor nepotřebuje odvzdusnit ze ma dost síly na to aby si to udělal sam . Kdyby jste někdo věděl jak mi poradit dejte mi prosim vedet . A pokud by byl někdo v blízkosti Pardubic a pomohl by mi stím rad za dobrou praci zaplatím .
Kdyz jsem ji nabyl a zapojil auto točí ale nenastartuje . Ma se to například odvzdusnit nebo neco ? Slyšel jsem ze tenhle motor nepotřebuje odvzdusnit ze ma dost síly na to aby si to udělal sam . Kdyby jste někdo věděl jak mi poradit dejte mi prosim vedet . A pokud by byl někdo v blízkosti Pardubic a pomohl by mi stím rad za dobrou praci zaplatím .
tak v prvé řadě se podívej v které polovině nádže tu naftu máš.. typuju že v levé... to ti nejspíš nebude fungovat přečerpávání paliva.... vyndej z levé půlky ejektorovou pumpu jestli neni zanesené sání a pak vyměnit i všechny těsnící O-Kroužky na hadicích k a od ejektoru.
odvzdušňovat určitě nic netřeba. m57 se odvzdušní sama